Arama
Arama Sonuçları
Zonguldak'ta kaçak maden ocaklarına geçit yok
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, kentte yapılan 167 denetimin ardından 96 kaçak maden ocağının kapatıldığı, 61 ton kaçak kömür ele geçirildiğini belirtti.
"Mutluluğumuza hüzün ve gözyaşı karıştırmayalım"
Düğün organizasyonlarında yaşanan silahlı sevince dikkat çeken Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sevinçlerimizi ve mutluluklarımızı yaşarken; silah kullanmayalım. Mutluluğumuza hüzün ve gözyaşı karıştırmayalım" dedi.
Bursa sahillerindeki kaçak yapılar sıkı denetimde
Mudanya sahillerinde inceleme yapan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "Kıyılarımızı işgal eden kaçak ve ruhsatsız yapı sorunlarını gidereceğiz. Denizler bizim ortak mirasımızdır" dedi.
Malatya'daki hırsızlık olayları azaldı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kent genelinde gerçekleşen hırsızlık olaylarının 2022 yılına oranla yüzde 38 azaldığını belirtti.
147 terör örgütü üyesi yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 34 ilde düzenlenen BOZDOĞAN-30 operasyonlarında 147 terör örgütü üyesinin yakalandığını duyurdu.
Avukatlık stajını tamamladı, cübbe giydi
Çorum Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, avukatlık stajını tamamlayarak ruhsatını aldı.
Emekli kaymakama Bakırköy Belediyesi'nde yeni görev
Sakarya Akyazı’nın efsane kaymakamı Cemalettin Özdemir, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu imzası ile Bakırköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
"Ecdadımızın emanetlerini koruyoruz"
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, restorasyon çalışmaları devam eden Nebiköy Camii'nde inceleme yaptı. Vali Akbıyık, "Ecdadımızın emanetlerini korumak, ihya ederek geleceğe taşımak için hassas bir çalışma gerçekleştiriyoruz" dedi.
“Bölücü terör örgütünün propagandasını yapanlara göz açtırmayacağız”
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde Bölücü Terör Örgütünün (BTÖ) propagandasını yapanlara yönelik 2 adreste eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 7 şüpheli yakalandı, yakalanan şüphelilerin ifadeleri alınarak Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
"Suçların yüzde 96'sı aydınlatıldı"
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, güvenlik ve asayiş tedbirlerine ilişkin toplantı düzenledi. Vali Makas, "Kişilere karşı işlenen suçlarda 2023 yılı ilk iki ayına kıyasla yüzde 8,7'lik artış yaşanmış, 729 olayda toplam 985 şahıs hakkında işlem yapılarak 10 şahıs tutuklanmış, aydınlatma oranı ülke ortalamasının üstünde yüzde 96 oranında seyretmiştir" dedi.
Depremde binası orta ve ağır hasarlı olanlar için yeni fırsat
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın tüm aşamalarını birebir takip ettiği Yerinde Dönüşüm Projesi'nin detayları belli oldu. Çalışmaya Şanlıurfa'dan çok sayıda başvurunun alındığı öğrenilirken, proje ile vatandaşa birçok destek ve imkân sunuluyor.
Pavyonlarda çalışan kişilerde çıkan silahları açıkladı
Kütahya’daki pavyonları kapatan Vali Musa Işın, pavyonlarda çalışan 12 kişi ve irtibatlı oldukları 26 kişiden çıkan silahların dökümünü açıkladı. Pavyonları batakhane olarak niteleyen Vali Işın, “Kütahya’nın huzuru için mücadeleye devam” mesajı verdi.
6 ilde Mercek-10 operasyonu yapıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde silah imalatı ve kaçakçılığı yapan şüphelilere yönelik düzenlenen Mercek-10 operasyonlarında 12 kişinin gözaltına alındığını, 93 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiğini açıkladı.
Alperen Yıldırım
Yozgat Aydıncık Kaymakamı
26 bin konut mayıs ayında teslim edilecek
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "26 bin TOKİ konutumuzun inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Mayıs ayı sonuna kadar 26 bin konutun tamamını hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz" dedi.
İçişleri bütçesi komisyondan geçti
İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bakan Yardımcıları ve birim amirlerinin katıldığı komisyonda milletvekillerine bakanlığın çalışmalarına ilişkin bir sunum yapan Bakan Ali Yerlikaya, vekillerin soru ve eleştirilerini de cevapladı.
