Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Hakkari’de depreme hazırlık tatbikatı
Hakkari Valisi/Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Vali Yardımcısı Furkan Berber ve il protokolünün katılımıyla 1-7 Mart Deprem Haftası farkındalık çalışmaları kapsamında İl Özel İdare Eski Lojmanlarında gerçekleştirilen deprem tatbikatına katıldı.
Anamur'da yeni bir ters lale türü keşfedildi
Mersin'in Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Evcialanı Yaylası'na yeni bir ters lale türü keşfeden Coğrafya Öğretmeni Nevzat Çağlar ile bir araya geldi. Kaymakam Bozdemir, Nevzat Çağlar'ı tebrik etti.
Pazar mesaisinde gençlerle bir araya geldi
İstanbul Valisi Davut Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen kahvaltı programında Marmara ve Düzce Üniversitelerinde okuyan öğrencilerle buluştu.
“Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum”
Madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın talimatıyla hazırlanan “Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı projeye yönelik toplantı, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinde (AMATEM) yapıldı.
“Yurtlarda öğrenci memnuniyetini ön planda tutun”
Çanakkale genelindeki üniversite öğrenci yurtlarının müdürleriyle toplantı yapan Vali İlhami Aktaş, kendilerine emanet edilen öğrencilerin barınma, ulaşım ve güvenlik gibi konularda herhangi bir sorun yaşamamaları için özveriyle çalışmalarını istedi.
“Eksiğimiz yok, fazlamız var”
Gazetecilerle bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, gastronomi şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa’nın bu unvanı alması gerektiğini belirterek, “Bu unvanı alan şehirlerden eksiğimiz yok, fazlamız var” dedi.
DSİ’nin çalışmaları elektrik sorununu da çözecek
Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, DSİ’nin sulama çalışmalarının tamamlanmasının bölgedeki elektrik kesintilerini de engelleyeceğini belirtti.
Öncelik şehrin huzur ve güvenliği
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Diyarbakır yolu üzerinde bulunan uygulama noktasını ziyaret ederek, uyuşturucu ve asayiş konularında asla taviz verilmeyeceğini söyledi.
683 vatandaşın daha gönlünü ve duasını aldı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Eski Valilik binasında düzenli olarak her hafta yaptığı “Halk Günü” toplantısını, bu hafta da yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
Mustafa Nevzat Mercan
Türkoğlu Kaymakamı
Rahmi Bulut
Özalp Kaymakamı
Vali Sonel, Mercan’ın küpe takma hayalini gerçeğe dönüştürdü
Ordu Valisi Tuncay Sonel, mikrotia (doğuştan kulak yokluğu, bozukluğu) hastası 11 yaşındaki Mercan Kovan’ın küpe takabilme hayalini gerçeğe dönüştürdü.
"9. ilçemizi doğalgaza kavuşturuyoruz"
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş Derik ilçesi için doğalgaz müjdesini verdi.
“En büyük insan hakkı ihlali terördür”
Hatay İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Dünya İnsan Hakları Gününde, “En büyük insan hakkı ihlali terördür” diyerek terör eylemleri mağduru şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi.
‘Allah geride kalanlara sabır versin’
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Amasra’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Ailelerin acılarını paylaşan Çataklı, “Allah geride kalanlara sabır versin” dedi.
8-16 Ekim’de Sur sokaklarında şenlik var
Geçmişte adı terörle, şimdilerde ise festival ve şenliklerle anılan Diyarbakır Sur’da düzenlenen ‘Sur Kültür Yolu Festivali’ yarın başlıyor. Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, “Festival hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Tüm Türkiye’den vatandaşlarımızı unutamayacakları anlar biriktirmek için Sur’a ve festivalimize bekliyoruz” dedi.
Yeliz Mercan
Şanlıurfa Vali Yardımcısı
Nusaybin doğalgaz borusunun ilk kaynağını Kaymakam yaptı
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Nusaybin’e çekilecek doğalgaz hattının ilk kaynağını yaptı. Kaymakam Kayabaşı, birleştirilen boruların kazı çalışmalarında incelemelerde bulundu.
Söğüt Domates Festivali 17. kez coşkuyla başladı
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Söğüt Belediyesi Geleneksel 17. Domates ve Kültür Festivali açılış törenine katıldı. Arslantaş, Söğüt domatesini muadillerinden ayıran benzersiz tadın kaynağının, gece gündüz farkının fazla olduğu Söğüt iklimi olduğunu belirtti.
Aziz MERCAN
Yalova Vali Yardımcısı