Arama
Arama Sonuçları
Sinop'ta kaçak su kullanımına karşı ekip kuruldu
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, kentte kaçak su kullanımına karşı Denetim Ekibi oluşturulduğunu belirterek, "Kaçak su kullanımı hem suç hem de diğer vatandaşların hakkına girmektir. Bu konuda lütfen duyarlı olalım" dedi.
"Maden sahasında hareketlilik tespit edildi"
Kütahya Valisi Musa Işın, su baskını nedeniyle kapanan Seyitömer yolunda incelemelerde bulundu. Vali Işın, "Yapılan incelemelerde maden sahası içerisinde pasa sahasında kütle hareketi olduğu ve bu hareketin gölette bulunan suyun yer değiştirmesine neden olduğu değerlendirildi" dedi.
Baklagillerin kraliçesi Eber Sarısını inceledi: Koparmayalım, birlikte koruyalım
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Çay Kaymakamı Emre Yeşilbaş ile birlikte baklagillerin kraliçesi olarak bilinen, yeryüzünde sadece Afyon’un Eber Gölü’nün güneyinde yetişen ve mayıs ayının gelmesiyle çiçeklenen endemik tür Eber Sarısını inceledi.
"Güzel şeyler çabuk bitermiş"
Kaymakam Halil İbrahim Okumuş, 20 ay görev yaptığı Manisa'nın Selendi ilçesine, “Güzel şeyler çabuk bitermiş” diyerek veda etti.
"Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız!"
Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, 2019 yılında Van'ın Erçiş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren dönemin Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun’u anma programına katıldı.
"Ziyaretçilerimizin neler çektiğini yaşayarak gözlemledim"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, doğa harikası Çır Şelales'ni ziyaret etti. Alanı gezen ve eksiklikleri gözlemleyen Vali Usta, "Düşe kalka patika yoldan aşağıya indim. Ziyaretçilerimizin neler çektiğini ve nelere ihtiyacımız olduğunu bizzat yaşayarak gözlemledim" dedi.
Jandarma yolcu kılığında otobüsleri denetledi
Bolu İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenle seyahat etmelerini sağlamak amacıyla yolcu taşımacılığı yapan araçları denetledi.
"Bir çocuğun en büyük ihtiyacı; sevgi ve anlayıştır"
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, devlet koruması altında kalan çocukların hazırladığı etkinliğe katıldı. Vali Çiftçi, "Bir çocuğun en büyük ihtiyacı; sevgi ve anlayıştır" dedi.
Kaymakamın ilginç yurt dışı staj hikayesi
Sakarya Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, 2006 yılında mezun olduğu üniversitede öğrencilere hayat tecrübelerini aktararak, tavsiyelerde bulundu.
"Bu şehirde üretenlerin sözü çok değerli"
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Ortak Akıl Buluşmaları'nın bugün ilk oturumu yapıldı. Oturuma başkanlık eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar'ı düşünenlerin, bu şehirde üretenlerin sözü, fikri, emeği çok değerlidir" dedi.
"Çocuklarımızın çalışma ortamlarını gözlemliyoruz"
Hakkari'nin Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, "Misafirim Kaymakamım" projesi kapsamında öğrencileri evlerinde ziyaret ediyor. Kaymakam Ateş, "Amacımız çocuklarımızın okul sonrası çalışma ortamlarını gözlemlemek, yanlarında olduğumuzu hissettirmek" dedi.
Burdur’a 15 yıl sonra yolcu treni geldi
2008 yılında Pamukkale Ekspresi’nin kaldırılmasıyla birlikte sadece yük trenlerinin kullandığı Burdur Garı'na 15 yıl sonra ilk yolcu treni geldi. Treni karşılama törenine katılan Vali Türker Öksüz, "Çok önemli ve anlamlı bir güne tanıklık ediyoruz" dedi.
Bilgi birikimini aktardı
Afyonkarahisar Dinar Kaymakamı Kemal Duru, öğrencilere tecrübelerini aktardı. Öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Duru, derslerinde başarılar diledi.
"Kadın istihdamı öne çıkıyor"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, tekstil fabrikalarını ziyaret etti. Vali Usta, "Bu ziyaretlerimde kadın istihdamının gözle görülür bir şekilde öne çıktığını gördüm. Hemşehrimize istihdam sağlayarak, şehrimizin büyümesine ve kalkınmasına önemli bir destek sunuyorlar" dedi.