Belde belediyesine vekalet edecek
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, başkansız kalan merkeze bağlı Gebeceler belde belediyesine başkan vekili olarak görevlendirildi.
Hataylı balıkçılar dualarla “vira bismillah” dedi
Hatay’da balık av sezonu açılışı, Vali Mustafa Masatlı ve il protokolü ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Arsuz Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi. Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar’ın da katıldığı törende bolluk ve bereket duaları ile ilk ağlar denizle buluştu.
Demirağ OSB yıl sonuna kadar dolacak
Sivas merkeze 25 km mesafede bulunan Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımlar yüzleri güldürdü. Demir Çelik Fabrikası Körtuzla mevkiinde 814 hektar alanı kapsayan ve kamulaştırma ile altyapı çalışmaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteğiyle gerçekleşen Demirağ OSB’de sanayi parsellerinin büyük çoğunluğu doldu.
Valilikten halka açık alanlarda 'alkol yasağı' hatırlatması
2005 yılında halka açık park, bahçe ve sahillerde uygulanmaya başlanan alkol yasağına İstanbul'daki birçok noktada uyulmaması nedeniyle Valilik bir hatırlatma yazısı yayınladı. Vali Davut Gül'ün imzasıyla ilgili birimlere gönderilen yazıda, söz konusu yasağa uymayanların cezai yaptırımla cezalandırılması için uyarı yapıldı. İlgili yazıda 'sarhoş' olarak başkalarının huzur ve sükûnunu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye, kolluk kuvvetleri tarafından 617 TL idari para cezası verileceği belirtildi.
“Kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz”
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrası Batman’da hayat geçirilecek yeni yapı ruhsatı detaylarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Urfa'da ‘Oruç tutmadığı için dövüldü' haberi yalan çıktı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Hoşgörünün şehri, inanç merkezi ilimizde bu tarz olayların olması söz konusu olamaz. Peygamberler şehri Şanlıurfa’mızda, Ramazan ayının tüm güzelliklerini yansıtmak gayesinde olan hemşehrilerimiz adına, bu tarz dezenformasyon yapanlar ile ilgili hukuki yollara başvurulacaktır” dedi.
Karlı yollarda yol kontrolü
Van Çaldıran Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Alper Gültepe ile birlikte yol kontrol noktasını ziyaret etti.
716 düzensiz göçmen ve 28 organizatöre gözaltı
Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik, Göç İdaresi Başkanlığı taşra birimleri ile birlikte düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile etkin mücadele edilebilmesi için ülke genelinde ‘huzur’ uygulaması yaptı.
Sahipsiz sokak hayvanları kısırlaştırılıyor
Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclis Toplantısı’na katıldı.
Okul çevreleri ve servis araçlarına son gün denetimi
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda ülke genelinde okul ve öğrenci yurtları çevreleri ile servis araçlarına yönelik denetim yapıldı.
Köylerde 'Bir Dem Bin Kelam' sohbeti
Köy kültürünün canlı tutulması, oda oyunlarının hatırlanması, âşık geleneğinin devamı, birlik beraberliğin pekiştirilmesi ve kırsalda yaşayan vatandaşlarla ilişkileri canlı tutmak için Sivas Valiliği himayelerinde başlatılan, 'Bir Dem Bin Kelam' projesinin ilki Kangal ilçesine bağlı Deliktaş köyünde başladı.
“Evlatlarımızı zehirlemelerine izin vermeyeceğiz!”
Kayseri’de özel harekat polisi destekli uyuşturucu operasyonunda 54 kişi gözaltına alındı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Evlatlarımızı zehirlemelerine izin vermeyeceğiz!” dedi.
Urfa’da dünyanın en büyük güneş enerjisi tarlaları kurulacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği dünyanın en büyük güneş tarlası Şanlıurfa'nın Karacadağ bölgesine kurulacak. Hazırlık çalışmaları 6 aydır devam eden Yenilenebilir Enerji Endüstri Bölgesi (GES) projesi ile 2 Atatürk Barajı’nın üretebileceği enerji elde edilecek.
“Kökünü kurutma operasyonları devam edecek”
Şanlıurfa'da jandarma tarafından bugüne kadar düzenlenen en geniş uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen malzemeler ve operasyonun detayları Vali Salih Ayhan tarafından basınla paylaşıldı.