Arama
Arama Sonuçları
Hastalığını hiçe sayıp, Hatay için çalıştı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.
"Bu başarının ardından 41 yıllık bir emek var"
"Hafız ol, Hafız Kal" yarışmasında 15 cüz (300 sayfa) kategorisinde "Türkiye Birincisi" olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Elde ettiğim derecenin ardında, 41 yıllık bir emek ve gayret var" dedi.
Çocuklarla uçurtma uçurdu
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Atletizm Pistinde düzenlenen Uçurtma Şenliği etkinliğine katıldı. Şenliğe katılan çocuklarla yakından ilgilenen, onların neşesine ortak olan Vali Aydoğdu, tüm çocukların bayramını kutladı.
Geleceğin valilileri, makam koltuklarında
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geleceğin valileri, makam koltuklarına oturdu. Makam koltuklarında dünya çocuklarının bayramını kutlayan öğrenciler, çeşitli talimatlar vermeyi de unutmadı.
Hakkari’nin gurur günü kutlandı
Hakkari’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü törenle kutlandı.
Doğubayazıt'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Gönül sofrasında şehit aileleri ve gazileri ağırladı
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Ramazan ayının 16. günü akşamında şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile bir araya gelerek oruç açtı.
Şehit ailesinin iftar sofrasına konuk oldu
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, Ramazan ayının manevi ikliminde, iftarını şehit güvenlik korucusu Mehmet Sıddık Keskin'in ailesiyle birlikte yaptı.
“Sesi gür çıkan bir ülkeysek bunu şehitlerimize borçluyuz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109’uncu Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Antalya'daki şehir ve gazi yakını derneklerini ziyaret etti. Vali Şahin "Eğer biz bugün sesi gür çıkan bir ülkeysek bunu şehitlerimize borçluyuz." dedi.
Dağların ve halk oyunlarının şehrinde halay çekti
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Okul Sporları Mahalli Halk Oyunları Yarışması'nı izledi. Öğrencileri tebrik eden Vali Çelik, yarış sonrasında öğrencilerle birlikte halay çekerek, "Halk oyunları Hakkâri’nin olmazsa olmazı, burası dağların ve halk oyunlarının şehridir" dedi.
Harşit Savunması şehitleri minnetle yad edildi
Tarih sayfalarında 1. Dünya Savaşı'nın 2. Çanakkale Cephesi olarak da adlandırılan 1916-1918 yılları arasında Osmanlı Ordusu ile Çarlık Rusyası Ordusu arasında gerçekleşen Harşit Savunma Savaşları'nın 106. yılı sebebiyle Giresun Tirebolu Dumlupınar İlkokulu Salonu'nda anma programı gerçekleştirildi. Bu savunma savaşında şehit olan ecdad minnetle ve şükranla yad edildi.
Ardahan, kurtuluşun 103. yılını kutladı
Ardahan'ın düşman işgalden kurtuluşunun 103. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kurtuluşun 106. yıl dönümü
Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü, kentte törenlerle kutlandı. Atatürk anıtına Vali Alper Tanrısever ve Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından çelenk sunuldu.
“Devlet olarak minnettarız”
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Ankara’dan Kars’a gezmeye gelen 50 şehit ailesini ağırladı. Devlet olarak şehit ailelerine minnettar olduklarını vurgulayan ve ailelerle tek tek ilgilenen Vali Polat, “Şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimizin hizmetindeyiz, emrindeyiz” dedi.
Karakol botuna şehit polisin ismi verildi
Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğüne tahsis edilen Karakol Botuna Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğünde görevliyken şehit olan Polis Memuru Cihan Türkmenoğlu’nun ismi törenle verildi.
Depremde hayatını kaybedenler dualarla anıldı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için 81 ildeki tüm camilerde sabah namazı sonrası dualar edildi. Düzenlenen programlara valiler ve kaymakamlar da katıldı.
Askeri alanlara şehitlerimizin isimleri verildi
Muğla İl Jandarma Komutanlığı lojmanlarına, tören ve atış alanına şehitlerin ismi verildi. Törene katılan Vali İdris Akbıyık, "Yeryüzünün her zerresine şehitlerimizin ismini versek, onların bu vatan için yaptıklarını asla ödeyemeyiz" dedi.
“Şehidimizin emanetleri, emanetimizdir”
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Ercan Kayabaşı, Şehit Yusuf Akalp'ın eşi Ayten Akalp ile oğlu Yusuf Akalp'ı ziyaret etti. Kaymakam Kayabaşı, "Şehidimizin emanetleri, emanetimizdir” dedi.
Mülki idare amirlerimizin İdareciler Günü kutlu olsun!
İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözünü şiar edinerek şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde kendilerini aziz milletimizin hizmetine vakfeden, milletimizin huzuru ve refahı için gecesini gündüzüne katan, ülkemizi gelecek hedeflerine taşımak için görevlerini fedakarca icra eden tüm mülki idare amirlerimizin 10 Ocak İdareciler Günü kutlu olsun!
“Allah şehitlerimizden ve onları bu millete armağan eden ailelerinden razı olsun”
Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar’ın eşi Esma Sağar ve İl Emniyet Müdürü Arif Çankal’ın eşi Feray Çankal, birlikte vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerin en kıymetli emanetleri olan ailelerini ziyaret etti.
Asırlık çınarın Öğretmenler Günü’nü kutladı
Muğla Valisi İdris Akbıyık ile eşi Sevim Akbıyık, 94 yaşındaki emekli öğretmen Zeliha Korkmaz' ı evinde ziyaret ederek, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.
Merkez Bankası Başkanı, Adıyaman’a okul yaptıracak
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Merkez Bankası Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan ile Şambayat Beldesinde yapılması planlanan 8 derslikli Aslan Selim Anadolu Lisesinin yapım protokolünü imzaladı.
Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 86. yılı kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Elazığ'a gelişinin 86. yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı.
Saygı, özlem ve minnetle…!
Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.
Dünyanın en büyük portresi artık gece de görünecek
Erzincan'ın Keşiş Dağı'nda yer alan ve dünyanın en büyük portresi olan Atatürk Portresi’nin yenilenme çalışmaları tamamlandı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, yapılan aydınlatma çalışması sayesinde Atatürk Portresi'nin artık geceleri de görünebileceğini belirtti.
Türkiye Yüzyılı için pedal çevirdi
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Valilik tarafından düzenlenen Bisiklet Turunda gençlerle pedal çevirdi.
Şehit Aybüke öğretmen türkülerle anıldı
Karabük'te Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında anlamlı bir konser düzenlendi. Söylediği Mağusa Limanı türküsü ile hafızalara kazınan şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, düzenlenen konserde türkülerle anıldı.
Özel öğrencilerin Cumhuriyet coşkusu
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin hazırladığı etkinliğe katılarak, özel öğrencilerin Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.
Türkçe, Arapça ve Kürtçe mevlitli anma
2019 yılında Barış Pınarı Harekâtı sırasında PYD/YPG terör örgütünün Nusaybin ilçesinde yaptığı havan ve roket saldırısı sonucu şehit olan 12 vatandaşın anısına mevlit programı düzenlendi.
İstanbul’un kurtuluş günü kutlu olsun!
Bugün İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.