Arama
Arama Sonuçları
Sinoplu üreticilere makine desteği yapıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan himayelerinde yürütülen proje kapsamında Durağan ilçesindeki çiftçiler ve üreticilere makine desteğinde bulunuldu.
Bingöl'de çıkan orman yangını 9 saat sonra kontrol altına alındı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde çıkan orman yangının 9 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındığını belirterek, "Bu yılki en büyük yangın olarak kayıtlara geçecek yangını, yerleşim yerlerine ulaşmadan söndüren tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Antalya'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Serik ilçesindeki orman yangının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, yaklaşık 60 hektar alanın zarar gördüğünü açıkladı.
Sinop'ta sel ve taşkın riski en aza iniyor
9 adet paletli ekskavatörün dere ıslahları için çalışmaya başladığını ifade eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "9 iş makinesi ile 8 ilçemizde 21 derede yaklaşık 150 km dere yatağında 1,5 milyon metreküp rüsubat temizliği yapılacak. Bu yıl çalışmalar tamamlandığında sel ve taşkın baskınıyla ilgili ciddi risk azaltma faaliyeti gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
"Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursun"
Sağanağın etkili olduğu Ordu'da inceleme yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, "Dün ve bugün için Samsun ve Ordu’da yağışlarla ilgili olarak turuncu alarm verilmişti. Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursunlar" dedi.
Bursa Valisi Demirtaş: Yangının ilerlemesi durduruldu
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, "Yangının ilerlemesi durduruldu ve tehlike geride kaldı" dedi.
Abdullah MELİKOĞLU
Sultanhanı Kaymakamı
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Vali Işın'dan iş adamlarına teşekkür
Kütahya Valisi Musa Işın, İl Özel İdaresi'ne 8 adet çift çeker kamyon hibe edildiğini belirterek, "Şimdiye kadar 125 milyon TL değerinde araç temin edildi. Katkılarından dolayı iş adamlarımıza teşekkür ederim" dedi.
"3 otel görevlisi dumandan etkilendi"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Akçakoca ilçesinde bir otelde çıkan yangının ardından olay yerinde inceleme yaptı. Vali Aslan, "3 otel görevlisi dumandan etkilendi. Rabbim beterinden korusun" dedi.
Kütahya'da ormanlara giriş-çıkışlar yasaklanıyor
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında bir araya geldi. Vali Işın, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklandığını belirtti.
"Van'ı gelecek nesillere hazırlıyoruz"
Van Büyükşehir Belediyesi araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Van'ın ihyası için çalıştıklarını belirten Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, "Şehri gelecek nesillere hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın hizmeti için araç parkımızı güçlendiriyoruz" dedi.
Kütahya'nın araç filosu güçlendi
Kütahya Valisi Musa Işın, İl Özel İdaresine 75 milyon TL değerinde iş makinesi ve araç hibe edildiği belirterek, müteşebbislere ve iş insanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.
Vali Çeber, kaynak makinesinin başına geçti
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, GESOB Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Kaynak makinesinin başına geçen Vali Çeber espri yaparak, "Ben de kaynak işinde baya iyiyim bu arada" dedi.
"Şehit ancak unutulduğu zaman ölür"
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, merkez Aşağımahmutlar Mahallesinde, şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmak için Aşağımahmutlar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yaptırılan Şehitler Anıtı'nın açılışını gerçekleştirdi.
100 çift toplu nikah töreni ile dünya evine girecek
Aile müessesine verdiği öneme dikkat çeken Batman Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Batman il sınırları içinde ikamet eden genç çiftler için Toplu Nikah Şöleni hazırlıyor. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, evlenecek çiftleri toplu nikah törenine davet ederek, kendilerine şimdiden mutluluklar diledi.
"Üreten kadınların yanındayız"
Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu ve eşi Gamze Karaloğlu, Aile Destek Merkezi'ni ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi. Kaymakam Karaloğlu, "Üreten kadınlara, her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
"Şehrin geleceği için yeni bir yol haritası belirlendi"
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Ortak Akıl Buluşmaları sona erdi. Buluşmalarının çok verimli geçtiğini ifade eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Ortak Akıl Buluşmaları ile şehrin gelecek vizyonuna dair yeni bir yol haritası belirlendi. 16 farklı oturumda yaklaşık 450 kişiyle birebir görüştüm" dedi.
Kamyonlarla kar taşıyorlar
Kış mevsiminin en şiddetli geçtiği yerlerden Van Başkale’de ilçe merkezinde biriken karlar kamyonlarla ilçe dışına taşınıyor. Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, “Kamyonlarla kar taşıyoruz” dedi.
Depremzede çiftçilere 4,5 milyonluk destek
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Yeşilyurt/Sütlüce Mahallesi Sincikler Küme Evlerinde depremde zarar gören üreticilere yönelik gerçekleştirilen “Besilik Hayvan ve DAP İdaresi Başkanlığı Hayvansal Üretim Destek Programı Kapsamında Makine Ekipman Dağıtım Törenine” katıldı.
“Gayemiz güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye”
Sinop kadın kooperatiflerinin üretim ve istihdama olan katkılarını desteklemek, yapmış oldukları üretim faaliyetlerinin verimliliğini artırmak amacıyla, makine ve ekipman hibe ödeneği destekleri devam ediyor.
“Karla mücadele ekiplerimize güveniyoruz”
28 bin 488 kilometrekare yüzölçümü, 10 bin kilometreye yakın yol ağı ile Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük 2. şehri olan Sivas, yaklaşan kış mevsimine ekipleri ile birlikte hazır.
Araç filosuna eklenen iş makinelerini test etti
Muş'ta karla mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere 9 iş makinesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği filosuna alındı. Araç Teslim Töreni'ne katılan Vali Avni Çakır, yeni araçların karla mücadelede kolaylık sağlayacağını belirterek, iş makinesine bindi ve inceleme yaptı.
Köylülere modern tarım uygulamaları tanıtıldı
Yakacak Köyü’nde çiftçilere modern tarım uygulamalarının tanıtıldığı programa katılan Kütahya Valisi Musa Işın, tarımda teknoloji kullanımının, köylerin daha rantabl ürün elde etmesi için önemli olduğunu vurguladı.
Ev ekonomisine katkısı olan kadınlara makine dağıtıldı
Sinop'un Erfelek Kaymakamı Sercan Yıldız tarafından ev ekonomisine katkısı olan kadınlara süt sağım makinesi, yayık makinesi, erişte kesme makinesi ve hamur yoğurma makinesi dağıtıldı.
Çobanlara sırt çantası desteği
Mardin Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, ilçedeki 50 çobana, içinde elektrikli kırkım makinesi, powerbank ve el feneri gibi malzemelerin olduğu sırt çantası hediye etti.
Vali ev ve sokakları temizledi
Batman'da 19 Kasım Pazar gecesi meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yararları sarılıyor. Sahada inceleme yapan Vali Ekrem Canalp, sahada görevli ekiplerle birlikte ev ve sokak temizledi.
Çobanlara ekipman çantası verildi
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çoban sertifikası olan besicilere ekipman çantası dağıtıldı. Dağıtım törenine Kaymakam Abdullah Şahin de katıldı.
Asfalt serim makinesinin başına geçti
Yatırımları yerinde incelemeye devam eden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bu kapsamda Sülümenli beldesinde sıcak asfalt çalışmalarını kontrol etti.