Arama
Arama Sonuçları
"Hayırseverin hibe ettiği bina AFAD Eğitim Merkezi olacak"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Merhum Ali Ateş’in hibe olarak tahsis ettiği binanın “AFAD Eğitim Merkezi" olması için aile üyleriyle protokol imzaladıklarını belirterek, "Şehrimize hayırlı olsun" dedi.
Kaymakam Şeref Aydın'ı duygulandıran etkinlik
"Haydi Güle Oynaya Camiye Gel” projesine katılan çocuklara bisiklet dağıtan Samsun'un Canik Kaymakamı Şeref Aydın, geçmiş günlerini yad etti. Ortaokul öğrencisiyken Eleşkirt Kaymakamı rahmetli Caner Yıldız’ın kendisine bisiklet hediye ettiğini anlatan Kaymakam Aydın, "Bu kare benim için o kadar anlamlı ki" dedi.
Kaymakam Ergin, baba mesleğini yad etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, sanayi esnafını ziyaret etti. Baba mesleğini yad eden Kaymakam Ergin, "İlk çıraklığımızı yaptığımız ve Rahmetli Babamın da şerefli mesleği olan sanayi esnaflığı…" dedi.
"Bu arabanın hatırası yeter"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan’ın efsane valilerinden rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun makam aracıyla şehirde tur attı. Ferdi Tayfur’un ‘Hatıran yeter’ şarkısı eşliğinde aracı bizzat kullanan Vali Aydoğdu, “Bu arabanın hatırası yeter” dedi.
Çayelili Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı
Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşayan Kıbrıs Gazisi Mecit Balcı düzenlenen devlet töreni ile toprağa verildi. Cenaze törenine Vali İhsan Selim Baydaş ile Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel de katıldı.
Mülki idare amirlerimizin İdareciler Günü kutlu olsun!
İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözünü şiar edinerek şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde kendilerini aziz milletimizin hizmetine vakfeden, milletimizin huzuru ve refahı için gecesini gündüzüne katan, ülkemizi gelecek hedeflerine taşımak için görevlerini fedakarca icra eden tüm mülki idare amirlerimizin 10 Ocak İdareciler Günü kutlu olsun!
Boşnaklardan Gaziantep eğitimine destek
Gaziantep Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Bosna Sancak Derneği arasında Şahinbey ilçesinde 8 derslikli okul yapımına ilişkin protokol imzalandı.
Rahmetli kaymakam unutulmadı
Şanlıurfa Siverek’te rahmetli Kaymakam Hasan Ongu anısına öğretmenler, öğrenciler, gönüllü gençler, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile ‘Kaymakam Hasan Ongu Hatıra Ormanı’ oluşturuldu.
Babalarının adına cami, annelerinin adına Kur’ an Kursu yaptırdılar
Hayırsever Arslanyürekli ailesi tarafından Belkıs Mahallesi’ne yaptırılan, Hacı Mehmet Arslanyürekli Camii ve Hacı Zübeyde Arslanyürekli 4-6 Yaş Kur’ an Kursu düzenlenen törenle açıldı.
Rahmetli valinin 21 yıl önce gönderdiği mektup duygulandırdı
"Cumhuriyet'in 100. Yılına Mektup Kampanyası" çerçevesinde 2002 yılında yazılan mektuplar, sahiplerine ulaştı. Duygusal anların yaşanmasına neden olan mektuplardan biri de Yalova Valisi Hülya Kaya’ya geldi.
Kamyon cenaze defneden kalabalığın arasına daldı: 4 ölü, 25 yaralı
Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde virajı alamayan kamyon, cenaze defni için bekleyen kalabalığın arasına daldı. Olay yerinde inceleme yapan Vali Mükerrem Ünlüer, kazada 4 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Kazada 25 de yaralı var. Yaralılardan bazılarının durumu ağır. Kamyon sürücüsü ise gözaltına alındı.
“20 yıl oldu, senin gibisi gelmedi”
Denizli Valiliği sırasında Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’yla yakın çalışan Gazeteci Ayhan Aykanat, “Saygı ve Özlemle Akademik Bir Bakışla Vali Recep Yazıcıoğlu” başlıklı makalesinde Yazıcıoğlu’yla yaşadıklarını anlattı.
