Arama
Arama Sonuçları
Muğla'da 385 yangın meydana geldi
2024 yılında orman yangınlarıyla etkin bir mücadele yapıldığını ifade eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, "2024 yılında 248’si orman ve 137’si ziraat yangını olmak üzere toplam 385 yangın meydana gelmiştir" dedi.
743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri devam ediyor
Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolu dolu devam ediyor. Festivale Türkiye’nin dört bir yanından Yörükler ve Türk beylikleri geldi.
Bakan Yerlikaya: 3 bin 626 litre sahte alkol ele geçirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Çengel-7" operasyonlarında 3 bin 626 litre kaçak/sahte alkol ele geçirildiğini, 50 şüphelinin de yakalandığını bildirdi.
Kağıt fabrikasında çıkan yangın 3 gündür devam ediyor
Aydın'ın Söke ilçesinde, 3 gün önce kağıt fabrikasında çıkan yangına müdahale devam ediyor. Söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yakup Canbolat, "Toplam 258 personel ve 81 araçla yangına müdahale ediliyor" dedi.
Selahattin Hıdır
Aydıncık Kaymakamı
Bodrum semaları uçurtmalarla renklendi
Muğla Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve eşi Yasemin Çit, 18. Uluslararası Uçurtma Festivali’ne katıldı. Uçurtma uçuran Kaymakam Çit ve eşi Yasemin Çit, eğlenceye ortak oldu.
"Bu çalıştay yol haritasını belirleyecek"
Turunçgil Çalıştayı’nın kapanış programına katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Bu çalıştayda ortaya konulan görüşler, yapılan tespitler, getirilen öneriler, çalıştayın temasında yer alan yol haritasının belirlenmesine, planlı üretimin hayata geçirilmesine olumlu ve önemli katkılar yapacaktır" dedi.
Ayşe Karaca Nas
Doğanyol Kaymakamı
Abdullah Sarı
Gürün Kaymakamı
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Vali Akbıyık, Oktay'ın hayalini gerçekleştirdi
Muğla Valisi İdris Akbıyık, köy merkezine gidip anne ve babasına ekmek almak isteyen engelli Oktay'ın hayalini gerçekleştirdi.
Mücahit ZIVLAK
Hekimhan Kaymakamı
"Ecdadımızın emanetlerini koruyoruz"
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, restorasyon çalışmaları devam eden Nebiköy Camii'nde inceleme yaptı. Vali Akbıyık, "Ecdadımızın emanetlerini korumak, ihya ederek geleceğe taşımak için hassas bir çalışma gerçekleştiriyoruz" dedi.
Bakan Yerlikaya'dan zehir tacirlerine gözdağı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-10" operasyonlarında 1 ton 19 kilogram uyuşturucu ve 1 milyon 23 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirterek, "Zehir tacirlerine sesleniyor: Gençlerimizi zehirlemenize asla izin vermeyeceğiz. Sizi tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.
Down sendromlu şampiyonu valilik önünde karşıladı
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından düzenlenen ‘Trisome Oyunları 2024’ organizasyonunda yüzme branşında Dünya ikincisi ve Dünya üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza atan Milli Sporcu Elif Oral’ı Valilik Binası önünde karşılayarak tebrik etti.
Çanakkale Zaferi’nin 109. yılında şehitler anıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde Türkiye genelindeki il ve ilçelerde olduğu gibi Muğla’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Antik kentlerdeki kültürel miras gün yüzüne çıkarılıyor
Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Latmos ve Herakleia Antik Kentleri'ndeki resmi kazı sponsorluğu protokol imza töreni düzenlendi. 2021 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla bölgedeki kültürel mirasın gün yüzüne çıkarılması amaçlanıyor.
Keşkek taşında buğday ezdi
Muğla Valisi İdris Akbıyık, Datça Badem Çiçeği Festivali’nde keşkek dövdü. Keşkek taşında buğday ezen Vali Akbıyık, “Muğla’nın değerleri saymakla bitmez. Şu anda 29 coğrafi işaretimiz var” dedi.
"Muğla'da spor artık marka haline geliyor"
Muğla Valisi İdris Akbıyık, Marmaris'e yapılacak gençlik ve spor yatırımı için protokol imzaladı. Vali Akbıyık, "Spor yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. İlimizde spor artık marka haline geliyor" dedi.
Yurt sorunu çözülüyor
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin yurt sorununun çözümü için Turgutreis Öğrenci Yurdu'nun 3. etabının ihalesi için protokol imzalandı. Ayrıca Menteşe ve Fethiye yurtlarının altyapı sorunları da çözüme kavuşacak.
60 yıldır unutulmayan kahraman kaymakam
Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi depremlerde mülki idare amirlerinin gösterdiği fedakarlık, 1957 yılında Fethiye’nin yaşadığı büyük depremlerdeki kahramanlığı ile tanınan Kaymakam Kamil Nezih Okuş’u hatırlattı.
Yılın 'Pozitif Valisi' seçildi
Muğla Valisi İdris Akbıyık, radyo severlerin oyları ile “Yılın Pozitif Valisi” seçildi. Radyo severlere teşekkür eden Vali Akbıyık, "Ödülün ismi gibi 'Pozitif' olmaya devam edeceğiz” dedi.
Tüm Muğla’nın ortak değeri
Muğla Valisi İdris Akbıyık, şehrin adını taşıyan, mazisi şan, şeref ve başarılarla dolu ve Türk futboluna yıldız oyuncular kazandırmış olan Muğlaspor Dayanışma Gecesi Programına katıldı.
Askeri alanlara şehitlerimizin isimleri verildi
Muğla İl Jandarma Komutanlığı lojmanlarına, tören ve atış alanına şehitlerin ismi verildi. Törene katılan Vali İdris Akbıyık, "Yeryüzünün her zerresine şehitlerimizin ismini versek, onların bu vatan için yaptıklarını asla ödeyemeyiz" dedi.
Valiler de yalnız bırakmadı
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imamı uyaran Kaymakam Burak Akeller’e vatandaşlar, kaymakamlar ve vali yardımcıları ile birlikte valiler de sahip çıktı.
Yatırımcı firmalar tek tek belirlenecek
Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda projeler ve yatırım yapmakta istekli firmaların belirlenmesi gibi konular görüşüldü.
Emre Açar
Saimbeyli Kaymakamı
Terör örgütüne 32 ilde operasyon
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 32 ilde Bölücü Terör Örgütü‘ne (BTÖ) yönelik düzenlenen “KAHRAMANLAR-41” operasyonlarında toplam 113 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
Eğil turizm cenneti olacak
Diyarbakır’ın Eğil ilçesini ayağa kaldıracak, tarihi ve kültürel mirasını ortaya çıkararak turizm cenneti haline dönüştürecek projenin hazırlıkları başladı. Kaymakam ve Belediye Başkanı Volkan Hülür, “Peygamberler diyarı ilçemizin tarihi ve turistik alanlarını ortaya çıkarıp turizm cenneti haline getireceğiz” dedi.
"İnsan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen "Kalkan-5" Operasyonlarında 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve bin 510 düzensiz göçmenin yakalandığını belirterek, "İnsan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz" dedi.