Arama
Arama Sonuçları
199 yıllık asırlık hamamın restorasyonu tamamlandı
Yozgat'ta 1825 yılında Çapanoğlu Süleyman Bey’in Başçavuşu Halil Ağa’nın oğlu Ahmet Ağa tarafından yaptırılan ve halk arasında "Yanan Hamam" olarak bilinen tarihi Başçavuş Çifte Hamamı’nda restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Elbistan'daki tarihi değerler gün yüzüne çıkarılacak
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda tarihi Selçuk Hamamı ve Ulu Cami çevresinde kazı çalışmaları başladı. Alanı gezen Kaymakam Yunus Ataman, ilçenin farklı noktalarındaki tüm tarihi değerlere ilişkin çalışma yapılacağını belirtti.
Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte terörden arındırılan bölgeleri gezdi. Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini ifade eden Vali Usta, "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak" dedi.
Sivri tabanlı amforalar bu müzede sergilenecek
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Amfora-Denizcilik Müzesi alanında inceleme yaptı. Vali Özarslan, "Sinop Amforası olarak literatüre geçen ve arkeolojik kazılarda bulunan havuç tipli, sivri tabanlı amforalar ve su altı buluntuları sergilenecek" dedi.
"Eski Van şehrini ayağa kaldırıyoruz"
Tarihî Horhor Cami'nde incelemelerde bulunan Van Valisi Ozan Balcı, "İlimizin imarına, inşasına katkılarımız devam ediyor. Eski Van şehrini ayağa kaldırıyoruz" dedi.
Edirne'de 300'ten fazla konak restore ediliyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte bulunan 300’den fazla tescilli konağın şehrin turizmine kazandırılması için restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
"Tarihi yapılar kısa sürede ihya edilecek"
Tarihi Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'nda devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, "Tarihi yapı kısa süre içerisinde ihya edilerek, kent turizmine kazandırılacak" dedi.
603 yıllık Yeşil Türbe'de restorasyon yapılacak
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, kentin simgelerinden biri olan 603 yıllık Yeşil Türbe'de restorasyon çalışmaları yapılacağını belirtti.
9 yıl sonra ilk namaz
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda 9 yıl sonra ilk namaz kılındı.
Anadolu’nun El-Hamrası yeniden ayağa kaldırıldı
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Harran Ulu Cami yakında açılıyor
Şanlıurfa Harran Kaymakamı İbrahim Gültekin, restorasyon çalışmaları tamamlanan Harran Ulu Camii Ören Yeri'nde inceleme yaptı. Kaymakam Gültekin, caminin yakın zamanda ziyarete açılacağını ifade etti.
Seyyid türbeleri ve çevresine düzenleme
Hakkari Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, kurum amirleriyle beraber Bağlar Köyü’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, talep ve ihtiyaçları dinledi.
Restore edilen 133 yıllık camide inceleme yaptı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 6 Şubat depremlerinde hasar gören ve restorasyon çalışmalarına başlanan 133 yıllık Envar-ül Hamit Camii'nde inceleme yaptı.
"Ecdadımızın emanetlerini koruyoruz"
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, restorasyon çalışmaları devam eden Nebiköy Camii'nde inceleme yaptı. Vali Akbıyık, "Ecdadımızın emanetlerini korumak, ihya ederek geleceğe taşımak için hassas bir çalışma gerçekleştiriyoruz" dedi.
Asırlık hamamdaki restorasyon çalışmalarını inceledi
Edirne Valisi Yunus Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan 600 yıllık Gazimihal Hamamı'nda başlatılan restorasyon çalışmalarını inceledi.
Hakkari’nin turizm potansiyeli çalıştayda masaya yatırıldı
Hakkâri Öğretmen Evinde düzenlenen çalıştay programına Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ile birlikte; Vali Yardımcısı, kamu ile özel kurumların müdürleri ve temsilcileri, Hakkâri Üniversitesi ve çevre illerimizdeki üniversitelerden öğretim üyeleri, doğa, spor ve kültürel faaliyet kooperatiflerinden temsilciler, basın mensupları ve sosyal medya içerik üreticileri olmak üzere birçok alandan temsilciler katılım sağladı.
