Arama
Arama Sonuçları
Tunceli'de MotoFest heyecanı başladı
Tunceli Motofest heyecanına ortak olan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Tunceli Motofest 1. günü çok keyifliydi" diyerek bugün festivalin 2. günü olduğunu belirterek, herkesi davet etti.
Zehir tacirlerine geçit yok: 83 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde uyuşturucu imalatı ve satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik "Narkoçelik-24" operasyonlarında 83 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
OSB'ye mağaza ve işyerleri kurulacak
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Organize Sanayi Bölgesi'nde Nurhak yoluna cephe alanlarda büyük mağaza ve işyerleri kurulmasına yönelik çalışma başlatıldığını belirtti.
"116 adet yeni sanayi parseli oluşturuldu"
Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında Altıntaş Zafer OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Işın, "OSB genişleme imar taslak planıyla yeni yatırımlar için 116 sanayi parseli oluşturuldu. Toplamda 160 parsel, yatırımcıların hizmetine sunulacak" dedi.
Hakkari Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın PKK Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik görevlendirildi.
"Demokrasiden asla vazgeçilmeyecek"
“Kütahya’dan Doğan Büyük Türkiye İdeali: Adnan Menderes ve 27 Mayıs Çalıştayı'na katılan Vali Musa Işın, "Türk milleti, istiklal ve istikbaline çok bağlıdır. Demokrasiden ve hukuk devletinden asla vazgeçilmeyecek" dedi.
Bodrum semaları uçurtmalarla renklendi
Muğla Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve eşi Yasemin Çit, 18. Uluslararası Uçurtma Festivali’ne katıldı. Uçurtma uçuran Kaymakam Çit ve eşi Yasemin Çit, eğlenceye ortak oldu.
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasıyla ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurdu.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
"Hakkari'de operasyonlar yüzde 133 oranında arttı"
Hakkari Valisi Ali Çelik, asayiş toplantısında ilgili birim yöneticileriyle bir araya geldi. Vali Çelik, "Hırsızlık olayları yüzde 8️0 oranında, dolandırıcılık olayları yüzde 25 oranında azaldı. Kaçakçılık ve organize suçlar kapsamındaki başarılı operasyonlar yüzde 133 oranında arttı" dedi.
Sağlık için pedal çevirdiler
‘Sağlığın Keyfini Birlikte Sürelim’ sloganı ile 81 ilde eş zamanlı 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi. Bisiklet turuna valiler ve kaymakamlar da katılım sağladı.
Kommagene Bienali için bu yıl 41 ülkeden 198 sanatçı başvuru yaptı
2022 yılında Adıyaman’ın ve Kahta’nın adını dünyaya duyuran Kommagene Bienali’nin bu sene ikincisi düzenlenecek. Bienal hazırlıklarının sürdüğünü belirten Kaymakam Selami Korkutata, 41 ülkeden 198 sanatçının başvuru yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Valiler, Yenilik Merkezi'nde inceleme yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte gelen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve beraberindeki heyet ile birlikte Model Fabrika ve Yenilik Merkezi'ni ziyaret ettiler.
Çiftçiler şenlikte ata tohumlarını takas yaptı
Ata tohumlarının yaşamasını ve geleceğe aktarılmasını sağlamak amacıyla Ordu Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası ve Organize Yaşam Bölgesi tarafından 4. Tohum Takas Şenliği düzenlendi.
Öğrenciler için çorba molası
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Halk Kütüphanesi'nde ders çalışan öğrencileri ziyaret ederek çorba ikram etti. Vali Hatipoğlu, kitapların arasında çorba molası ile soluklanıp enerjilerini toplayan öğrencilerle sohbet etti.
Geleceğin valilileri, makam koltuklarında
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geleceğin valileri, makam koltuklarına oturdu. Makam koltuklarında dünya çocuklarının bayramını kutlayan öğrenciler, çeşitli talimatlar vermeyi de unutmadı.
Emanet emin ellerde
Düzce Valisi Selçuk Aslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Valilik Makamı'nı 23 Nisan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Temsili Vali Elif Su Tanay'a devretti. Vali Selçuk Aslan, “Emanet emin ellerde…” dedi.
2 bin badem fidanı daha toprakla buluştu
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda Kaymakam Yunus Ataman, kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla Organize Sanayi Bölgesi ağaçlandırma alanına 2000 adet badem fidanı dikimi gerçekleştirildi.
"Büyük bir İstihdam Fuarı açılacak"
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 14-15 Mayıs’ta Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar alanında büyük bir İstihdam Fuarı'nın açılacağını belirtti.
Kırmızı bültenle aranan Nurlan Zharımbetov İstanbul'da yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kazakistan tarafından "dolandırıcılık ve hırsızlık" suçlarından kırmızı ve sarı bülten ile aranan Nurlan Zharımbetov'un İstanbul'da düzenlenen "MAHZEN-27" operasyonuyla yakalandığını açıkladı.
Geleneksel Siirt Kitap Fuarı 9. kez açılıyor
Geleneksel Siirt 9. kitap fuarı, 17 Nisan’da kitapseverlerle buluşuyor. Cumhuriyetin 2. Yüzyılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Siirt Kitap Fuarı her yıl daha kapsamlı ve zengin bir içerikle büyüyerek gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor.
2 bin 756 firariye bayram operasyonu
“Firari suçlularla mücadelemiz bayram tatilinde de devam ediyor” diyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde 4 gündür devam eden “Aranan şahıslara yönelik” düzenlenen “ÇEMBER-17” operasyonlarında arama kaydı bulunan 2 bin 756 firarinin yakalandığını açıkladı.
Gürcistan müftüleri Rize’de kardeşlik iftarına katıldı
Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından Ramazan Ayında Kardeş Ülke-Kardeş Şehir Buluşmaları kapsamında Gürcistan Müftülerinin katılımıyla Rize’de kardeşlik iftarı düzenlendi.
Paylaştıkça bereketlenen sofra
Burdur Valisi Türker Öksüz, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar sofrasına katıldı.
Hakkarili gençlerle iftar sohbeti
Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Hakkârili gençler ile Ramazan programında bir araya geldi.
Koruyucu aileler ve çocuklarla iftar bereketini paylaştılar
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Ramazan ayının 15. iftarında koruyucu ailelerle bir araya geldi.
"Camilerimiz gençlerimizle cıvıl cıvıl oluyor"
Çorum Oğuzlar Kaymakamı Muhammed Turan, Mama Camii’nde gerçekleştirilen ilimler atölyesi programına katıldı. Kaymakam Turan, "Bu kıymetli faaliyetle camilerimiz gençlerimizle cıvıl cıvıl oluyor" dedi.
"Kütahya'da planlı tarıma geçildi"
Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabalar gösterildi. Devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildi" dedi.