Arama
Arama Sonuçları
"Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette"
Tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette. 2 bin insanımız istihdam ediliyor. 4 fabrika daha yapıyoruz" dedi.
"Batman artık göç alan il konumuna geldi"
Batman Valisi Ekrem Canalp, kente yapılan yatırımlar sayesinde Batman'ın bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Batman artık göç veren bir ilden, göç alan il konumuna geldi" dedi.
"Gençlerimizle gurur duyuyoruz"
Drone Şampiyonası 2. Etap Yarışmaları ödül törenine katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onlar hem mavi vatanın hem gök vatanın hem ana vatanımızın geleceğine yönelik hepimizin umutlarını çok daha fazla arttırıyor" dedi.
"İHA'ların Kahramanmaraş'ta üretilmesi gibi hedeflerimiz var"
Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "İnsansız Hava Araçlarının (İHA) burada üretilmesi gibi hedeflerimiz var. Buna yönelik girişimlerimiz devam ediyor" dedi.
Vali, okunu en uzağa atmak için yay gerdi
Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Şampiyonası'nın açılışına katılan Erzincan Valisi Dr. Hamza Aydoğdu, okunu en uzağa atmak için yay gerdi.
Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan önemli bir yazı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, "Dijital Dünyanın Yeni Tehlikesi: Sosyal Medyada İtibar Suikastı" başlıklı bir makale kaleme aldı. Dijital çağın yükselişi ile birlikte sosyal medyada itibar suikastında artış yaşandığına dikkat çeken Mumcu, itibar suikastının tüm ayrıntılarını anlattı.
Kaymakamın aracını kontrol ettiren teğmenin ifadesi ortaya çıktı
Bolu Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit’in makam aracını askeriye girişinde kontrol ettiren ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevinden alınan Teğmen S.B.S.’nin mülkiye müfettişlerine verdiği ifade ortaya çıktı.
Hayvancılık OSB ile 500 milyon liralık gelir
Kütahya Valisi Musa Işın, 820 dekarlık alan üzerinde kurulması planlanan Aslanapa Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi alanında inceleme yaptı. Hayvancılık OSB, kırsaldan göçün önüne geçerek, modern tesislerle yılda 500 milyon liralık gelir sağlayacak.
Van'daki işsizlik son bulacak
Tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "İstihdam konusunda önemli adımlar atıyoruz. İlimizin işsizliğinin azaltılmasına katkı sağlayacağız. Hedefimiz tekstilde 50 bin istihdam sağlamak" dedi.
MİA Haber'in detaylarını yazdığı 'teğmen' haberi gündem oldu
Bazı yerel basın organlarında çarpıtılarak verilen Bolu Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit'in makam aracının kontrol edilmesi konusunu MİA Haber, tüm detaylarıyla ele alınca konu ulusal basının da gündemine girdi. Böylelikle Kaymakam Oğuz Yiğit'in haklılığı da anlaşıldı.
Muğla'da 385 yangın meydana geldi
2024 yılında orman yangınlarıyla etkin bir mücadele yapıldığını ifade eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, "2024 yılında 248’si orman ve 137’si ziraat yangını olmak üzere toplam 385 yangın meydana gelmiştir" dedi.
Şanlıurfa için 40 milyon lira bütçe ayrıldı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yıl içinde kazı çalışmaları için Şanlıurfa’ya 40 milyon TL tutarında bütçe ayırdığını ve bütçe kapsamında kazı çalışmalarının büyük hız kazandığını ifade etti. Vali Şıldak, Bakanlık tarafından sağlanacak ödeneklerle Göbeklitepe ve Karahantepe’ye üstyapı tesislerinin kazandırılacağını söyledi.
Çorum'da çöp toplayan engelli çocuğa saldıranlar gözaltına alındı
Çorum Valiliği, çöpten kağıt toplayan zihinsel ve bedensel engelli çocuğun darp edilmesiyle ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını ve konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.
Balkanların Boğazı Meriç'teki Avrupa Kürek Şampiyonası sona erdi
Edirne'de Meriç Nehri'nde oluşturulan parkurda düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası sona erdi.