Okul bahçeleri renklendi
Afyonkarahisar’da Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın hayata geçirdiği proje ile okul bahçelerinde oyun alanları yapılarak renklendirildi. Milli Eğitim Bakanlığının dikkatini çeken proje ülke genelinde yaygınlaştırılacak.
Gençlerin cumartesi dersine girdi
Van Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, ‘Etüt Van Projesi’ ile hafta sonu eğitimlerine devam eden gençlerin dersine girerek, “Destek bizden çalışmak sizden” dedi.
“Çiftçilerimize yeni bir ekmek kapısı olur inşallah”
Balıkesir'in Susurluk ilçesinin Kepekler Köyü’nde ilk defa denenen yemeklik soya fasulyesi hasadına katılan Kaymakam Muammer Köken, “Verim gayet güzel. Çiftçilerimize yeni bir ekmek kapısı olur inşallah” dedi.
Hatay’ın son durumunu havadan inceledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Belen, Kırıkhan, Reyhanlı, Samandağ, Defne ve Antakya ilçelerinin yıkım, enkaz kaldırma çakışmalarını ve enkaz döküm sahalarını havadan inceledi.
TİMBİR’den Bakan Tekin’in ‘okullarda telefon kısıtlama’ kararına tam destek
Kurucuları arasında miahaber.com.tr’nin de bulunduğu Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in okullarda cep telefonu kısıtlaması kararına tam destek verdi. Araştırmaların çocukların yüzde 30’dan fazlasının İnternet bağımlısı olduğunu ortaya koyduğunu belirten Dr. Basa, TİMBİR olarak bağımlılıkla mücadele konusunda sorumluluk almaya hazır olduklarını söyledi.
Bakım ve tadilat işleri okulların açılışına yetişecek
Okulların yeni öğretim yılına hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, “Yaklaşık 2.5 milyon TL bütçe tahsis ederek, okullarımızın bakım, onarım ve tadilat işlemlerini hızla tamamlıyoruz” dedi.
Depremzede köy evlerinin yapımı sürüyor
Altınözü ilçesini ziyaret eden Hatay Valisi Mustafa Masatlı, afetzede vatandaşlar için yöresel mimariye uygun şekilde inşa edilen Babatorun Köy Evleri Projesinin yapım çalışmalarını inceledi.
Depremzedelerin dertleriyle dertlenmeye devam ediyor
Hatay'da koordinasyon görevini sürdüren Kütahya Valisi Ali Çelik, depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.
Kadir Gecesi'nde bol bol dua aldı
Milletin hizmetinde olmak ve dualarını almak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği Ramazan-ı Şerif ayının en değerli gecesi olan Kadir Gecesi münasebetiyle ziyaretlerine devam ederek dua aldı.
Gece boyunca sahadaydı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sağanak yağışın etkisini tekrar göstermesiyle birlikte, yağmurun ikinci bir olumsuzluğa sebebiyet vermemesi için incelemelerini artırdı.
Seçimlerde 601 bin güvenlik personeli görev yapacak
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde 601 bin güvenlik personelinin görev alacağını söyledi.
İspir Kaymakamlığına Poçanoğlu atandı
Emekliye ayrılan Manisa Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp’in yerine Saruhanlı Kaymakamlığı’na Erzurum İspir Kaymakamı Murat Acar atandı. İspir Kaymakamlığı’na ise Artvin Ardanuç Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu görevlendirildi.
Kuşları gözlemlediler
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, rengarenk kuşlarıyla misafirlerine görsel bir şölen sunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde kuşları gözlemledi.
Genç girişimciler keşifte
Sivas Valiliği himayelerinde başlatılan 'Genç Girişimciler Keşifte' projesi kapsamında Yavuz Selim Ortaokulundan gelen öğrenciler, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ile birlikte ESTAŞ Eksantrik San. Tic. AŞ Kam Mili Fabrikası'nı gezdi.
Kaymakam olmak kolay değil!
Şanlıurfa Hilvan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Mustafa İkier, Kaymakam Coşkun Doğan için “Kaymakam olmak kolay değil” başlıklı duygu dolu bir şiir yazdı.
Aşçılık öğrencileriyle pasta yaptı
Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ve öğretim görevlileri Tansu Çelik ve Erkan Çelik rehberliğinde mutfak atölyesinde, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş ile birlikte gençlerin yaptıkları lezzetleri tadıp, heyecanlarına ortak oldu.