Arama
Arama Sonuçları
Karabük'ün turizm rotaları belirleniyor
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımı ile BAKKA Teknik Destek imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanıyor.
Musabeyli Korusu örnek mesire alanı olacak
Edirne Valisi Yunus Sezer, Musabeyli Korusu mesire alanında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
"Türk, beklenilendir' düsturunu iliklerime kadar yaşadım"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Suriye-Halime Ana Yetim ve Kültür Merkezi'nde verilen iftar yemeğine katıldı. Vali Aslan, "Oraya merhameti taşıyan samimiyet 'Türk, beklenilendir' düsturunu iliklerime kadar bir kez daha yaşattı" dedi.
"15 Mayıs'ta yeni yüzüyle hizmete açıyoruz"
300 dönüm alan üzerine kurulu Musabeyli Korusu ve Mesire Alanı'nda inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Musabeyli Korusu ve Mesire Alanı'nı, 15 Mayıs 2024 tarihinde tamamlayarak, yeni yüzüyle hizmete açıyoruz" dedi.
Kaymakamın ziyaret ettiği 90 yaşındaki Hatice teyze: Bugün yeniden doğdum
Gümüşhane Kürtün Kaymakamı Okan Dağlı, eşi Sümeyye Kübra Dağlı ile birlikte Hatice Altuntaş’ı, Özkürtün Beldesi Süme Mahallesinde kaldığı evinde ziyaret etti.
Vali, vatandaşları sigarayı bırakmaya davet etti
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde Sağlıklı Hayat Merkezi'ni ziyaret etti. Vali Aktaş, sigara kullanan vatandaşları sigarayı bırakmaya davet etti.
Mülki idare camiası yasta
Kahramanmaraş Ekinözü Kaymakamı Mesut Coşkun’un vefatı mülki idare camiasını yasa boğdu. Üzüntüsünü sosyal medya hesaplarından dile getiren mülki amirler, merhum meslektaşlarına rahmet diledi.
"Fiyat aykırılıklarını 175'e bildirin"
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya'nın talimatları doğrultusunda kent genelinde fiyat etiketleri, haksız fiyat artışı, gramaj ve fiyat listelerine yönelik denetim yapıldı. Vali Kızılkaya, "Gördüğümüz fiyat aykırılıklarını 175'e bildirin" dedi.
Şehit Ali Gaffar Okkan unutulmadı
Diyarbakırlılar, 23 yıl önce silahlı saldırıda şehit edilen İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı unutmuyor. Şehit Ali Gaffar Okkan vefatının 23. yıl dönümünde anılıyor. Şehit Okkan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında da dualarla hatırlanıyor.
"Daha çok parlayın diye yanınızdayız"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. Vali Serdengeçti, "Enerjinizin, ışığınızın farkındayız; daha çok parlayın diye yanınızdayız" dedi.
Yedikuyular Kayak Merkezi sezona hazır
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, bölgenin gözde kış turizm mekanlarından Yedikuyular Kayak Merkezi’ni ziyaret etti. Kaymakam Çelikkaya, beraberindeki heyetle sezon hazırlıkları konusunda istişarede bulundu.
Şehit bekçinin adı Taşlıca Tüneli’nde yaşayacak
Gümüşhane Kürtünlü şehit bekçi Oltan Koca’nın adı Taşlıca Köyü sınırlarındaki tünele verildi. Kaymakam Okan Dağlı, şehit ailesiyle birlikte tünelin tabela değişim törenine katıldı.
Valiye sürpriz
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle düzenlenen programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan sürpriz bağlantıyla Rize’nin Hemşin İlçesinde yaşayan İlkokul öğretmeni Salih Okan ile görüştü. Duygusal anlar yaşanan görüşmede Vali Pehlivan, öğretmenine saygılarını sundu, Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Menüde her hafta ‘kesme kadayıf’ olacak
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, coğrafi işaret tescil belgeli Erzincan Kesme Kadayıfı’nın haftada bir gün 3. Ordu, üniversite, polis okulu, öğrenci yurtları, hastaneler ve kamu kurumlarının yemekhanelerinde menüye eklenmesini istedi.
Hatay, mirasına sahip çıkıyor
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat depreminde ağır hasar alan ve yeniden inşa çalışmaları devam eden Tarihi Valilik Binası’ndaki restorasyon alanını ziyaret ederek, proje süreci ile ilgili yetkililerden detaylı bilgi aldı.
Eşsiz manzarada 100 metrelik bayrakla yürüdüler
Gümüşhane'de bulunan Örümcek Ormanları'nda Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan Vali Alper Tanrısever ve 300'ü aşkın genç, 100 metrelik Türk bayrağını 7,5 kilometre taşıyarak yürüdü.
