Arama
Arama Sonuçları
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
Valilikten belediyelere sokak hayvanları talimatı
Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur" denildi.
2024'ün ilk üç ayında Antalya'ya 553 proje
2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Vali Şahin, Antalya'da 2024 yılı Mart ayı sonu itibariyle 553 adet proje üzerinde çalışıldığını ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğunu açıkladı.
Afyonkarahisar’ın köyleri alt yapıya kavuştu
Afyonkarahisar İl Özel İdaresi alt yapı yatırımlarına hızla devam ediyor. 2022-2023 yılı yatırımları kapsamında köylerde alt yapı çalışmaları hızlanırken, içme suyu şebekeleri, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatları başta olmak üzere köylerdeki alt yapılar yenilendi.
Afetlerde zarar gören üreticilere destek
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim’in katılımıyla ilde geçen yıl yaşanan afet olaylarında zarar gören üreticilere gübre ve yem desteği yapıldı.
Geçen yıl 358 km yol yapıldı
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya gelen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 2023 yılının genel değerlendirmesini yaptı. Vali Yiğitbaşı, meclis üyelerine şehrin gelişmesi, daha iyi bir noktaya gelmesi ve vatandaşlara en iyi hizmetin ulaştırılması için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.
179 yeni muhtar evi yapılacak
51 valiliğe 179 muhtar evi için kaynak aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu evlerin 19 Ekim 2024'te açılışını yapacaklarını söyledi. İstanbul’da da Vilayetler Birliği’ne bağlı Muhtar Evi yapılacağını açıkladı.
"Muğla'da okul sayısı artıyor"
Muğla Valisi İdris Akbıyık, "Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Muğla genelinde mevcut okul sayısının her geçen yıl artış göstermesi, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor" dedi.
Vilayetler Birliği, 57. Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi
Vilayetler Birliği 57. Olağan Meclis Toplantısı, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığında, valiler, İl Genel Meclis Başkan ve üyelerinin katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi.
Çelik: 2024 yılı bütçesi 430 milyon lira
İl Genel Meclisi'nin toplantısına katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, "2024 yılı için kabul edilen 430 milyon lira tutarındaki bütçenin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun" dedi.
“Vatandaş memnuniyeti önceliğimiz olmalı”
2023 Yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık yapan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Vatandaşımızı memnun edemediğimiz hiçbir hizmetin hükmü yoktur” dedi.
Üniversite öğrencilerinin yemek ücreti belediyeden
Mardinli üniversite öğrencilerine 3 müjde veren Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, bursların 5 bin liraya çıkarıldığını, üniversite yemekhanesindeki ücretin belediye tarafından karşılanacağını açıkladı.
Vilayetler Birliği 56. Genel Kurulu’nu yaptı
Vilayetler Birliği 56. Olağan Genel Kurul Toplantısı İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı başkanlığında, valiler, İl Genel Meclis Başkan ve üyelerinin katılımıyla Gölbaşı Vilayetler Evinde gerçekleştirildi.
Yaşar Karadeniz
Sakarya Valisi
Kalkınmaya katkı sunacak projeler için imza
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından, 2022 yılında Mardin’de uygulanan 2 projenin ek ve desteklenecek yaklaşık 36 milyon TL bütçeli 3 yeni projeye ilişkin protokoller imzalandı.
“Zor bir işi devlet adabı ve alnımızın akıyla başardık”
Ordu Valiliği hizmet birimleri, Karşıyaka mahallesinde yapımı tamamlanan Hükümet Konağı Yerleşkesindeki yeni hizmet binasına taşındı.
Sis Dağı’nın yayla yolu yenileniyor
Giresun Valisi Enver Ünlü, ilin önemli turizm merkezlerinden Görele ilçe sınırları içerisinde yer alan Sis Dağı Yaylası’nda, yapımı tamamlanan ve devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.
“Gençlerimizi ekrandan sahalara çekeceğiz”
Çankırı Orhan Saka Spor Salonunda, merkez ve ilçelerdeki okullara 100 adet pota dağıtımı gerçekleştirildi.
Manisa’da 102 kamu projesi tamamlandı, 286’sı devam ediyor
Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması, koordinasyonu gerektirecek hususların görüşülerek gerekli tedbirlerin alınması, 2022 yılı yatırım programı III. Dönem uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi ve koordinasyon gerektiren çalışmaların tespitini amaçlayan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirildi.
Tokat’ta 249 Cemevine 9.6 milyon lira yatırım
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta Cemevlerine 9 milyon 690 bin TL yatırım yapıldığını söyledi. Hatipoğlu, Alevi-Bektaşi geleneğinin sadece Tokat'ta değil Türkiye genelinde önemli inanç merkezlerinden Almus Hubyar Tekkesi ve Erbaa Keçeci Baba Türbesi'nin tarihi dokuya uygun olarak restore edileceğini belirtti.
Ek ödenek köy yolları için kullanılacak
Niğde Valisi Mustafa Koç başkanlığında yapılan KÖYDES toplantısında Niğde’ye gönderilen 15.8 milyon liralık ek ödeneğin, grup köy yollarında sıcak asfalt kaplama, onarım/tesviye, stabilize kaplama ve sathi kaplama yapımında kullanılmasına karar verildi.
‘Sene sonuna kadar asfaltsız köy bırakmayacağız’
Bayburt Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı Vali Cüneyt Epcim başkanlığında gerçekleştirildi. Epcim, "Bu sene Allah’ın izniyle asfaltsız köy bırakmayacağız" dedi.
‘Timur'un alamadığı tek kale’ turizme kazandırılacak
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Timur'un alamadığı tek yer olan Tokat Kalesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Hatipoğlu, “Tarihi Tokat Kalesi'nde restorasyon çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yakın zamanda Tokat Turizmine kazandıracağız” dedi.
Vali Osman Varol’un hayali gerçek oluyor Diyadin Jeotermal Sera hayata geçiyor
Ağrı-Diyadin sebze üretiminde adeta Antalya'yla Yarışacak. Diyadin’i tarımda “Üretim Üssü” haline getirecek proje ile 1300 dönüm araziye jeotermalle ısınacak yeni seralar kurulacak. Proje ile işsizlik azalacak, jeotermal kaynaklar etkin kullanılmış olacak.
Şanlıurfa'da Kamu Kurumları Değerlendirme Toplantısı
Şanlıurfa’daki tüm kaymakamlar ve kamu kurum kuruluşları amirleriyle bir değerlendirme toplantısı yapan Vali Abdullah Erin, eğitim, asayiş, güvenlik, sağlık, mera arazileri, kamu ihaleleri ve sosyal konular hakkında talimatlar verdi.