Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Motosiklet sürücülerine yelek hediye etti
Trafik Haftası dolayısıyla kurulan stantları gezen Edirne Valisi Yunus Sezer, daha sonra motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimlere katıldı. Vali Sezer, motosiklet sürücülerine reflektör yelek hediye etti.
Karaman’dan Gazze’ye 5 tır insani yardım daha
İsrail’in zulmü altında inleyen Gazze’ye ulaştırılmak üzere Karaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Kızılay Karaman Şubesince düzenlenen kampanya kapsamında toplanan 5 tırdan oluşan insani yardım malzemesi daha yola çıktı.
"Boğa Koşusu"nun startını verdi
BTCTURK ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen BtcTurk Boğa Koşusu 5 bin kişinin katılımıyla Üsküdar’da gerçekleşti. Koşunun startını İstanbul Valisi Davut Gül verdi.
Kaymakamlıktan belgesel film
Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta Kaymakamlığı tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında hazırlanan "ŞAŞKIN" isimli belgesel sinema filminin galasına katıldı.
Terör olayı sayısı 88'e düştü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "2016 yılında ülkemiz genelinde 2 bin 322 terör olayı yaşanmışken bu hava unsurlarının bize sağlamış olduğu güçle 2023 yılında bu rakam 88'e düşmüştür" dedi.
Trafik polisinin dikkati olası kazayı önledi, Bakan Yerlikaya teşekkür etti
Karaman'da dolmuşuyla seyir halindeyken fenalaşan sürücü, uygulama yapan trafik polisinin dikkati sayesinde kaza yapmaktan son anda kurtuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya o anları sosyal medya hesabından paylaşarak, polis memuruna teşekkür etti.
Diplomasinin kalbi Antalya'da barış ve huzur için atıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Dışişleri Bakanlığı’nca bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu başladı. Dünya liderlerini Antalya’da bir araya getiren zirvenin bu yılki ana teması "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" olarak belirlendi.
Ünlü sanatçılar Gazze'ye destek için Mardin'de buluştu
Mardin'de düzenlenen "Gazze İçin Ben de Oradayım" konserinde sanatçılar eserlerini Gazze'ye destek için söyledi.
Sivas'ta ilk kez film festivali düzenleniyor
Cumhuriyet Üniversitesi’nin 50. Yılı çerçevesinde Sivas Uluslararası Film Festivali’nin ilki gerçekleştirilecek. Vali Yılmaz Şimşek, "Sivas’ta sinema alanında ilk kez bir festivalin düzenlenmesi şüphesiz sevindirici bir gelişme" dedi.
“Üretim Şanlıurfa’ya çok yakışıyor”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, OSB Yönetim Kurulu toplantısının ardından fabrika alanlarında incelemelerde bulundu. Farklı sektördeki üretim tesislerini gezen Vali Şıldak, “Üretim Şanlıurfa’ya çok yakışıyor” dedi.
Aynı iman ve aynı ruhla şehitlerin izinde
Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı etkinlikleri kapsamında binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile kar altında meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Kars Valisi Ziya Polat, “Aynı iman, aynı ruh, aynı kararlılıkla şehitlerimizin izinden gidiyoruz” dedi.
Şehitlerimiz ve Filistin halkı için dualar ettiler
Rize'de “Şehitlerimize Rahmet ve Kudüs’e Dua için Aileler Sabah Namazı'nda Buluşuyor” programı düzenlendi. 2024 yılının ilk vakit namazında şehitlerimiz ve Filistin halkı için dualar okundu. Programa Vali İhsan Selim Baydaş da katıldı.
"Hiç kimse bizimle baş edemez"
Kütahya Valisi Musa Işın, Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askeri anmak ve Filistin'e destek vermek için düzenlenen yürüyüşü katıldı. Vali Işın, "Biz Türk milletiyiz. Hiç kimse bizimle baş edemez. Bu topraklar hiçbir zaman ecnebi çizmesiyle çiğnenmemiştir, bundan sonra da çiğnenmeyecektir" dedi.
Gereği yapıldı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan orduya ve askere hareket eden O.K. isimli şahsın yakalandığını ‘Gereği Yapıldı!” diyerek duyurdu.