Vali yardımcıları ile birlikte esnaf lokantasına misafir oldu
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Vali Yardımcıları Uğur Kolsuz, Mehmet Keklik, Betül Büyükkılıç ve Harun Reşit Han ile birlikte Afyonkarahisar’ın köklü esnaf lokantalarından Salim Usta’ya misafir oldu.
Adana'nın lezzetleri bu festivalde
Adana Valiliğinin ev sahipliğinde düzenlenen "7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali" kapılarını açtı. Vali Yavuz Selim Köşger, 3 gün boyunca Adana kültürüne yakışır lezzetlerin bir arada sunulacağını belirtti.
Şehit bekçinin adı polis merkezinde yaşayacak
İstanbul’un Şişli ilçesi Kuştepe mahallesinde bekçi olarak görev yaparken 20.08.2022 tarihinde görevi başında şehit düşen Oltan Koca’nın adı, memleketi Gümüşhane Kürtün’de İlçe Emniyet Amirliği uhdesindeki Polis Merkezi Amirliğine verildi.
108. dönem birincisi Pazaryeri’ni tercih etti
108. dönem kaymakam kursu Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlenen kura çekimi ile sona erdi. Kuraya tabi olmayan dönem birincisi Ahmet Tayyib Kahraman, Bilecik Pazaryeri Kaymakamlığını seçti.
Meşhur kuzu kebabın tadına baktı
Afyonkarahisar’ın meşhur esnaf lokantası Aşçı Bacaksız’da vali yardımcıları ile bir araya gelen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, dillere destan kebabın tadına baktı.
Valilikten halka açık alanlarda 'alkol yasağı' hatırlatması
2005 yılında halka açık park, bahçe ve sahillerde uygulanmaya başlanan alkol yasağına İstanbul'daki birçok noktada uyulmaması nedeniyle Valilik bir hatırlatma yazısı yayınladı. Vali Davut Gül'ün imzasıyla ilgili birimlere gönderilen yazıda, söz konusu yasağa uymayanların cezai yaptırımla cezalandırılması için uyarı yapıldı. İlgili yazıda 'sarhoş' olarak başkalarının huzur ve sükûnunu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye, kolluk kuvvetleri tarafından 617 TL idari para cezası verileceği belirtildi.
Kaymakam kendine ‘sitem’ şiiri yazdı!
Konya Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Şair Bahaddin Paslı’nın ölmeden önce yanına gidemediği için yaşadığı üzüntüyü, şairin ağzından kendine yazdığı ‘Sitem’ şiirine döktü.
Üreticilere 5 bin 'meyve sineği tuzağı' dağıtıldı
Muğla Ortaca’da üreticilere turunçgillerin en önemli zararlılarından olan Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele eğitimi verilerek, 5 bin tuzak dağıtıldı.
'Kuruluşun beşiği' Domaniç’te Kayı Obası kurulacak
Kütahya Valisi Ali Çelik, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda yazlık olarak kullanılan Domaniç ilçesinde, oba çadırı şeklinde konaklama tesisi inşa edileceğini belirterek, “Tarihle buluşmaya hazır olun” dedi.
Şimdi Isparta’da gül zamanı
Gülün başkenti Isparta her yıl olduğu gibi bu Haziran’da da Uluslararası Gül Festivaline ev sahipliği yapıyor. 2-4 Haziran 2023 tarihleri arasındaki festival dolayısıyla birçok etkinlik düzenlenecek.
“Büyüdü de okullu oldu”
Gümüşhane Kürtün Kaymakamı Okan Dağlı, eşi Sümeyye Kübra Dağlı, kurum amirleriyle birlikte ilçenin Kapalı Spor Salonunda düzenlenen 15 Temmuz Şehitler Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı Okul Öncesi Eğitim Şenliğine katıldı.
“Soğanlı Vadisi'ni duymayan, görmeyen kalmayacak”
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "CZN Burak" adıyla bilinen fenomen şef Burak Özdemir ile birlikte her adımda farklı bir güzelliği bünyesinde barındıran Soğanlı Vadisi'nde tanıtım çalışmalarına katıldı.
2 milyon 650 bin depremzede çadırda kalıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremzedeler için kurulan çadırlarda 2 milyon 650 bin kişinin kaldığını, konteyner sayısının da bir ay sonra 100 bini aşacağını açıkladı.
Kalp krizi geçiren lise öğrencisi kurtarılamadı
Gümüşhane’de Spor Lisesi son sınıf öğrencisi Ahmet Ali Şatır, okul pansiyonunda televizyon izlerken geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.