Arama
Arama Sonuçları
Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanağın vurduğu noktalarda inceleme yaptı. Kavaslı Altgeçidi’nde devam eden temizleme ve yol açım çalışmalarını inceleyen Vali Masatlı, Uzun Çarşı esnafını da ziyaret etti.
Sinop'taki sel ve heyelan riskleri masaya yatırıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın başkanlığında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kent genelinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olası; sel, taşkın, heyelan vb. hidro-meteorolojik riskler masaya yatırıldı.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
Valilikten orman yangını uyarısı
Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada bugün etkili olması beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınlarına karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu.
Kış tedbirleri toplantısı yapıldı
Konya Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında Kış Tedbirleri Toplantısı yapıldı. Toplantıda kent genelinde kış mevsim şartlarına bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara hazırlıklı olunması amacıyla alınacak önlemler görüşüldü.
“Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum”
Kahramanmaraş’ta hayatı olumsuz etkileyen şiddetli yağışın akşam saatlerinde devam edeceği uyarısında bulunan Vali Mükerrem Ünlüer, “Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle istirham ediyorum” dedi.
Vali Kızılkaya: Tüm kurumlarımız teyakkuz halinde
Meteorolojinin, Siirt için turuncu uyarı vermesi üzerine Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya başkanlığında toplantı yapıldı. Vali Kızılkaya, "Tüm kurumlarımız, teyakkuz haline geçirilmiştir. Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları dikkate almalarıdır" dedi.
Niğde'de kış hazırlıkları tamamlandı
Kış Tedbirleri Toplantısı'nda konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, "Kış mevsiminin kentimizde herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi için çalışıyoruz. Karayolları, özel idare ve şehir içinde ise belediye ekiplerimiz kış hazırlıklarını tamamladı" dedi.
“Teyakkuz durumuna geçilmiştir”
Kastamonu genelinde etkili olan şiddetli fırtına sonucu yaşanan zararı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Vali Meftun Dallı, “Teyakkuz durumuna geçirilmiştir” dedi.
"Kar sürecini yüz akı ile atlatacağız"
İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında, “Kış Tedbirleri Toplantısı” ilgili kurum temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Gül, "İstanbul’umuzda 26 Kasım Pazar günü kar yağışı bekleniyor. İnşallah kar sürecini yüz akı ile atlatacağız " dedi.
"İhbar gelir gelmez teyakkuza geçilecek"
Kışa hazırlık toplantısında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Bu toplantılar vesilesiyle önceki sene yaşanan sorunları ve yapmamız gerekenleri masaya yatırıyoruz. Meteorolojik ihbar alır almaz tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız teyakkuz haline geçecek" dedi.
“Vatandaşlarımıza gereken desteği vereceğiz”
Sağanaktan etkilenen Şile’de incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, “Hasar ve zarar tespitlerini ivedi şekilde çıkartacağız. Vatandaşlarımıza gereken destekleri vereceğiz” dedi.
Vali Gül'den İstanbul için uyarı
İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkili olan olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyararak, "Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı lütfen dikkatli ve tedbirli olalım" dedi.
Su kaynaklarının korunması için toplandılar
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda su kaynaklarının korunması, tasarruflu kullanılması ve kuraklıkla ilgili önemli konular ele alındı.
Piknik yapılan yerlere giriş çıkış yasak!
Birkaç gün önce ormanlık alanlara girişi yasaklayan Gaziantep Valiliği, şimdi de mesire alanlarına ve piknik yapılan yerlere girişi tamamen yasakladı.
Bursa’nın 80 gün yetecek içme suyu kaldı
Bursa Valisi Yakup Canbolat, kentteki barajlarda 80 günlük ihtiyacı karşılayacak rezervin bulunduğunu söyledi.
Yağış sonrası çalışmaları bizzat koordine etti
Mardin Nusaybin'de öğlen saatlerinde başlayan yağış sonrası ilçede bir çok bölgede su birikintileri oluştu. Sahadaki çalışmaları bizzat İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı koordine etti.
"Gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret eden Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, ilde yürütülen gençlik ve spor çalışmaları ile yapımı devam eden yatırımlar hakkında bilgiler aldı.
Rize Valiliği'nin esprili 'güneş' uyarısı gülümsetti
Türkiye'nin en çok yağış alan ili Rize'de, belirli aralıklarla meteorolojik verilere göre beklenen sağanak, sel ve heyelan uyarılarının ardından valilik, bu kez sosyal medyadan esprili 'güneş' uyarısı paylaşımı yaptı.
AFAD: Ormanlara girişler yasaklandı
İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede, ilerleyen günlerde artacak sıcaklıklar nedeniyle 31 Ağustos’a kadar ormanlara girişlerin yasaklandığı belirtildi.
‘Devletimiz bütün kurumlarıyla vatandaşların yanında’
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun yağış sonrasında sel baskınlarının yaşandığı Esenyurt’taki Pınar ve Yeşilkent mahallelerinde incelemelerde bulundu. AFAD İl Başkanı ve bölgede çalışan personellerden bilgi alan Yerlikaya, “Devletimiz bütün kurumlarıyla hemşehrilerimizin maddi ve manevi olarak yanında” dedi.
'Yüksek yerlere gidin, üst katlara çıkın’ uyarısı
Kastamonu Valisi Avni Çakır, vatandaşları gün boyunca dikkatli olmaları yönünde uyararak, insanların daha güvenli alanlara gitmelerini istedi. Vali Çakır, “Şu an için can kaybı ihbarı yok. Yağış böyle devam ederse tehlike büyüyebilir” dedi. Çakır, “Tüm ilçelerimizi uyarıyoruz. Vatandaşlarımız dere kenarlarındaki yerlerden yüksek alanlara geçsinler, alt katlardan üst katlara çıksınlar. Can ve mal emniyeti açısından böyle daha sağlıklı olur” ifadelerini kullandı.
İhsan MASKAR
Adıyaman Vali Yardımcısı
Ferhat BURAKGAZİ
Adana Vali Yardımcısı