Arama
Arama Sonuçları
Zonguldak’ın düşmandan kurtuluşunun 103. yılı kutlandı
Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı münasebetiyle kentte törenler düzenlendi. Törene Vali Osman Hacıbektaşoğlu da katıldı.
Anhui’den Antalya’ya dostluk köprüsü kuruluyor
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Çin Halk Cumhuriyeti Anhui İl Komitesi Sekreteri, Halk Kongresi Daimi Komite Başkanı Bay Han Jun ve beraberindeki heyeti Hükümet Konağı binasında misafir etti.
Toprağa verilen madencinin ailesinin acısını paylaştı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, geçtiğimiz cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanan madenci Adnan Keklik'in kederli ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Aydoğdu, merhum Keklik için dualar ederek, aileye başsağlığı ve sabır diledi.
İliç'te cansız bedenine ulaşılan maden işçisi, son yolculuğuna uğurlandı
Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında toprak altında kalan işçilerden Uğur Yıldız'ın (33) cenazesi toprağa verildi.
Suruç Kaymakamlığı Koşusu şampiyonuna şilt takdim etti
27 Mart Çarşamba günü koşulan yarışın startı Şanlıurfa Hipodromu'nda saat 20.30'da verildi. 4 yaşlı safkan Arap atlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen mücadele, 1900 metre mesafe kum pistte düzenlendi.
Karaelmas Ekspresi’ni madenci korosu uğurladı
Batı Karadeniz’i keşfe çıkmak isteyenler için Ankara-Çankırı-Karabük-Zonguldak güzergahında, Karadeniz’in mavisinin ve yeşilinin ortasından geçen Özel Karaelmas Ekspresi İnfo Turu, uğradığı 3 ildeki destinasyonlarının ardından 2. gününde Zonguldak’ta ilgi ve mutlulukla karşılandı.
Kütahya'nın araç filosu güçlendi
Kütahya Valisi Musa Işın, İl Özel İdaresine 75 milyon TL değerinde iş makinesi ve araç hibe edildiği belirterek, müteşebbislere ve iş insanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.
"Yer altında kalan işçiyle ses irtibatı sağlandı"
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, sabah saatlerinde göçük meydana gelen krom madeni işletmesinde inceleme yaptı. Göçük altından çıkarılan 3 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğubu belirten Vali Toraman, "Şu anda yer altında 1 işçi var. Onu da kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. İşçi kardeşimizle ses irtibatı sağlandı, sağ olduğunu teyit ettik" dedi.
827 kişi 9 işçiyi arıyor
Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında yaşanan büyük toprak kaymasının ardından 827 personel, toprak altındaki 9 işçiyi arıyor. Heyelana ilişkin adli soruşturma başlatılırken, toprak kayması sonucu akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmaması için tüm önlemler alındı.
Yaban hayvanları için yem bıraktı
Bingöl Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için kırsal bölgelere yem bıraktı.
666 proje için 104 milyar yatırım bedeli
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı I. dönem toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Pehlivan, "İlimizde yürütülmekte olan 666 projenin, toplam yatırım bedeli 104 milyar 60 milyon 300 bin TL'dir" dedi.
"Tekirdağ'a güzel hizmetler yapılmış"
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Soytürk, "5 aydır buradayım ve şehrimizin ciddi bir potansiyeli var. Güzel hizmetler yapılmış ve yapılmaya devam ediyor" dedi.
Zonguldak'ta heyelan: Anne ve oğlu hayatını kaybetti
Zonguldak'ta heyelan nedeniyle tek katlı müstakil evin yıkılması sonucu göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı. Anne ve oğlunu arama kurtarma çalışması sırasında meydana gelen ikinci heyelanda da 21 personel göçük altında kaldı.
Göçük altında kalan madenciyle bir araya geldi
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, çalıştığı madende göçük altında kalan ve yaralanan Ömer Özkan’ı ziyaret etti.
301 madencinin acısı ilk günkü gibi
13 Mayıs 2014'te Soma’da meydana gelen maden kazasında şehit olan 301 maden işçisinin kabirlerini ziyaret eden Manisa Valisi Enver Ünlü, maden şehitlerinin kabirlerine karanfil bırakıp dua etti.
Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Yeni Nesil “DERBİS”
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü dijitalleşme hizmetlerine büyük bir yenilik getirerek yeniden yazılan ve sivil toplum alanının daha da gelişmesine imkân tanıyacak olan, yerli ve milli teknoloji hamlelerinden yeni nesil Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) programını tanıttı.
Siirt'te maden ocağında göçük: 3 ölü, 2 yaralı
Siirt'in Şirvan ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte 3 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı. Vali Dr. Kemal Kızılkaya, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.
İhracatta yüzde 11’lik paya sahip
5. Hayatımız Maden Çalıştayı'nda konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar, 2022 yılında Türkiye’nin doğal taş toplam ihracatında yüzde 11,20’lİk paya sahip. Orta vadede hedefimiz bu rakamları artırmak olacaktır" dedi.
43 madenci dualarla anıldı
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, geçen yıl 14 Ekim'de yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 43 madenci için düzenlenen anmaya katılarak, şehit madenciler için dua etti.
Hakkâri'nin sorunları Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde masaya yatırıldı
Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik beraberindeki heyetle birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret ederek Hakkâri'nin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüştü.
Meşhur kuzu kebabın tadına baktı
Afyonkarahisar’ın meşhur esnaf lokantası Aşçı Bacaksız’da vali yardımcıları ile bir araya gelen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, dillere destan kebabın tadına baktı.
Madencileri kuyu başında karşıladı
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, TTK Kozlu Müessese müdürlüğünde ziyaret ve incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Fatsa ve Ünye’de toplu açılış
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu programı kapsamında Vali Tuncay Sonel ve protokol ile birlikte Fatsa ve Ünye ilçelerinde açılış törenlerine katıldı.
Fabrika işçileriyle yemek sırasına girdi
Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ula ilçesinde dünyaca ünlü Muğla Beyazı mermerinin üretiminin yapıldığı bölgenin ilk mermer fabrikası olan Ermaş Mermer’de incelemelerde bulunarak, emekçilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.
Soma maden şehitleri, facianın 9. yılında anıldı
Soma maden kazasında şehit olan 301 madenci dualarla anıldı. Soma Maden Şehitliği’nde düzenlenen törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, şehit madenciler aileleri ve protokol üyeleri katıldı.
Şehit madencinin yetim ikizlerine hediye taktı
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Amasra ilçesinde meydana gelen elim maden kazasında hayatını kaybeden maden işçisi Şaban Yıldırım’ın yeni doğan ikiz bebeklerini ziyaret etti.
Proje ve yatırımlar hız kesmeden devam edecek
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, düzenlediği basın toplantısında 2022 yılını değerlendirdi.
Madenciler Günü’nde maden şehitlerine karanfil
Zonguldak Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nde şehit madencilerin mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.
Hakkari’ye 19 milyon liralık yeni yatırım
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Hakkari Valiliği paydaşlığında Hakkari'de hayata geçirilecek olan 19 milyon lira değerindeki 8 projenin protokolü düzenlenen törenle imzalandı.
Babalarının adıyla yaşayacaklar
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, maden kazasında hayatını kaybeden maden işçileri Ali Doğru'nun Fırınlı köyünde, Selçuk Ayvaz'ın Orduyeri mahallesinde ikamet eden ailelerini ziyaret etti.