Arama
Arama Sonuçları
Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte terörden arındırılan bölgeleri gezdi. Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini ifade eden Vali Usta, "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak" dedi.
Valiler yayla şenliğine katıldı
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Şenliği'ne katıldı.
Vali Yavuz: Hiçbir çocuğumuzu kaybedemeyiz
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) projesi kapsamında Ormanya’da düzenlenen etkinliğe katıldı.
Vali Şahin: Son kaleyi mühürleyelim
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsası’nın geleneksel olarak düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısının konuğu oldu. Zeytinpark’da düzenlenen toplantıda Vali Şahin “Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı her halükarda mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim” dedi.
Valilikten belediyelere sokak hayvanları talimatı
Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur" denildi.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
2024'ün ilk üç ayında Antalya'ya 553 proje
2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Vali Şahin, Antalya'da 2024 yılı Mart ayı sonu itibariyle 553 adet proje üzerinde çalışıldığını ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğunu açıkladı.
“Buradaki tarihi hem ortaya çıkaracağız, hem de koruyacağız"
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli’nin Dere Mahallesinde bulunan taban mozaiklerini inceledi. Vali Yılmaz’ın inceleme ziyaretinde Kadirli Kaymakamı Yakup Güney, Belediye Başkan Vekili Halil Döğüşçü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun da yer aldı.
Doğubayazıt'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Kurtarma çalışmaları hava kararmadan tamamlanacak
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da teleferikte mahsur kalanlardan 16 kabindeki 128 kişinin kurtarıldığını, 8 kabinde ise 43 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Memiş, mahsur kalan kişilerle sürekli irtibat halinde bulunduklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.
Teleferik kazasında kurtarma çalışmaları sürüyor
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. Parçalanan kabinde 1 kişi hayatını kaybederken 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı. Teleferik kazası sonrası diğer kabinlerde mahsur kalan 184 kişi için çalışmalar devam ederken tahliye çalışmaları sırasında 3 kişi daha yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 kabindeki 112 kişinin başarıyla kurtarıldığını açıkladı. Çalışmaları ilk andan itibaren yerinde koordine eden Vali Hulusi Şahin, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
Kur'an kursu öğrencileriyle iftar yaptı
Muş Valisi Avni Çakır, Ayşe Memiş Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencileriyle iftar yaptı.
Şehadetinin yıl dönümünde şehidi unutmadı
Trabzon Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Seher Serin’in de katılımıyla Şehit Tnk. Er Hasan Özdemir’in şehadetinin yıl dönümü dolayısıyla Üzümözü Mahallesi’ndeki mezarını ziyaret etti.
"Vatandaşlarımızı yeni yuvalarına yerleştirdik"
Adıyaman Valisi Osman Varol, yapımı tamamlanarak köy evlerine yerleşen Sadi Şahin’in misafiri oldu. Vali Varol, "Devletimizin güçlü desteği ve geleceğe umutla vatandaşlarımızı yeni yuvalarına yerleştirdik" dedi.
Depremzede aileye sıcak yuvalarının anahtarını teslim etti
AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Elazığ AFAD İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, asrın felaketinin ardından bölgede yürütülen çalışmaları değerlendirdi.
Alanya’da ikili eğitimi bitirecek iki önemli adım
Antalya Alanya’da ikili eğitim sistemi sona erdirecek iki okuldan biri açılırken diğerinin de temeli atıldı. Açılış ve temel atma törenlerine katılan Vali Hulusi Şahin, Alanya’da 1 yıl hatta daha kısa bir sürede ikili eğitimin bitireceklerini söyledi.
Olimpos yenilenen çehresiyle ziyaretçilerini bekliyor
Olympos Antik Kenti Karşılama Merkezi açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Ersoy, son bir yıl içerisinde dünya çapında en çok kazı ve kurtarma çalışması yapılan ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı.
"Aile yapılarına yönelik saldırılar var"
Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 2024 yılı Gaziantep Aile Yılı olarak ilan edildi. Vali Kemal Çeber, "Sosyal medya, televizyonlar, dijital alem, bize örnek olarak gösterilmeye çalışılan çeşitli olaylar ile aile yapılarına yönelik saldırılar var. Bir millete ya da bir devlete zarar vermek istiyorsanız, aile yapısına zarar vermeniz lazım" dedi.
Antalya'da deprem meydana geldi
Antalya'nın Demre açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
“Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidir”
Kütahya Valisi Musa Işın, Tavşanlı Sekbandemirli Köyü Cami'nin açılışını gerçekleştirdi. Vali Işın, “Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidirler" dedi.
Marmara Kariyer Fuarı’nın açılışına 7 vali katıldı
“EN’lerin Fuarında Sen de Yerini Al, Geleceğin Senin Elinde” mottosuyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 15 üniversitenin paydaşlığında, Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Valilik iş birliğinde gerçekleştirilen MARMARAKAF (Marmara Kariyer Fuarı) kapılarını açtı.
"Yanlış anlaşılmasın, korkmuyoruz"
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediyesi tarafından yapımı devam eden “Ihlara Cam Teras Projesi” çalışmalarını yerinde inceledi. Cam terasın korkuluklarını tutarak alanda inceleme yapan Vali Kumbuzoğlu, espri yaparak, "Korkuluklardan tutunuyoruz çünkü cam teras henüz bitmemiş. Yanlış anlaşılmasın, korkmuyoruz" dedi.
6 kaymakamdan 'hayırlı olsun' ziyareti
Ağrı Patnos Kaymakamı iken Trabzon Akçaabat Kaymakamlığına atanan Yusuf Cankatar’a meslektaşları ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.
Semih Memiş
Şalpazarı Kaymakamı
"Mesleki eğitimin iyileştirilmesi için hedeflerimiz var"
Konya Valiliği Koordinasyonunda “Konya Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme” iş birliği protokolü imzalandı. Vali Vahdettin Özkan, "Dünyadaki rekabet gücümüzü arttırmanın en önemli yolu eğitim kalitesini arttırmamızdır. Şehrimizde özellikle mesleki eğitimin iyileştirilmesi ile ilgili çok net hedeflerimiz var" dedi.
Maraton için fotoğraf çekti
"3. Fotoğrafçılar Maratonu" Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'nın çektiği kareler ile başladı. Kentte gelen fotoğrafçılarla bir araya gelen Vali Usta, fotoğraf makinesiyle fotoğraflar çekti.
“En büyük hedefimiz şehrimizin huzur ve mutluluğunu devam ettirmek”
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, kentin 2023 yılı asayiş ve trafik raporunu açıkladı. Açıklanan raporda en dikkat çekici konular ise aranan şahısların yakalanmasındaki artış oranıyla, uyuşturucuya bağlı ölüm olayının gerçekleşmemesi oldu.
"Depremden gereken dersleri alacağız"
Kütahya Valisi Musa Işın, Miraç Kandili dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Vali Işın, "Devlet ve idare olarak depremden gereken dersleri alacağız ve her zaman olduğu gibi, üzerimize düşen görevleri yapacağız" dedi.
Bakan Yerlikaya: Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş'taki deprem şehitliğini ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, "Depremin süresi 65 saniyeydi ama sanki bir ömür gibi sürdü. Gözümüzün yaşını silip hep birlikte el ele verdik. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük" dedi.
“Çalışmak sizden, YKS başvuru ücreti bizden”
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Ercan Kayabaşı, üniversite sınavına girecek öğrencilerin yükünü hafifletiyor. Kaymakam Kayabaşı, belediye aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilerin YKS ücretini karşılayacak.