Tirebolu’da afet şehitleri dualarla anıldı
Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan ve birçok bölgeyi etkileyen sel afetinde hayatını kaybeden şehitler için anma programı düzenlendi.
Yusuf Kaptanoğlu’nun babaanne acısı
Bingöl Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu’nun babaannesi Satı Kaptanoğlu vefat etti.
Çocuklar Gülsün Diye 43. Anaokulu
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, hayırsever Süleyman Kaya tarafından yaptırılan Çocuklar Gülsün Diye Hacı Hamit Kaya Anaokulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Vali Su, "Bu güzel eserin ilimize, ilçemize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
"15 yaşından beri bel fıtığım var, iyice kötüleşti”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağlık durumuna ilişkin ve deprem bölgesindeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. "15 yaşından beri bel fıtığım var, iyice kötüleşti. Kontrol edemediğimiz bir durum söz konusu oldu. Ama şu anda biraz daha iyiyim" diyen Soylu, "Bu hastalıkların büyük bölümü genetik zaten. Bakmak lazım, spor yapmak lazım. Öyle bir imkanımız da yok. Kahramanmaraş'ta fizik tedavi görüyorum" diye konuştu.
Vali ve başkandan muhtara taziye ziyareti
Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil ilçesi Seymenli Mahalle Muhtarı Mustafa Yansulak’ın vefat eden Babası Mahmut Yansulak için taziye ziyaretinde bulundu.
Yetim ve öksüz kardeşlere Kaymakam sahip çıktı
15 yıl önce babalarını, 10 gün önce de annelerini kaybeden 4 kardeşe Konya Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin sahip çıktı. Kaymakam Pişkin, yetim ve öksüz kardeşlere maddi manevi her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.
Kızıl Elma hedefine ilerliyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Sahil Güvenlik Komutanı Ahmet Kendir, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti.
“İlin Valisi olarak her türlü trafik kuralına riayet ediyorum”
Geleceğin büyüklerine trafik bilincini yerleştirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Trafikte küçük hata yoktur’ sosyal sorumluluk projesi Erzurum’da hayata geçirildi.
Erdoğan: Patlamanın sebebi ve sorumluları soruşturmayla ortaya çıkacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra'daki maden kazasında yürütülen çalışmaları yerinde incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu patlamanın nasıl yaşandığı varsa sorumlularının kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturma ile ortaya çıkacaktır" dedi.
Yeni Kaymakam, Milli Mücadele Şehidi Kaymakam'ın nadide fotoğraflarına ulaştı
Konya’nın Bozkır ilçesine yeni atanan Kaymakam Ahmet Berkay Deniz, 1919’da Bozkır Hükümet Konağı’nı savunurken şehit düşen Kaymakam Demir Asaf Bey’in torununun oğluna ulaştı. İzmir’de yaşayan Demir Asaf Bey’in torununun oğlu Ozan Batu’dan şehit kaymakamın bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış nadide fotoğraflarını temin eden Kaymakam Deniz, fotoğrafları tablo yaptırıp makama astı.
30 Ağustos töreninde vefat eden gazi oğlu toprağa verildi
Kütahya'daki Büyük Zafer'in 100. yılı törenlerinde fenalaşıp yaşamını yitiren Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz (86), memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde toprağa verildi.
Vali, Kore Gazisinin vasiyetini yerine getirdi, cenaze namazını kıldırdı
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, vefat eden Kore Gazisi Ömer Yavuz’un vasiyeti üzerine cenaze namazını kıldırdı. Tüm defin işleriyle bizzat ilgilenen Vali, ‘Cenazemi sen kaldır’ vasiyetini harfiyen uyguladı.
Kalır dudaklarda şarkımız bizim!
Ayrılık zor, meslek hayatının büyük bir kısmı Sivas’ta geçen birinin ilden ayrılması daha da zor. Sivas hakkını helal etti, o da Sivas’a.. Şimdi hayatında yeni bir sayfa ve Şanlıurfa var.