Doğrudan demokrasiye dijital dönüş
Hukukçu Yazar ve Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, doğrudan demokrasiye dijital bir dönüş yapılacağını kaydetti. Bunun yerel yönetimlerden başlayacağına işaret eden Altıparmak, vatandaşın belediye kararlarına katılımının kolaylaşacağını belirtti.
Söyleşi programına salonlar yetmedi
Mardin Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı işbirliğinde YKS ve KPSS adaylarına yönelik ücretsiz olarak söyleşi programı düzenlendi. Adaylar programa büyük ilgi gösterdi.
Belen, Hatay Kadın Kooperatifleri Merkezi oluyor
Belen ilçesi, Hatay Valiliği tarafından Hatay‘daki 15 ilçenin kadın kooperatiflerinin birleşeceği merkez olmasına karar verildi.
“Doğru bilgiyi kamuoyuna hızlı ulaştırmalıyız”
İzmir’de, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) öncülüğünde Balkan ülkelerinden medya temsilcilerinin katılımı ile Türk Balkan Medya Forumu gerçekleştirildi. Forumda konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “Çok süratli şekilde doğru bilgiyi kaynağından kamuoyuna hızlı şekilde ulaştırmamız lazım” dedi.
Sağlıksız sakatata el konuldu
Adana Valiliği, hijyen şartlarını sağlamadan sakatat temizliği yapan bir işletmenin görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması üzerine işletmeyi denetleyerek 300 kg sakatata el koydu.
“Sosyal medyadan hesap yapanların hesaplarını bozacağız”
Son bir ayda sosyal medyadan halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden 79 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Sosyal medya hesapları üzerinden hesap yapanların hesaplarını bozacağız” dedi.
Kütahya İğne Oyası tescillendi
Kütahya İğne Oyası, Kütahya Valiliği tarafından yapılan başvuru sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili alarak koruma altına alındı. Bu gelişmeyle birlikte Kütahya’da coğrafi işaretle tescillenen ürün sayısı 21’e yükseldi.
Depremzedeler için 5 milyon TL toplandı
6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kurulan Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu üyeleri tarafından yardım kampanyası düzenlendi. Vali Seddar Yavuz'un da katıldığı ve destek verdiği kampanyada 5 milyon TL yardım toplandı.
"Vali amcayı görmek istiyorum" diyen çocuğu kırmadı
Ağrı Valisi Mustafa Koç, sosyal medya platformu üzerinden kendisine ulaşarak tanışmak isteyen Muhammed Mirza Recep Yıldırım ve ablası Sümeyra Işıl Yıldırım'ın bu talebini kırmadı. Çocukları ve ailesini makamında ağırlayan Vali Koç, onlarla sohbet etti.
“İstiklalden İstikbale’ doğa yürüyüşü
Çanakkale Biga Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 'İstiklalden İstikbale' 100'üncü Yıl Doğa Yürüyüşü’ne katılan Kaymakam Erdinç Dolu, hafta sonunu doğa ve sporla geçirdi.
‘Hızır Erzincan’ ekipleri sahaya çıktı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, ‘Hızır Erzincan’ adıyla başlatılan proje ile vatandaşların taleplerini ilk ağızdan dinleyeceklerini belirterek, “Candan olmak, can suyu taşımak, cana yakın olmak için gönülden gönüle bir köprü kuruyoruz” dedi.
“Mardin için en güzelini birlikte yapalım”
Mardin’deki gazetecilerle bir araya gelen Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, “Birbirimize destek olalım ve Mardin için en güzelini birlikte yapalım” çağrısında bulundu.
Freni patlayan kamyon 3 araca çarptı: 5 ölü, 17 yaralı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Nurdağı’nda freni patlayan kamyonun trafik ışıklarındaki 3 araca çarpması sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 5'i ağır 17 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Kalaycı ustası ile bakır işledi
Esnafları ziyaret ederek hayırlı işler’ dileyen Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, kalaycı esnafı ile birlikte bakır işlemeciliği yaptı.
Petrol arama tesisinde kuyu açma çalışmaları başlayacak
Hakkari Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Buğra Karadağ ile birlikte Işıklı Bölgesi Petrol Arama Tesis inşaatında incelemelerde bulunarak, “İnşallah çok kaliteli petrol bulunma müjdelerini de kamuoyuyla paylaşırız” dedi.