Arama
Arama Sonuçları
"İHA'ların Kahramanmaraş'ta üretilmesi gibi hedeflerimiz var"
Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "İnsansız Hava Araçlarının (İHA) burada üretilmesi gibi hedeflerimiz var. Buna yönelik girişimlerimiz devam ediyor" dedi.
Şanlıurfa’da görev yapıyordu: İstanbul’a bölge müdürü olarak atandı
İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Efe Murat Erbaş, İletişim Başkanlığı İstanbul Bölge Müdürü olarak atandı.
"Kulağım her daim sizlerde hemşehrilerim"
Kent merkezindeki esnafı ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Komşularıma çat kapı uğradım. Onlar konuştular, ben dinledim. Kulağım her daim sizlerde hemşehrilerim" dedi.
"Uyuşturucu ile mücadele vatan görevidir"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak öncülüğünde hayata kazandırılan Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi birçok ilde örnek uygulama olarak değerlendiriliyor. Projenin öneminden bahseden ve her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade eden Vali Şıldak, "Uyuşturucu ile mücadeleyi bir vatan görevi olarak görüyoruz" dedi.
Emre Zafer
Ulaş Kaymakamı
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
Bursa'nın kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü, şehirde coşkuyla kutlandı.
Mezopotamya'nın kalbi Hasankeyf'te festival coşkusu
Mezopotamya'nın kalbi, medeniyetin beşiği, tarih kokan Hasankeyf'te bu yıl 4.sü düzenlenen Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali dolu dolu başladı.
93 yaşındaki Latif amcanın hayır duasını aldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 93 yaşındaki Latif Ural'ı ziyaret ederek, hayır duasını aldı.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
"Sivas pehlivanlar diyarıdır"
55. Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri Büyükler Türkiye Şampiyonası'nı izleyen Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "İlimiz pehlivanlar diyarı olarak anılmaktadır. Sivas, güreş sporunda 2 bin 298 lisanslı sporcuyu geleceğe yeni şampiyonlar hazırlamak için yetiştirmektedir" dedi.
Kendisini düğününe davet eden damadı kırmadı
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, kendisine sosyal medyadan davetiye gönderen çiftin düğününe sürpriz bir şekilde katıldı.
Manisa'da tarım arazileri sular altında kaldı
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle sergide kurumaya bırakılan üzümler ve birçok tarım arazisi sular altında kaldı. Vali Enver Ünlü, mağduriyetlerin hızlıca giderilmesi için hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını belirtti.
"En olumsuza karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binası'nın temel atma törenine katıldı. Vali Şahin, "İnşallah ülkemiz afetlerden uzak olur ancak huzur içinde yaşamak istiyorsak en olumsuza karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.
Balamir Gündoğdu'ya Bakan Yerlikaya'dan önemli görev
Balamir Gündoğdu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği’ne atandı.
Vali, Bilecik semalarında uçuş yaptı
“Take Off Bilecik” yamaç paraşütü etkinliğine katılan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, başarılı bir tandem (ikili) uçuşu yaptı.
Asırlık tabyalar için talimat verdi
Kentte bulunan asırlık tabyaları inceleyen Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, tarihi yapıların bakımı ve korunması için talimat verdi.
"8 ayda 3 bin 500 yabancı uyruklu şahıs sorgulandı"
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Mobil Göç Noktası'nı ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Soytürk, 8 aylık süre zarfında 3 bin 500 yabancı uyruklu şahısın sorgulandığını ve gerekli işlemlerin yapıldığını ifade etti.
"Halkımızın yararına olan projelerde iş birliği yapacağız"
Belediye başkanlarıyla bir araya gelen Ordu Valisi Muammer Erol, "Halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında belediye başkanlarımızla el ele vereceğiz. Halkımızın yararına olan projelerde iş birliği yapacağız" dedi.
Ekrem GÜDEK
Pozantı Kaymakamı
Vali Erol, işçilerle birlikte fındık topladı
Ordu’nun sahil kesiminde başlayan fındık hasadına katılan Vali Muammer Erol, işçilerle birlikte fındık topladı.
"Gazze'deki zulme sadece aziz Türk milleti ses çıkarıyor"
"Gazze'nin sesi olmak için meydanlardayız" yürüyüşüne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Bu zulme sadece aziz Türk milleti ses çıkarıyor. Eğer bugün İslam alemi birlik olsaydı, bu zulme karşı cesaret gösterseydi, bu zulmü yapamazlardı" dedi.
Bingöl'de 68 hektar alan yangında zarar gördü
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu yıl içerisinde kent genelinde 66 yangının meydana geldiğini belirterek, "Orman yangınlarından 29, orman dışı yangınlardan ise 39 hektar olmak üzere toplam 68 hektar alan zarar görmüştür" dedi.
Antalya'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Serik ilçesindeki orman yangının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, yaklaşık 60 hektar alanın zarar gördüğünü açıkladı.
Kağıt fabrikasında çıkan yangın, çevredeki tesislere yayıldı
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Yıldırım ilçesinde, kağıt fabrikası ve geri dönüşüm tesisinde çıkarak çevredeki tesislere yayılan yangının söndürüldüğünü, soğutma çalışmalarının ise devam ettiğini belirterek, "Bölgedeki 7 tesis yangından zarar gördü" dedi.
Şanlı Malazgirt Savaşı'nın izleri sürülüyor
Muş Valisi Avni Çakır, Malazgirt Savaş alanının tespiti amacıyla yürütülen kazı çalışmalarını inceledi. Vali Çakır, "Elimizde çok güçlü materyallerimiz var. Malazgirt Savaşı'na, Alparslan ordusuna ve Roman Diyojen'in ordusuna ait birçok buluntumuz var" dedi.
Erzurum'da sel bir mahalleyi yıktı geçti!
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, dün aksam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Otlu ilçesinde sel afeti yaşandığını belirterek, "10 evin ve 10 aracın hasar aldığını tespit ettik. Bunun dışında köy okulumuz ve üç lojman da sel felaketinden etkilendi” dedi.
Edirne'de yaşanan kuraklık nehirleri vurdu
Meriç Elektrik Santrali'nde inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle nehir suyu bazı bölgelerde azalıyor. Buradaki suyun tutulması ile aşağılara az su gitmesi söz konusu değil. Mevcut nehirden ne akıyorsa aşağıya aynısı gidiyor, bir damla su burada kalmıyor" dedi.
Erzurum'da sel felaketi yaşandı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, dün akşam saatlerinde şiddetli yağıştan etkilenen Pasinler ilçesi Pelitli köyünde incelemelerde bulundu. Vali Çiftçi, “Şu ana kadar 15 evin zarar gördüğünü bizzat kendim tespit ettim. Bunun dışında ahırlar, depolar ve zirai aletler de sel felaketinde zarar görmüş durumda. Epey bir maddi hasar gözüküyor" dedi.