Arama
Arama Sonuçları
Kültür Yolu Festivali, Trabzon'da başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Trabzon ayağı bugün yapılan etkinliklerle başladı. Açılışa katılan Vali Aziz Yıldırım, "İnşallah dokuz gün süreyle Trabzon’umuz kültüre doyacak" dedi.
Zonguldak’ın düşmandan kurtuluşunun 103. yılı kutlandı
Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı münasebetiyle kentte törenler düzenlendi. Törene Vali Osman Hacıbektaşoğlu da katıldı.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
5 bin öğrenci ailelerine mektup yazdı
Isparta Valisi Aydın Baruş, öğrencilerin tütün ve teknoloji bağımlısı ebeveynlerine mektupla seslendikleri "Beni dinler misiniz?" projesinin kapanış programın katıldı. 5 bin 300 öğrencinin mektup yazdığını belirten Vali Baruş, projede emeği geçenlere de teşekkür etti.
"Sıfır Atık, örnek bir proje"
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen sıfır atık temalı “Atma Kazandır" sergisine katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, "Sıfır Atık Projesi, tüm vatandaşlarımızın, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın sahip çıktığı, sonuçları itibariyle sadece ulusal anlamda değil uluslararası anlamda örnek olan bir projedir" dedi.
Öğrencilere süt, kefir ve dondurma dağıttı
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 1 Haziran Dünya Süt Günü kapsamında Mustafa Kemal İlkokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Vali Aktaş, öğrencilere okul bahçesinde süt, kefir ve dondurma dağıttı.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Kütahya'ya 7 milyarlık yatırım bütçesi geldi
Kütahya Valisi Musa Işın, "Devletimiz büyük bir depreme rağmen ilimize bu yıl içerisinde 7 milyar 800 milyon TL yatırım meblağı ayırdı. Bunun içerisinde sosyal yardımlar yok" dedi.
Vali Makas, şehit ailesinin baba acısını paylaştı
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Şehit Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman'ın vefat eden babası Hayrullah Duman'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Kaymakam Korkutata, engellilerin eğlencesine eşlik etti
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kutlamalarında Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, engellilerin günlerini kutlayarak birlikte halay çekti.
Bin yarışmacı gökyüzüne Kemer'den tırmanacak!
Türkiye'nin ilk gökyüzü yarışı (skyrunnig) olan Merrell Run To Sky, Antalya'nın Kemer ilçesinde 10'uncu kez düzenlenecek. 30 farklı ülkeden yaklaşık bin sporcu katılacağı yarışın basın toplantısı Kaymakam Ahmet Solmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
90 yıl sonra yeniden: Turistik Tuz Ekspresi
Çankırı'da 1934 yılında başlayan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, "Turistik Tuz Ekspresi" ile yeniden canlanıyor.
Hayırsever şehri Alanya’dan Kahramanmaraş’a eğitim yuvası
Antalya Alanya Kaymakamlığı, Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile depremle sarsılan Kahramanmaraş iline Alanya adını taşıyan ilkokul yaptırılıyor.
Hafız Vali 3 fakülte mezunu, 4.’sünde de okuyor
Erzincan'da yapılan yarışmanın Türkiye finalinde yaklaşık 41 yıldır hafız olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 15 cüz kategorisinin birincisi olmuştu. 3 lisans bölümü mezunu olan 1970 doğumlu Vali Çiftçi, halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatını devam ettiriyor.
Emekli vali ve eski bakan Bekir Aksoy vefat etti
Eski devlet bakanlarından, emekli Vali Bekir Aksoy, 74 yaşında hayatını kaybetti. Aksoy için yarın TBMM'de cenaze töreni düzenlenecek.
Vali Baydaş, kurbanını Diyanet’e bağışladı
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı'na verdi.
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
Van’da eşini kaybetmiş kadınlar için 51 konut yapılıyor
Van Valisi Ozan Balcı, eşini kaybetmiş ihtiyaç sahibi kadınlar için yapımı devam eden konutların inşaatında incelemelerde bulundu.
Çukurca'da miniklerle fide diken Vali Çelik: “Hakkari’mizin ekonomisine değer katma derdindeyiz”
“TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla Hakkari’de, %75 oranında hibe ile hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmuş ve kabul edilmişti. Bu proje kapsamındaki ilk fideler, törenle Çukurca’daki 122 üreticiye dağıtıldı.
Şehit annelerinin Anneler Günü’nü kutladı
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, yaklaşmakta olan Anneler Günü vesilesiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün tertip ettiği programda aziz şehitlerin kıymetli anneleriyle bir araya gelerek hasbihal etti.
23 vali katıldı: Ankara'dan Antalya'ya yangın tatbikatı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde 23 il valisinin katılımıyla 2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.
Küçük Hazal’ın hayalini gerçekleştirdi
Ankara Altındağ’dan Nevşehir Valiliği’ne CİMER üzerinden başvuru yaparak Kapadokya Bölgesini gezmek istediğini belirten 12 yaşındaki Hazal Ünal’ın hayalini Vali Ali Fidan gerçekleştirdi.
Edirne Gülü doğduğu topraklarda yeniden hayat buluyor
Kâtip Çelebi’nin Cihannüması’nda gül bahçelerini övdüğü Edirne’de gül üretiminin artırılması amacıyla “Gül ve Gülcülük” akademik olarak ele alındı.
Vali Çiçek, sporcularla bilek güreşi yaptı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ilçe ziyaretleri kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak ve Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi kapsamında, Yahyalı Kaymakamlığı tarafından yaptırılan ERVA Spor Okulu’nun açılışına katılmak üzere Yahyalı ilçesini ziyaret etti.
Vali Yavuz: Hiçbir çocuğumuzu kaybedemeyiz
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) projesi kapsamında Ormanya’da düzenlenen etkinliğe katıldı.
Talasemili çocukları ağırladı
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, 8 Mayıs Talasemi Farkındalık Günü dolayısıyla talasemili çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.
“Milletimiz size 5 yıl yetki verdi. Hep birlikte huzur içinde saygıyla çalışalım”
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda muhtarlığa seçilen köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
Görevine yeni başlayan kaymakam, langırt oynayarak çocuklarla ilk teması kurdu
İçişleri Bakanlığı’nın 30.04.2024 tarihli oluru ile Bolu’nun Kıbrıscık ilçesine görevlendirilen Kaymakam Metehan Güngör görevine başladı.
Hakkari’deki köy muhtarlarının taleplerini dinledi
Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, görüşme talebinde bulunan köy muhtarlarıyla bir araya geldi.