Arama
Arama Sonuçları
Harmankaya Kanyonu’nda festival heyecanı yaşanacak
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 9-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Karanlık Gökyüzü Gözlem ve Doğa Sporları Festivali öncesi Harmankaya Kanyonu’nda inceleme yaptı.
Sinop'ta kaçak su kullanımına karşı ekip kuruldu
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, kentte kaçak su kullanımına karşı Denetim Ekibi oluşturulduğunu belirterek, "Kaçak su kullanımı hem suç hem de diğer vatandaşların hakkına girmektir. Bu konuda lütfen duyarlı olalım" dedi.
Hafik Gölü turizme kazandırılacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’ndeki çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. Vali Şimşek, "Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak" dedi.
Karabük'ün turizm rotaları belirleniyor
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımı ile BAKKA Teknik Destek imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanıyor.
"Maden sahasında hareketlilik tespit edildi"
Kütahya Valisi Musa Işın, su baskını nedeniyle kapanan Seyitömer yolunda incelemelerde bulundu. Vali Işın, "Yapılan incelemelerde maden sahası içerisinde pasa sahasında kütle hareketi olduğu ve bu hareketin gölette bulunan suyun yer değiştirmesine neden olduğu değerlendirildi" dedi.
Baklagillerin kraliçesi Eber Sarısını inceledi: Koparmayalım, birlikte koruyalım
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Çay Kaymakamı Emre Yeşilbaş ile birlikte baklagillerin kraliçesi olarak bilinen, yeryüzünde sadece Afyon’un Eber Gölü’nün güneyinde yetişen ve mayıs ayının gelmesiyle çiçeklenen endemik tür Eber Sarısını inceledi.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
"Güzel şeyler çabuk bitermiş"
Kaymakam Halil İbrahim Okumuş, 20 ay görev yaptığı Manisa'nın Selendi ilçesine, “Güzel şeyler çabuk bitermiş” diyerek veda etti.
"Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız!"
Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, 2019 yılında Van'ın Erçiş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren dönemin Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun’u anma programına katıldı.
"Ziyaretçilerimizin neler çektiğini yaşayarak gözlemledim"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, doğa harikası Çır Şelales'ni ziyaret etti. Alanı gezen ve eksiklikleri gözlemleyen Vali Usta, "Düşe kalka patika yoldan aşağıya indim. Ziyaretçilerimizin neler çektiğini ve nelere ihtiyacımız olduğunu bizzat yaşayarak gözlemledim" dedi.
"Eskişehir'deki turizm potansiyelleri yüksek"
ETİ Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen açılış törenine katılan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Eskişehir'de turizm potansiyelleri yüksek ve bunları belirli ölçüde harekete geçirmek gerekiyor" dedi.
Doğubayazıt'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Teleferik kazasında kurtarma çalışmaları sürüyor
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. Parçalanan kabinde 1 kişi hayatını kaybederken 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı. Teleferik kazası sonrası diğer kabinlerde mahsur kalan 184 kişi için çalışmalar devam ederken tahliye çalışmaları sırasında 3 kişi daha yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 kabindeki 112 kişinin başarıyla kurtarıldığını açıkladı. Çalışmaları ilk andan itibaren yerinde koordine eden Vali Hulusi Şahin, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
Jandarma yolcu kılığında otobüsleri denetledi
Bolu İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenle seyahat etmelerini sağlamak amacıyla yolcu taşımacılığı yapan araçları denetledi.
Afyonkarahisar ve Akseki kadınlara emanet
Milyonlarca seçmen pazar günü sandık başına gitti ve seçimini yaptı. Sonuçların açıklanmasıyla birçok il ve ilçede de ilkler yaşandı. Bu seçimde kadın adaylar dikkat çekti. Afyonkarahisar'da CHP'li Burcu Köksal ve Antalya'nın Akseki ilçesinde CHP adayı İlkay Akça ipi göğüsledi. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güren Yiğitbaşı ve Akseki Kaymakamı Saliha Karataş olunca il ve ilçe kadınlara emanet edilmiş oldu.
Kendisiyle görüşemeyen Lina'yı makamında ağırladı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, okul ziyareti sırasında kendisiyle görüşemeyen Lina Eflin Yılmaz ile makamında bir araya geldi. Lina ile sohbet eden Vali Çiftçi, Lina’dan da derslerinde başarı sözü aldı.
