Arama
Arama Sonuçları
Balkanların Boğazı Meriç'teki Avrupa Kürek Şampiyonası sona erdi
Edirne'de Meriç Nehri'nde oluşturulan parkurda düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası sona erdi.
Karabük'te sağanak kabusu
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kentte etkili olan sağanağın ardından su baskınlarının yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı. Karabük merkeze 30-35 dakika içerisinde metrekareye yaklaşık 42 kg yağış düştüğünü belirten Vali Yavuz, "Ekipler, sahada çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
Bolu'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Gerede ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı.
Çanakkale'deki orman yangını kısmen kontrol altına alındı
Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde dün başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Çanakkale Valisi Ömer Toraman, çalışmaları sahada koordine etti.
İzmir'deki orman yangınları devam ediyor
İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesindeki yangınların henüz kontrol altına alınamadığını belirterek, tahliyelerin yapıldığını ifade etti. Vali Elban, "Çok şükür bir can kaybımız veya yaralımız yok ama orman varlığımızda ciddi bir kayıp var" dedi.
Antalya'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Serik ilçesindeki orman yangının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, yaklaşık 60 hektar alanın zarar gördüğünü açıkladı.
Sağanak ve fırtına Osmaniye'yi yıktı geçti
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte etkili olan sağanak ve şiddetli rüzgar nedeniyle konteyner çarşıdaki birçok iş yerinin çatısının uçtuğunu belirterek, "Oluşan zararın giderilmesi için çalışmalara hemen başlanacak" dedi.
İzmir'deki orman yangınları kontrol altına alındı
İzmir Valisi Süleyman Elban, Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınlarının ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındığını açıkladı.
"Soma'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı"
Manisa Valisi Enver Ünlü, Soma ilçesindeki ormanda çıkan yangının kısmen kontrol altına alındığını bildirdi.
Kağıt fabrikasında çıkan yangın 3 gündür devam ediyor
Aydın'ın Söke ilçesinde, 3 gün önce kağıt fabrikasında çıkan yangına müdahale devam ediyor. Söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yakup Canbolat, "Toplam 258 personel ve 81 araçla yangına müdahale ediliyor" dedi.
Bursa Valisi Demirtaş: Yangının ilerlemesi durduruldu
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, "Yangının ilerlemesi durduruldu ve tehlike geride kaldı" dedi.
Kaymakam Kundakçı, "Allah devletimize zeval vermesin" dedirtti
Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Aladikme köyünde çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. İlk andan itibaren sahada olan Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı'nın yangın sonrası çekilen bir fotoğrafı "Allah devletimize zeval vermesin" dedirtti. Kaymakam Kundakçı'nın yangın ekipleri ile kol kola çalıştığı ortaya çıktı.
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangın kontrol altına alındı
Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangını kontrol altına alındı. Yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.
Erzurum'da TRT sanatçılarının rüzgarı esti
TRT Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçılarının icra ettiği “TRT Sanatçıları Şehir Konserleri” Erzurum'da başladı. Konseri izleyen Vali Mustafa Çiftçi, "Güzel şehrimiz Erzurum’da, bu akşam, keyifli dakikalar geçirdik" dedi.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
Şırnak'ta acil durum toplantısı
Şırnak Valisi Cevdet Atay başkanlığında Cizre'de etkili olan rüzgar ve sağanak yağış sebebiyle acil durum toplantısı gerçekleştirildi.
Fırtına nedeniyle 244 konutun çatısı uçtu
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, kentte 2 gündür etkili olan fırtına nedeniyle 244 konutun çatısının uçtuğunu belirtti.
Valilikten orman yangını uyarısı
Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada bugün etkili olması beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınlarına karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu.
Kurtarma çalışmaları hava kararmadan tamamlanacak
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da teleferikte mahsur kalanlardan 16 kabindeki 128 kişinin kurtarıldığını, 8 kabinde ise 43 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Memiş, mahsur kalan kişilerle sürekli irtibat halinde bulunduklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.
Şanlıurfa eğitiminde bir milat
Şanlıurfa tarihinin eğitim konusundaki en geniş kapsamlı toplantısı, eğitim kurum ve kuruluşlarının her kademesinden bürokratına, siyasetçisinden yerel yönetimine kadar yoğun bir katılımla bugün gerçekleştirildi.
200. maça özel 200 numaralı forma
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, EMS Yapı Sivasspor formasıyla 2️00 maça çıkan takım kaptanı Uğur Çiftçi’ye 200 numaralı forma hediye etti.
Kendisi küçük, hayalleri büyük
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, masal kitabı yazan Şehit Ebubekir Ekinci İlkokulu öğrencisi 9 yaşındaki Elif Ceylan Sarı ve beraberindeki öğretmenleri makamında kabul etti.
Geleceğin bilim insanları Antalya’da buluştu
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 31’inci Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni’ne katıldı. Geleceğin bilim insanlarına hitap eden Vali Şahin, “Sizler bizim gözbebeklerimizsiniz. Geleceğin o büyük Türkiye’sini de sizler inşa edeceksiniz” dedi.
"Esnafın zararı karşılanacak"
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, sabah saatlerinde yangın çıkan Toptancı Sebze Hali'nde inceleme yaptı. Vali Polat, Toptancı Sebze Hali için hızlı bir şekilde bakım onarım çalışması yapılması talimatını vererek, "Yangından zarar gören esnafların zararları karşılanacak" dedi.
Cizre Belediyesi GES projesiyle kendi elektriğini üretecek
Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi ile kendi elektriğini üretecek olan Cizre Belediyesi bu sayede içme suyu arıtma tesisi ve belediye hizmet binasının elektrik ihtiyacını neredeyse tamamını karşılayacak.
Rekor kıran yelkencileri limanda karşıladı
Fenerbahçe Doğuş Yelken Ekibi, rekor kırmak için Artvin Hopa Limanı'ndan başladığı Türkiye turunu Hatay İskenderun Limanı'na vararak tamamladı. 1600 mil mesafeli deniz seyrini tamamlayan ekibi, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek karşıladı.
Şırnak'ın enerjisi için toplantı yapıldı
Şırnak Valisi Cevdet Atay başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda "Güneş Enerjisi, Rüzgâr Enerjisi, Petrol, Yer Altı-Yer Üstü Zenginlikleri, Sağlık ve Seracılık” ile ilgili konular görüşüldü.
Yol kenarlarına 67 bin fidan dikilecek
Batman’ı çevreleyen karayolları ağını ağaçlandırmak amacıyla Valiliğin öncülüğünde başlatılan “Batman Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi” ile ilgili yürütülen çalışmalar Vali Ekrem Canalp başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.
Boyabat’ta 5 evde yangın: 2 ölü
Sinop'un Boyabat ilçesine bağlı Dağtabaklı köyünde bir evde çıkan yangın, 4 eve daha sıçradı. 5 evin zarar gördüğü yangında 2 kişi hayatını kaybetti. Vali Yardımcısı Abdullah Şahin ile birlikte Dağtabaklı Köyü’ndeki yangın mahallinde incelemelerde bulunan Vali Dr. Mustafa Özarslan, yetkililerden bilgiler aldı.