Arama
Arama Sonuçları
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Mersin, "Altın Renkli Yenidünya" üretiminde ilk sırada
'Altın Renkli Yenidünya’ meyvesinin üreticileri ile bir araya gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, yenidünya üretiminde de ilk sırada yer alıyor" dedi.
Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı
Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi.
"Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma..."
Lilyana Kadın Kooperatifi ziyareti esnasında kendisine çiçek veren çocuklara sarılan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma; her şey yolunda demektir" dedi.
Baklagillerin kraliçesi Eber Sarısını inceledi: Koparmayalım, birlikte koruyalım
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Çay Kaymakamı Emre Yeşilbaş ile birlikte baklagillerin kraliçesi olarak bilinen, yeryüzünde sadece Afyon’un Eber Gölü’nün güneyinde yetişen ve mayıs ayının gelmesiyle çiçeklenen endemik tür Eber Sarısını inceledi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
Ağrı çiftçisine 28 bin 800 meyve fidanı desteği
Ağrı Valisi Mustafa Koç ve il protokolünün katılımıyla, tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak, üretim yelpazesini ve meyveciliği yaygınlaştırmak için 240 çiftçiye 28 bin 800 adet meyve fidanı dağıtıldı.
3 milyon fidan Van’ın bereketli topraklarıyla buluşacak
Van Valisi Ozan Balcı, Orman İşletme Müdürlüğü içerisindeki fidanlıkta incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Balcı, Van’da fidancılık adına çok güzel işler yapıldığını ifade etti.
Gölbaşı'nda yamaç paraşütü keyfi
Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yamaç paraşütü etkinliği büyük ilgi gördü.
Çocuk gülerse dünya güler!
Samsun Valisi Orhan Tavlı, eşi Ayşe Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü ile birlikte Valiliğin koordinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında ildeki koruyucu aileler ve çocuklarla bir araya geldi.
“Yüksekova’da marka olabilecek çok değer var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan V. Ali Çelik, "Gençlerle Yeni Ufuklara" temalı söyleşi kapsamında Yüksekova‘daki öğrencilerle bir araya geldi. İlçede bulunan 20 farklı liseden, 220 öğrencinin katıldığı söyleşi programına Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.
Fidanlar Van’ın bereketli topraklarıyla buluşuyor
Van Valiliği koordinesinde yürütülen fidancılık projesi kapsamında, bugün vatandaşlara ücretsiz 49 bini kiraz, 6 bini vişne olmak üzere 55 bin meyve fidanı daha dağıtıldı.
Şanlıurfa eğitiminde bir milat
Şanlıurfa tarihinin eğitim konusundaki en geniş kapsamlı toplantısı, eğitim kurum ve kuruluşlarının her kademesinden bürokratına, siyasetçisinden yerel yönetimine kadar yoğun bir katılımla bugün gerçekleştirildi.
Vatandaşlara 7 bin 500 fidan dağıtıldı
Balıkesir Susurluk Kaymakamlığı tarafından vatandaşlara 7 bin 500 fidan dağıtıldı. Dağıtım törenine katılan Kaymakam Muammer Köken, "Yeni ürünlerle vatandaşlarımızı tanıştırmak istiyoruz" dedi.
Kaymakam olmak çocukluk hayaliydi
RTÜK Başkan Yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine geçen Dr. İbrahim Uslu'nun ilginç bir kaymakamlık mücadelesi var. Yazılı sınavı derece ile geçip 5 defa mülakatta elenen Uslu, yeniden hazırlanırken bu defa mevzuat değişikliğine takıldı. Uslu, içinde ukde olan Kaymakamlık mesleği ile ilgili mücadelesini anlattı.
Antalya sporun da başkenti olma yolunda ilerliyor
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Tour of Antalya Bisiklet Turu final etabıyla sona erdi. Bitiş çizgisini geçen sporcuları izleyen Vali Hulusi Şahin klasman birincilerine ödüllerini takdim etti.
"Mersin, yaş sebze ve meyve üretiminin başkenti"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Türkiye Yüzyılı’nda Üretim Zirvesi” programına katıldı. Vali Pehlivan, "Mersin, 8 ürün rekoltesinde ülke birincisi, narenciye başta olmak üzere yaş sebze ve meyve üretiminin ise başkentidir" dedi.
