Arama
Arama Sonuçları
"Uyuşturucu ile mücadele vatan görevidir"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak öncülüğünde hayata kazandırılan Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi birçok ilde örnek uygulama olarak değerlendiriliyor. Projenin öneminden bahseden ve her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade eden Vali Şıldak, "Uyuşturucu ile mücadeleyi bir vatan görevi olarak görüyoruz" dedi.
Muğla'da 385 yangın meydana geldi
2024 yılında orman yangınlarıyla etkin bir mücadele yapıldığını ifade eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, "2024 yılında 248’si orman ve 137’si ziraat yangını olmak üzere toplam 385 yangın meydana gelmiştir" dedi.
"Uyuşturucu illetinin pençesine düşmüş gençlerimizi geri kazanacağız"
Yeşilay Kayseri Rehabilitasyon Merkezi inşaatında artık sona yaklaştıklarını ifade eden Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Uyuşturucu illetinin pençesine düşmüş gençlerimizi toplumumuza geri kazandıracağız" dedi.
Hakkari'nin içme suyu sorunu yakında çözülecek
Hakkari Valisi Ali Çelik, Otluca’da yapımı devam eden içme suyu kaynak rehabilitasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Çelik, çalışmanın kısa süre içerisinde bitirileceğini belirtti.
"Kanatları güçlü, ömürleri uzun olsun"
Bakım ve rehabilitasyonu tamamlanan 4 yavru kukumav baykuşunu doğaya salan Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Kanatları güçlü, ömürleri uzun olsun" dedi.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
"Onlar yeni bir başlangıç için umuda kapı açtılar"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum" projesi sayesinde birçok insanın bağımlılıktan kurtulduğunu belirterek, "Onlar yeni bir başlangıç için umuda kapı açtılar… Bağımlılıktan kurtulmak istediler ve hayata tutunmaya karar verdiler" dedi.
"Engelleri birlikte aşalım, çünkü birlikte daha güçlüyüz"
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Kaymakam Koç, "Engelleri birlikte aşalım, çünkü birlikte daha güçlüyüz" dedi.
Engelli gençlerin asker eğlencesinde halay çekti
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, 6 engelli genç için düzenlenen asker eğlencesine katıldı. Gençlerle halay çeken Vali Çiçek, engelli gençlerin avuçlarına da askerlik kınası sürdü.
100 yıllık çınara Anneler Günü ziyareti
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Erkal ailesinin 101 yaşındaki çınarı Zeliha Kurga’yı Anneler Günü dolayısıyla ziyaret etti.
Bağımlılığa karşı "Bağımsızlık Türküsü" söyleyecekler
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, cezalarını tamamlayan ve denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülere yönelik ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirterek, "Projemizden faydalanan kardeşlerimizin su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle buluşmaları sağlanarak, 'bedensel, ruhsal ve zihinsel' olarak yenilenmelerini amaçlamaktayız" dedi.
Huzurevinin temizlik ve düzeni için personele teşekkür etti
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Tosya Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Uğur Ünsal'dan ilçede yapılan ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Valilikten belediyelere sokak hayvanları talimatı
Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur" denildi.
Büyüklerin huzur bulacağı yeni bir yuva olacak
Osmaniye Kadirli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Vali Gül’den 50 noktaya bayram ziyareti
İstanbul Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı boyunca İstanbul’da 50 ayrı noktaya ziyaret gerçekleştirerek hem incelemelerde bulundu hem de İstanbullularla bayramlaştı.
Yaş almış büyüklerin bayramını kutladı
Ankara Valisi Vasip Şahin, Kahramankazan ilçesinin Akıncı Gişeler bölgesinde bulunan Emniyet ve Jandarma Kontrol Noktasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Isparta'da kuraklık için alarm verildi
Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında İl Su Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Baruş, "Isparta, yağış rejimi bakımından kurak bölgeler arasındadır. Elimizdeki tarımsal potansiyeli de düşündüğümüzde yeterli su miktarına sahip olabildiğimiz söylenemez. Bu nedenle sahip olduğumuz kaynakların verimli kullanımı son derece önemlidir" dedi.
“Bu tür merkezler ailelerimize nefes oluyor”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliğe katıldı. Gençlik Merkezinde yer alan atölyeleri inceleyen Vali Şahin, özel öğrencilerin aileleriyle tek tek sohbet etti.
Huzurevi sakinleriyle iftar sofrasında buluştular
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek ve eşi Berna Çiçek, huzurevi sakinleriyle iftar sofrasında bir araya geldiler.
Bölgenin ilk 'Sosyal Kampüsü' yükseliyor
Bölgenin ilk Sosyal Hizmet Kampüsü'nde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Engelli insanlarımızın ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracağız" dedi.
İftarını huzurevi sakinleriyle birlikte açtı
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla iftar programında yaşlılarla bir araya geldi.
"Kütahya'da planlı tarıma geçildi"
Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabalar gösterildi. Devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildi" dedi.
"Yürekleri sevgi dolu kardeşlerimizin yanlarındayız"
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi. Vali Arslan, "Yürekleri sevgi dolu, masumiyetin ve iyiliğin timsali down sendromlu kardeşlerimizin sadece bir gün değil her zaman yanlarındayız" dedi.
Sokak hayvanları için Batman modeli
Bölgenin en büyüğü olan Batman Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr.Ayten Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.
‘Bağımsızlık Türkünü Söyle'
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, denetimli serbestlik kararı verilen, özellikle geçmişinde uyuşturucu madde kullanımı olan yükümlülerin, su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak yenilenmeleri ve bağımlılıktan kurtulmalarına katkı sağlaması için hazırlanan ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ kapsamında Valilik, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Amasya Üniversite arasında düzenlenen İşbirliği Protokolünü imzaladı.
"Yanlış anlaşılmasın, korkmuyoruz"
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediyesi tarafından yapımı devam eden “Ihlara Cam Teras Projesi” çalışmalarını yerinde inceledi. Cam terasın korkuluklarını tutarak alanda inceleme yapan Vali Kumbuzoğlu, espri yaparak, "Korkuluklardan tutunuyoruz çünkü cam teras henüz bitmemiş. Yanlış anlaşılmasın, korkmuyoruz" dedi.
“Biz birlikte güçlü bir aileyiz”
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ve eşi Meltem Eldivan, özel gereksinimli vatandaşlarla bir araya geldi. ““Biz birlikte güçlü bir aileyiz” diyen Eldivan çifti, her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı.
“Köylerdeki vatandaşlarımızı önce Allah’a sonra size emanet ediyoruz”
Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar başkanlığında 2024 Yılı Şubat Ayı Muhtarlar Toplantısı Eldivan’da gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Taşolar’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Eldivan Kaymakamı Selami Alper Özkan, Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Eldivan’a bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Yaz sonunda hizmete açılacak
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Yeşilay Uyuşturucu ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bu yaz sonunda hizmete açılacağını duyurdu. Vali Çiçek, "Kayserililere verdiğimiz sözü tutacağız” dedi.
Hayvanlar için Türkiye'de bir ilk yapılıyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Türkiye’de bir ilk olarak yapılacak olan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ihalesinin yapıldığını söyledi. Vali Hatipoğlu, "60 milyon TL olan barınağımızın tam faaliyete geçmesiyle yılda 2 bin hayvanda kısırlaştırma ve bakım faaliyeti gerçekleştirilmesini hedefliyoruz" dedi.