Dolandırıcılığın yüzde 137 arttığını açıklayan Vali, vatandaşları uyardı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, nitelikli dolandırıcılık olaylarının geçen yıla göre yüzde 137 oranında arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Vali Çiftçi, "Hiçbir zaman ne asker ne polis ne savcı vatandaşı arayıp da para istemez. Herhangi hesap numarasına para havale edilmesin, bankaya gidilmesini istemez" dedi.
Eline aldığı raketiyle kortta fırtına gibi esti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Tenis Turnuvası'na katıldı. Takım elbisesini çıkarıp, spor kıyafetlerini giyen Vali Pehlivan, eline aldığı raketiyle kortta fırtına gibi esti.
"Bir çocuğun en büyük ihtiyacı; sevgi ve anlayıştır"
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, devlet koruması altında kalan çocukların hazırladığı etkinliğe katıldı. Vali Çiftçi, "Bir çocuğun en büyük ihtiyacı; sevgi ve anlayıştır" dedi.
“Biz onları özlemiştik onlar da bizi özlemiş”
Elazığ Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, Baskil İlköğretim Anaokulu ile Baskil Müftülüğü Kur'an Kursu'na ziyarette bulundu. Öğrenciler ile bir araya gelen Kaymakam Kundakçı, öğrencilere oyuncak hediye etti.
Kaymakamın ilginç yurt dışı staj hikayesi
Sakarya Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, 2006 yılında mezun olduğu üniversitede öğrencilere hayat tecrübelerini aktararak, tavsiyelerde bulundu.
Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası Konya’da
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası açılış seremonisine katıldı. Vali Özkan, ‘‘Konya kültür, sanayi ve tarım şehri olmasının yanında bir spor şehridir” dedi.
Çankırı'da can dostlarımız için örnek proje
Çankırı Valiliği tarafından örnek bir proje hayata geçirildi. Başlatılan "Bir Pati de Sen Tut" projesiyle sahipsiz köpeklerin rehabilitasyonu yapılarak, sokakların güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.
"Bu şehirde üretenlerin sözü çok değerli"
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Ortak Akıl Buluşmaları'nın bugün ilk oturumu yapıldı. Oturuma başkanlık eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar'ı düşünenlerin, bu şehirde üretenlerin sözü, fikri, emeği çok değerlidir" dedi.
“Başarıyı katlayarak devam ettireceğiz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilin Göç İdaresi müdürleriyle bir araya geldi. Bakanlığın göç politikasını anlatan ve il müdürlerinden beklentilerini aktaran Yerlikaya, “Tedbirlerden asla taviz verilmeyecek” dedi.
"Çocuklarımızın çalışma ortamlarını gözlemliyoruz"
Hakkari'nin Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, "Misafirim Kaymakamım" projesi kapsamında öğrencileri evlerinde ziyaret ediyor. Kaymakam Ateş, "Amacımız çocuklarımızın okul sonrası çalışma ortamlarını gözlemlemek, yanlarında olduğumuzu hissettirmek" dedi.
Burdur’a 15 yıl sonra yolcu treni geldi
2008 yılında Pamukkale Ekspresi’nin kaldırılmasıyla birlikte sadece yük trenlerinin kullandığı Burdur Garı'na 15 yıl sonra ilk yolcu treni geldi. Treni karşılama törenine katılan Vali Türker Öksüz, "Çok önemli ve anlamlı bir güne tanıklık ediyoruz" dedi.
Bilgi birikimini aktardı
Afyonkarahisar Dinar Kaymakamı Kemal Duru, öğrencilere tecrübelerini aktardı. Öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Duru, derslerinde başarılar diledi.
Kadına karşı şiddetle mücadele semineri Ordu’da yapıldı
İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı tarafından Ordu Valiliği'nin ev sahipliğinde Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele Semineri'nin ilki Ordu’da yapıldı. Seminere Vali Muammer Erol da katıldı.
"Kadın istihdamı öne çıkıyor"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, tekstil fabrikalarını ziyaret etti. Vali Usta, "Bu ziyaretlerimde kadın istihdamının gözle görülür bir şekilde öne çıktığını gördüm. Hemşehrimize istihdam sağlayarak, şehrimizin büyümesine ve kalkınmasına önemli bir destek sunuyorlar" dedi.