Aspendos geleceğe miras bırakılıyor
Aspendos Geleceğe Miras Projesi Basın Lansmanı, dünyanın en önemli kültürel mirasları arasında yer alan Aspendos Antik Kenti’nde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in katılımı ile gerçekleştirildi.
Eğil’de turizm projesi başlıyor
Dicle kıyısında yer alan konumu ve coğrafi koşulları ile tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri olan Diyarbakır Eğil’de, Eğil ve Dicle Nehri Çevre Düzenleme Projesi’nin lansmanı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Vali Ali İhsan Su ve Eğil Kaymakamı Volkan Hülür katılımıyla gerçekleşti.
Gençlere Şuhut’u gezdirdi
Afyon Kocatepe Üniversitesi Şuhut Meslek Yüksekokulu Gıda Bölümü öğrencileri, Gençlik Merkezi liderleri ile birlikte Afyonkarahisar Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han’ı makamında ziyaret etti.
Tarihi köprüler güneş enerjisiyle ışıl ışıl olacak
Edirne Valisi Yunus Sezer, tarihi köprülerde devam eden aydınlatma çalışmalarını inceledi. Köprülerin güneş enerjisiyle aydınlatılacağını belirten Vali Sezer, "Köprülerin tamamını aydınlatmayı hedefliyoruz" dedi.
Bir tarihi miras daha ihya edildi
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kaş ilçesini ziyaret etti. Restorasyonu tamamlanan tarihi Lami Bey Camisi’nin açılış törenine katıldı.
"Süryani vatandaşlarımız şehrimizin bir mozaiği"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Süryani Kadim Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Süryani cemaatiyle de sohbet eden Vali Varol, "Kadim şehrimizde Süryani vatandaşlarımızı şehrimizin bir mozaiği ve zenginliği olarak görüyorum" dedi.
600 yıllık hamam restore ediliyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan 600 yıllık Gazimihal Hamamı'nda başlatılan restorasyon çalışmalarını inceledi.
Kurtuluşun 106. yıl dönümü
Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü, kentte törenlerle kutlandı. Atatürk anıtına Vali Alper Tanrısever ve Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından çelenk sunuldu.
“Harran’da tarihi dokunun korunduğunu görmek güzel”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ilçe ziyaretlerinin 6. durağı için Harran’daydı. Kurum amirleri ile bir araya gelerek çalışmaları değerlendiren Vali Şıldak, vatandaş ziyaretleri ile de halkın taleplerini dinledi.
Millet Hanı ve Kurtuluş Müzesi’nde inceleme
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, hafta sonu temasları kapsamında Şanlıurfa tarihinin önemli adreslerinden Millet Hanı ile Kurtuluş Müzesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Kalplerindeki güzellik yüzlerine yansımış
Nilüfer ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyarette bulunan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen ile birlikte, Görme Engelli Çocuklar Kuran Kursu’nu ziyaret ederek, çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.
Edirne Mevlevihanesi ihya edilecek
Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Mevlevihanesi'nin bulunduğu Muradiye Camisi bahçesinde inceleme yaptı. Vali Sezer, 2. Murat döneminde yaptırılan ancak günümüze ulaşamayan Edirne Mevlevihanesi ihya edileceğini belirtti.
"Keten Müzesi, Sinop’a çok yakışacak"
Sinop'ta 19. yüzyılda inşa edilen Kuşüzümü Konağı'nın turizme kazandırılması için başlatılan proje devam ediyor. Konakta inceleme yapan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Keten Müzesi Sinop’umuza çok yakışacak" dedi.
"Bu eserleri gelecek nesillere aktarmalıyız"
Konya'nın Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları ile tarihi dokusuna yeniden kavuşan Sille Subaşı Hamamı açıldı. Açılışa katılan Kaymakam Eflatun Can Tortop, "Bu eserlerimizi aslına uygun olarak ihya edip, gelecek nesillere aktarmak hepimizin asli görevi olmalı" dedi.