Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
“Bu resimlerin hepsini şehit babam için çizdim”
Görevi başındayken geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Hüseyin Gül’ün 12 yaşındaki oğlu Talha Gül, çizdiği yağlı boya resimlerini babası anısına düzenlediği sergide sanatseverlerle buluşurdu. İçişleri Bakanlığı bakan yardımcıları Mehmet Aktaş ve Bülent Turan da sergiyi gezerek şehidin emanetine destek oldu.
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
16 şehre yayılacak Türkiye Kültür Yolu Festivali Adana’dan başladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bakan Ersoy, “Adana’da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek” dedi.
Kars’ta Âşık Veysel Senfonisi’ne yoğun ilgi
Kars Belediyesi’nin kültürel, sosyal ve sanatsal etkinlikleri kapsamında Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya tarafından düzenlenen “Âşık Veysel Özel Senfonisi” yoğun ilgi gördü.
Osman Hamdi Bey Odası sanatseverlerle buluştu
Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi'nde Türkiye'ye müzeciliği getiren ilk isim olan Osman Hamdi Bey için oda oluşturuldu.
"Darıca'yı tanıtmak gibi bir niyetimiz var"
Kocaeli'nin Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Birol Güven Kısa Film Festivali Ödül törenine katıldı. Törende konuşan Kaymakam Kara, "Darıca'yı tanıtmak, Darıca'nın bilinirliğini arttırmak gibi bir niyetimiz var" dedi.
Gönül coğrafyasının tiyatrosu Konya'da bir arada
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Devlet Tiyatrosu tarafından düzenlenen “Devlet Tiyatroları Konya 15. ‘Bin Nefes Bir Ses’ Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali” açılış törenine katılarak, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu oyuncularının sergilediği ‘Saklı Gün’ adlı tiyatro oyununu sanatseverler ile birlikte izledi.
Vali Yardımcısı sanat müziği korosunda
Sinop’ta her yıl düzenlenen Türk Sanat Müziği etkinlikleri kapsamında konser programı icra eden Sinop Tarihi Türk Musikîsi Korosu, Sinoplu sanatseverlerle buluştu.
Geleneksel el sanatları ustaları festivalde buluştu
Malatya’yı ulusal boyutta etkin bir şekilde kültürel ve sanatsal yönden tanıtmak, geleneksel el sanatlarının değerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile 23-24-25 Aralık 2022 tarihleri arasında Malatya Park AVM’de düzenlenecek olan “Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivalinin” açılışı yapıldı.
8-16 Ekim’de Sur sokaklarında şenlik var
Geçmişte adı terörle, şimdilerde ise festival ve şenliklerle anılan Diyarbakır Sur’da düzenlenen ‘Sur Kültür Yolu Festivali’ yarın başlıyor. Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, “Festival hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Tüm Türkiye’den vatandaşlarımızı unutamayacakları anlar biriktirmek için Sur’a ve festivalimize bekliyoruz” dedi.
Kommagene Bienali ile Kâhta sanata doyacak
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 23 ülkeden 53 sanatçının katılımıyla gerçekleşen 1. Kommagene Bienali birbirinden değerli eserleri sanat severlerle buluşturdu.
Galataport'taki Göbeklitepe, ziyaretçilerini Şanlıurfa'ya çağırıyor
Şanlıurfa Turizm Geliştirme A.Ş’nin öncülüğünde Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Galataport'ta sanatseverlerle buluşan "Back to Realverse: Göbeklitepe" sergisi, görenleri kendine hayran bırakıyor. 12 Haziran’a kadar açık kalacak sergiyi ziyaret edenlerde, Göbeklitepe'yi yerinde görme isteği uyanıyor.