Arama
Arama Sonuçları
Mersin, UNESCO yolunda ilerliyor
"Türkiye’nin İnci ve Öncü Şehri Mersin UNESCO Yolunda” projesinin tanıtım programında konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "İlimizde 4 varlığımız UNESCO geçici listede yer alıyor. Geçici listede olanları kalıcı listeye aldırmaya çalışalım. Geçici listeye yeni teklifler yapalım" dedi.
Mersin'de yatırımların bedeli: 175 milyar 51 milyon
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı III. dönem toplantısı gerçekleştirildi. Toplantında konuşan Vali Pehlivan, "İlimizde yürütülmekte olan 537 projenin, toplam yatırım bedeli 175 milyar 51 milyon 156 bin TL, 2024 yılı harcaması 9 milyar 453 milyon 840 bin TL’dir" dedi.
"Madımak, Türkiye'nin acısıdır"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için Madımak Oteli'nde düzenlenen anma törenine katıldı. Vali Şimşek, "Bu acı sadece burada hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısı değil, hepimizin acısıdır. Tüm Sivas'ın acısı, tüm Türkiye'nin ve ülkemizin acısıdır" dedi.
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, emekli oldu
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yaş haddinden dolayı emekliye ayrıldı. Veda mesajı yayımlayan Vali Su, "Kadim şehir Diyarbakır'da görev yapmaktan ve siz değerli halkımıza hizmet etmekten büyük bir memnuniyet ve onur duydum. Allah'a (cc) emanet olunuz" dedi.
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
"11 bin yıl kadar önceye dayanan izler var"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde hassas alan olarak tescil edilen Gilindire Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Yeniden ziyarete açılan mağarayı gezen Vali Pehlivan, "Bu mağarada insanoğlunun izleri 10-11 bin yıl kadar önceye dayanmaktadır" dedi.
"Kadim şehrimizin her bir ferdini samimiyetle dinliyoruz"
Halk buluşmalarında vatandaşların derdini dinleyen ve çözüm önerileri için talimatlar veren Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Gerger'den Gölbaşı'ya, Çelikhan'dan Samsat'a kadim şehrimizin her bir ferdini muhabbetle kucaklayıp, samimiyetle dinliyoruz" dedi.
Karabük'ün turizm rotaları belirleniyor
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımı ile BAKKA Teknik Destek imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanıyor.
Edirne'de 300'ten fazla konak restore ediliyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte bulunan 300’den fazla tescilli konağın şehrin turizmine kazandırılması için restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Edremit'te güvenli turizm için toplantı yapıldı
Yaklaşan turizm sezonu öncesi, huzurlu ve güvenli bir turizm sezonunun geçirilmesi amacıyla Balıkesir Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş başkanlığında turizm sezonunda alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.
Hastalığını hiçe sayıp, Hatay için çalıştı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.
Köy muhtarlarının sorunlarını tek tek dinledi
Köy muhtarlarıyla bir araya gelen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, muhtarların sorunlarını tek tek dinledi. Çözüm önerilerinin de konuşulduğu toplantıda Vali Varol, "Muhtarlarımızın sorunlarına çözüm bulmanın gayreti içerisinde olacağız" dedi.
Elbistan'da her mahalleye bir kütüphane yapılacak
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, “Her Mahalleye Bir Kütüphane” projesi kapsamında Esentepe Mahalle Kütüphanesi'nin hizmet vermeye başladığını belirtti.
Erzurum'da TRT sanatçılarının rüzgarı esti
TRT Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçılarının icra ettiği “TRT Sanatçıları Şehir Konserleri” Erzurum'da başladı. Konseri izleyen Vali Mustafa Çiftçi, "Güzel şehrimiz Erzurum’da, bu akşam, keyifli dakikalar geçirdik" dedi.
"Kalplerin içindekini görmeye odaklanalım"
10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katılan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Unutmayalım ki eğer kusur varsa bakan gözdedir. Lütfen birbirimize baktığımızda bedenlerimizi değil, kalplerin içindekini görmeye odaklanalım" dedi.
Adana şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'nın yöresel kıyafetlerinden olan şalvarın Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendiğini ifade etti.
Adana Şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Kendine has tarzıyla Adana ile sembol hale gelen Adana şalvarı, coğrafi işaretle tescillendi.
Vatandaşın derdini dinledi talimat verdi
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, “Halk Günü” toplantılarında vatandaşları dinlemeye devam ediyor. Vatandaşın derdini dinleyen Vali Aslan, çözüm için de ilgili birimlere talimat verdi.
Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojikmücadele laboratuvarında üretilen 850 adet avcı böceğin, Erfelek Kirazlık köyünde doğaya salındığını belirterek, "Bu konuda çalışmalarımız devam edecek" dedi.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
Görevine yeni başlayan kaymakam, langırt oynayarak çocuklarla ilk teması kurdu
İçişleri Bakanlığı’nın 30.04.2024 tarihli oluru ile Bolu’nun Kıbrıscık ilçesine görevlendirilen Kaymakam Metehan Güngör görevine başladı.
Hakkari’deki köy muhtarlarının taleplerini dinledi
Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, görüşme talebinde bulunan köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
Vali Şahin: Son kaleyi mühürleyelim
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsası’nın geleneksel olarak düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısının konuğu oldu. Zeytinpark’da düzenlenen toplantıda Vali Şahin “Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı her halükarda mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim” dedi.
"Trabzon’un yakalamış olduğu ivmeyi yukarılara taşımalıyız"
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında Turizm Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Turizmin önemine dikkat çeken Vali Yıldırım, "Trabzon’un turizm konusunda yakalamış olduğu ivmeyi daha yukarılara taşıma adına kararlı bir şeklide çalışmalar yapılmaya devam edilmeli" dedi.
Vatandaşın dertlerine derman oluyor
Halk günü buluşmalarına devam eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinliyor, dertlerine derman oluyor.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
"Hayri hizmetlere kaynak aktarmanızı temenni ediyorum"
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Çayırova ilçesinde inşa edilecek olan eğitim kampüsüne ait protokolü imzaladı. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Yavuz, "Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum, ekonomik durumu müsait olan kardeşlerimizin şehrimizin eğitimine, sağlığına kısacası hayri hizmetlere kaynak aktarmasını temenni ediyorum” dedi.