Arama
Arama Sonuçları
Bitlis'in yeni valisi hızlı başladı
Valiler Kararnamesi ile Bitlis'e atanan ve 26 Eylül'de göreve başlayan Vali Ahmet Karakaya, 4 günde sahada birçok noktayı ziyaret etti. İlçe ziyaretleri yapan ve kentte bulunan tarihi mekanları denetleyen Vali Karakaya, devam eden yol çalışmalarını da inceledi.
İskambo pekmezi coğrafi işaret yolunda
Şirvan Ormanbağı köyündeki pekmez etkinliğine katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "İskambo pekmezi yıllık 90 ton üretim kapasitesine sahip olup, coğrafi işaret başvurusu tamamlanmak üzere" dedi.
Vali Özarslan, doğalgaz boru hattının kaynağını yaptı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Durağan-Boyabat doğalgaz boru hattının son bağlantı noktasının kaynağını yaptı. Vali Özarslan, "Durağan merkezindeki meskenlere 2 ay içinde gaz bağlantısı yapılıp ve doğalgaz kullanımına başlanacak" dedi.
"İHA'ların Kahramanmaraş'ta üretilmesi gibi hedeflerimiz var"
Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "İnsansız Hava Araçlarının (İHA) burada üretilmesi gibi hedeflerimiz var. Buna yönelik girişimlerimiz devam ediyor" dedi.
Vali, okunu en uzağa atmak için yay gerdi
Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Şampiyonası'nın açılışına katılan Erzincan Valisi Dr. Hamza Aydoğdu, okunu en uzağa atmak için yay gerdi.
Türkiye'nin en büyük şantiyesinde 16 bin konut yükseliyor
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 16 bin 467 deprem konutunun yapıldığı İndere bölgesinde inceleme yaptı. Alanı gezen Vali Varol, "Türkiye'nin tek noktadaki en büyük şantiye alanı burası" dedi.
Şenlikte birlik ve beraberlik mesajları verdi
Akyayla köyünde düzenlenen köy şenliğine katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
"Dilucu Şehitleri Anıtı" törenle açıldı
Iğdır'da, 2015 yılında PKK terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu şehit olan 13 polis için 'Dilucu Şehitleri Anıtı' açıldı.
"Köy evlerimiz muhteşem bir mimarı ile inşa edildi"
Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan ve yerleşime açılan köy evlerinde vatandaşları ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Geleneksel köy yaşamına uygun muhteşem bir mimarı ile inşa edilen köy evlerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
Bakan ve Vali, nükleer santral inşaatını denetledi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında inceleme yaptı.
Sarılı ve Çakar ailelerinin mutlu günü
İstanbul Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı'nın oğlu İzmir Urla Hakimi Suat Sencer Sarılı ve Cumhuriyet Savcısı Rümeysa Çakar, dünya evine girdi.
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
Anneye son görev
Eski Sakarya Valisi, Mülkiye Başmüfettişi Çetin Oktay Kaldırım ve Erzurum'un Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım'ın annesi Hamide Kaldırım, memleketi Bayburt'ta son yolculuğuna uğurlandı.
Ahıska Türkleri'nin evlerine misafir oldular
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov, Ahıska Türkleri'nin evlerine misafir oldular.
"Depremden etkilenen her köyümüzü modern yaşam alanlarına dönüştürüyoruz"
Besni ilçesine bağlı Burunçayır köyünü ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Depremden etkilenen her bir köyümüzü devletimizin güçlü desteği ile modern yaşam alanlarına dönüştürüyoruz" dedi.
Simav'a 300 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor
Simav'da yapılacak 300 kişilik öğrenci yurdunun temel atma törenine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Öğrencilerimizin yurtlardaki yaşamını kolaylaştırmak ve buradaki konforlarını muhafaza etmek adına elimizden gelen tüm gayreti yapacağız" dedi.
"Arı gibi çalışkan esnafımızla buluştuk"
Pervari ilçesini ziyaret eden Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Bugün Pervari'de, arı gibi çalışkan hemşehrilerimizle, esnaf kardeşlerimizle buluştuk. Her birinin samimi sohbeti bizlere güç verdi" dedi.
"Ayancık'ta yapılan sosyal konutlar yüzde 65 tamamlandı"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Ayancık 2. Etap TOKİ Sosyal Konutları Projesi alanında inceleme yaptı. Vali Özarslan, "158 Sosyal Konutun yapım işi, alt yapı ve çevre düzenlemesi ile birlikte; yüzde 65 oranında tamamlanmıştır" dedi.
"Tokat, bağcılıkta bir numaradır"
Tokat Valisi Abdullah Köklü, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde düzenlenen programa katıldı. Vali Köklü, "Tokat, bağcılıkta bir numaradır. Devletin verdiği destek, çiftçinin gayreti ve azmi ile üretimi daha da arttıracağız" dedi.
"1 milyon fidanı ilimizin bereketli topraklarıyla buluşturacağız"
Fidanlık alanında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Fidanlık alanımızda şu anda 850 bini meyve olmak üzere 1 milyon 250 bin fidanımız büyüyor. Bu fidanlarımızı yetiştirip ilimizin bereketli topraklarıyla buluşturacağız" dedi.
"Türkiye’nin en kaliteli balını Ardahan’da üretiyoruz"
Ardahan'ın coğrafi işaretli çiçek balını hasat eden Vali Hayrettin Çiçek, "Türkiye’nin en kaliteli balını Ardahan’da üretiyoruz" dedi.
Gölbaşı'ndaki muhtarların taleplerini tek tek dinledi
6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Gölbaşı ilçesini ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, yapılmakta olan deprem konutlarını inceledi. Vali Varol, muhtarların da taleplerini tek tek dinledi.
Delegelerin torunları Erzurum'da bir araya geldi
Erzurum Kongresi'nin 105. yıldönümü dolayısıyla kongre delegelerinin torunları Erzurum’da bir araya geldi.
"Giresun Adası'nın çehresi değişiyor"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Adası'nın turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Giresun Adası Çevre Düzenleme Projesi ile adanın çehresi değişecek" dedi.
Kaymakam Algın, icazet törenine katıldı
Gümüşhane'nin Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, hafızlık eğitimi başarıyla tamamlayan 43 hafız için düzenlenen icazet törenine katıldı. Kaymakam Algın, hafızları tek tek tebrik etti.
Sinop'ta sel ve taşkın riski en aza iniyor
9 adet paletli ekskavatörün dere ıslahları için çalışmaya başladığını ifade eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "9 iş makinesi ile 8 ilçemizde 21 derede yaklaşık 150 km dere yatağında 1,5 milyon metreküp rüsubat temizliği yapılacak. Bu yıl çalışmalar tamamlandığında sel ve taşkın baskınıyla ilgili ciddi risk azaltma faaliyeti gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
Sabaha kadar çalışan ekibe teşekkür etti
Erzincan Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat, kentte etkili olan sağanak nedeniyle yaşanan su taşkınlarında sabah saatlerine kadar kanal açma ve temizlik çalışmaları yapan ekibe teşekkür etti.
Enne Barajı'na kamp alanı yapılacak
Enne Barajı Tabiat Parkı’nda inceleme yapan Kütahya Valisi Musa Işın, alana gençler için kamp alanı oluşturulacağını ifade etti.
"Yayla şenlikleri, kültürümüzün bir parçası"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, 5. Gümüşova Espitdüzü Yayla Şenliklerine katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Aslan, "Yayla şenlikleri, geleneksel kültürümüzün bir parçasıdır" dedi.