"Esnafın zararı karşılanacak"
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, sabah saatlerinde yangın çıkan Toptancı Sebze Hali'nde inceleme yaptı. Vali Polat, Toptancı Sebze Hali için hızlı bir şekilde bakım onarım çalışması yapılması talimatını vererek, "Yangından zarar gören esnafların zararları karşılanacak" dedi.
“Aynı ciddiyetle çalışmalara devam edeceğiz”
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, eğitimin ikinci yarıyılı için alınacak tedbirlerin konuşulduğu toplantıya başkanlık yaptı. Vali Aygöl, “Aynı ciddiyetle çalışmalarımıza devam edileceğiz” dedi.
“Üretim Şanlıurfa’ya çok yakışıyor”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, OSB Yönetim Kurulu toplantısının ardından fabrika alanlarında incelemelerde bulundu. Farklı sektördeki üretim tesislerini gezen Vali Şıldak, “Üretim Şanlıurfa’ya çok yakışıyor” dedi.
Her bir Vanlı için bir fidan dikilecek
Van Valisi Ozan Balcı, 2 milyon 700 bin fidanı Van’ın bereketli topraklarıyla buluşturmak için çalışan fidanlıkta inceleme yaptı. Vali Balcı, Vanlı her vatandaş için bir adet meyve fidanı dikileceğini söyledi.
867 projeye 541 milyon lira hibe verildi
TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, Vali Mehmet Ali Özkan'a bilgilendirme sunumu yaptı. Türker, 867 projeye 541,30 milyon lira hibe sağlandığını belirtti.
“Hizmetin gecikmesi yapmamakla aynıdır”
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, kurum ziyaretleri kapsamında Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti. Vali Akkoyun, “Kamu hizmetlerini sunarken hem hızlı olacağız hem de gayretli ve güler yüzlü olacağız” dedi.
Kozluk’a 20 dönümlük mesire alanı
Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kozluk ilçesini ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Kaymakamlık tarafından Alıçlı Köyü’nde 20 dönüm arazi üzerine kurulan mesire alanı ile Şehit Ali Şengül anısına yapılan mescidin açılışını gerçekleştirdi.
Finike Toptancı Hali’nde sezon açılışı
İlçe ziyaretleri kapsamında Finike ilçesini ziyaret eden Antalya Valisi Hulusi Şahin Finike Toptancı Hali 2023 - 2024 sezon açılışına katıldı.
Semt pazarında alışveriş yaptı
Konya'nın Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, semt pazarını ziyaret etti. Pazarda alışveriş yapan Kaymakam Öztürk, esnafla da sohbet etti.
"Bu gölü çok iyi korumamız gerekiyor"
Isparta Valisi Aydın Baruş, Eğirdir ilçesini ziyaret etti. Eğirdir Gölü’nde devam eden su sorunu hakkında konuşan Vali Baruş, "Eğirdir Gölü bizim için önemli bir kaynak. O açıdan bu gölü kesinlikle çok iyi korumamız gerekiyor. Sulama konusunda suyun israf edilmemesi gerekiyor" dedi.
“Gençlerimizi daha güvenli bir geleceğe hazırlıyoruz”
Madde bağımlısı gençlerin yeniden hayata tutunduğu ‘Huzur Köy’de incelemelerde bulunan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Gençlerimizi daha güvenli bir geleceğe hazırlıyoruz” dedi.
6 gölet orta vadede 60’a çıkacak
Van’da 6 gölet bulunduğunu, orta vadede bunu 60 gölete çıkarmak istediklerini belirten Vali Ozan Balcı, “Van’daki sulanabilir bütün alanları 10 yıl içinde sulu tarıma açmamız lazım” dedi.
"Anadolu topraklarında üretim gelişecek"
Karaman'da 80 bin 822 adet meyve fidanının toprakla buluşturulacağını belirten Vali H. Engin Sarıibrahim, "Anadolu topraklarında üretimin gelişmesi adına yapılan bu projeleri destekliyorum" dedi.