743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri devam ediyor
Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolu dolu devam ediyor. Festivale Türkiye’nin dört bir yanından Yörükler ve Türk beylikleri geldi.
Sünnet şöleninde çocuklar doyasıya eğlendi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği Sünnet Şölenine katılarak çocuklarla buluştu.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
"Edirne'de 12 bin düzensiz göçmen yakalandı"
Edirne Valisi Yunus Sezer, bu yılın 8 ayında 12 bin 791 düzensiz göçmenin yakalandığını belirterek, "Düzensiz göçle mücadelemiz aralıksız devam ediyor" dedi.
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
Simav'a 300 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor
Simav'da yapılacak 300 kişilik öğrenci yurdunun temel atma törenine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Öğrencilerimizin yurtlardaki yaşamını kolaylaştırmak ve buradaki konforlarını muhafaza etmek adına elimizden gelen tüm gayreti yapacağız" dedi.
Şanlıurfa'nın huzuru için yasaklama kararı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentteki huzur ve esenliğin için bazı kararların alındığını belirterek, "Trafiğin tehlikeye sokulması ve tehlike oluşturacak şekilde konvoy oluşturulması yasaklanmıştır. Cadde, sokak, park, bahçe, konut, iş yeri ve araçlarda mevzuat ile belirlenen sınırların üzerinde yüksek sesle müzik dinlenmesi yasaklanmıştır" dedi.
Ortak kültür organizasyonu için iş birliği
Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Zsolt Biro, Bilecik'te düzenlenen 'Söğüt Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri' ile 'Hun-Türk Kurultayı' için 'Ortak Kültür Organizasyon İş Birliği Sözleşmesi' imzaladı.
Vali Özkan, kampa katıldı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen kampa katıldı. Kampa katılan vatandaşlarla sohbet eden Vali Özkan, böylesi etkinliklerin toplum bilincini oluşturduğunu belirtti.
Vali Musa Işın, değerlendirme toplantısı yaptı:
Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında İstişare ve Değerlendirme Toplantı yapıldı. Vali Işın, "İlimizdeki problemlerin çözümü noktasında hangi aşamadayız, kim ne yaptı, hangi kurum üzerine düşen vazifeleri yerine getirdi bunları ele alacağız" dedi.
"Bu festival, birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor"
Sivas'ın İmranlı Kaymakamı ve Zara Kaymakam Vekili Yusuf Kaan Kırık, 27. Şerefiye Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı. Festival alanını gezen Kaymakam Kırık, "Bu festival, sadece kültür ve sanatın buluşma noktası değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bir etkinlik" dedi.
Kütahya'da 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak
Kütahya Valisi Musa Işın, kentte kırsal kalkınma projelerinde tüm etapların rekorunun kırıldığını belirterek, "2024 yılı çağrı döneminde toplam 150 milyon TL değerindeki 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak" dedi.
"Mutluluğumuza hüzün ve gözyaşı karıştırmayalım"
Düğün organizasyonlarında yaşanan silahlı sevince dikkat çeken Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sevinçlerimizi ve mutluluklarımızı yaşarken; silah kullanmayalım. Mutluluğumuza hüzün ve gözyaşı karıştırmayalım" dedi.
Kaymakamı konvoy ve alkışlar eşliğinde uğurlandılar
Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden, Nevşehir’in Avanos ilçesine tayin olan Kaymakam Osman Bilici, konvoy ve alkışlar eşliğinde uğurlandı.
Sabah 05.00’te hal esnafıyla buluştu
Batman Valisi Ekrem Canalp, sabah saat 05:00’te Batman Yaş Sebze ve Meyve Hal Kompleksini ziyaret etti. Hal esnafıyla bir araya gelen Vali Canalp, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmanın önemine dikkat çekti.
Kağıt fabrikasında çıkan yangın 3 gündür devam ediyor
Aydın'ın Söke ilçesinde, 3 gün önce kağıt fabrikasında çıkan yangına müdahale devam ediyor. Söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yakup Canbolat, "Toplam 258 personel ve 81 araçla yangına müdahale ediliyor" dedi.