Arama
Arama Sonuçları
"Şeker fabrikası ilçemizin kalkınmasına katkı sağlıyor"
37. Dönem Şeker Pancarı Alım Kampanyasına katılan Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, "İlçemizde tarımın öncüsü ve tarıma dayalı ilk sanayi kuruluşlarından olan Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası ilçemizin kalkınmasından büyük katkı sağlamaktadır" dedi.
Burdur'un ilk kadın valisi göreve başladı
19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Vali Tülay Baydar Bilgihan görevine başladı.
"Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette"
Tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette. 2 bin insanımız istihdam ediliyor. 4 fabrika daha yapıyoruz" dedi.
"Batman artık göç alan il konumuna geldi"
Batman Valisi Ekrem Canalp, kente yapılan yatırımlar sayesinde Batman'ın bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Batman artık göç veren bir ilden, göç alan il konumuna geldi" dedi.
"Gençlerimizle gurur duyuyoruz"
Drone Şampiyonası 2. Etap Yarışmaları ödül törenine katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onlar hem mavi vatanın hem gök vatanın hem ana vatanımızın geleceğine yönelik hepimizin umutlarını çok daha fazla arttırıyor" dedi.
Vali Özkan, Konya'ya veda etti
Valiler Kararnamesi ile Manisa Valiliği'ne atanan Konya Valisi Vahdettin Özkan, törenle kente veda etti. Vali Özkan, "Konya’ya hizmet etmek benim için büyük bir şerefti" dedi.
"İHA'ların Kahramanmaraş'ta üretilmesi gibi hedeflerimiz var"
Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "İnsansız Hava Araçlarının (İHA) burada üretilmesi gibi hedeflerimiz var. Buna yönelik girişimlerimiz devam ediyor" dedi.
Çelik Kubbe’nin gurur kaynağı SİPER Ürün-2 atışı başarıyla yapıldı
Çelik Kubbe’nin uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydırıcı gücü SİPER Ürün-2 sistemi, Sinop'ta atışını başarıyla gerçekleştirdi.
Hayvancılık OSB ile 500 milyon liralık gelir
Kütahya Valisi Musa Işın, 820 dekarlık alan üzerinde kurulması planlanan Aslanapa Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi alanında inceleme yaptı. Hayvancılık OSB, kırsaldan göçün önüne geçerek, modern tesislerle yılda 500 milyon liralık gelir sağlayacak.
Van'daki işsizlik son bulacak
Tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "İstihdam konusunda önemli adımlar atıyoruz. İlimizin işsizliğinin azaltılmasına katkı sağlayacağız. Hedefimiz tekstilde 50 bin istihdam sağlamak" dedi.
Özbekistan Fahri Konsolosluğu Trabzon’da açıldı
Özbekistan Trabzon Fahri Konsolosluğu'nun açılış törenine katılan Vali Aziz Yıldırım, "Türkiye ile Özbekistan tarihi ve kültürel bağlarla birbirine sıkı sıkıya bağlı iki kardeş ülkedir" dedi.
"Diyarbakır ve Şanlıurfa arasındaki ilişkileri güçlendireceğiz"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın başkanlığında Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Şıldak, iki il arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için çalışacaklarını ifade etti.
"Bu topraklar bereketin simgesidir"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İnhisar ilçesinde vatandaşlarla birlikte üzüm hasadına katıldı. Bilecik’te her yıl ortalama 6️ bin 530 ton üzüm üretimi yapıldığını belirten Vali Aygöl, "Bu topraklar bereketin simgesidir" dedi.
Ahıska Türkleri'nin evlerine misafir oldular
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov, Ahıska Türkleri'nin evlerine misafir oldular.
Simav'a 300 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor
Simav'da yapılacak 300 kişilik öğrenci yurdunun temel atma törenine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Öğrencilerimizin yurtlardaki yaşamını kolaylaştırmak ve buradaki konforlarını muhafaza etmek adına elimizden gelen tüm gayreti yapacağız" dedi.
Bakan ve Vali, yerinde dönüşüm çalışmalarını inceledi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan inşaat çalışmalarını inceledi.
Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Vali Demirtaş, Bursa'ya veda etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları ile Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, hem Bursalılara hem de mesai arkadaşlarına veda etti.
Kaymakam Ergin, baba mesleğini yad etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, sanayi esnafını ziyaret etti. Baba mesleğini yad eden Kaymakam Ergin, "İlk çıraklığımızı yaptığımız ve Rahmetli Babamın da şerefli mesleği olan sanayi esnaflığı…" dedi.
Vali Musa Işın, değerlendirme toplantısı yaptı:
Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında İstişare ve Değerlendirme Toplantı yapıldı. Vali Işın, "İlimizdeki problemlerin çözümü noktasında hangi aşamadayız, kim ne yaptı, hangi kurum üzerine düşen vazifeleri yerine getirdi bunları ele alacağız" dedi.
Kütahya'da 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak
Kütahya Valisi Musa Işın, kentte kırsal kalkınma projelerinde tüm etapların rekorunun kırıldığını belirterek, "2024 yılı çağrı döneminde toplam 150 milyon TL değerindeki 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak" dedi.
Sabah 05.00’te hal esnafıyla buluştu
Batman Valisi Ekrem Canalp, sabah saat 05:00’te Batman Yaş Sebze ve Meyve Hal Kompleksini ziyaret etti. Hal esnafıyla bir araya gelen Vali Canalp, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmanın önemine dikkat çekti.
Kağıt fabrikasında çıkan yangın 3 gündür devam ediyor
Aydın'ın Söke ilçesinde, 3 gün önce kağıt fabrikasında çıkan yangına müdahale devam ediyor. Söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yakup Canbolat, "Toplam 258 personel ve 81 araçla yangına müdahale ediliyor" dedi.
OSB'de çıkan yangının nedeni araştırılıyor
OSB'de çıkan yangının ardından sahada inceleme yapan Kütahya Valisi Musa Işın, yangının çıkış nedeni ve hasarın boyutlarıyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
Van için hedef; 50 bin istihdam
Yapımında sona gelinen tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Van'ımızın istihdamına katkı sağlamak için canla başla çalışıyoruz. Beş ve yedi yıl içerisinde hedefimiz 50 bin istihdam" dedi.
Bingöl Balı Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili aldı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, yapılan çalışmalar sonucunda Bingöl Balının, Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili alarak kalitesinin tescillendiğini belirterek, "Bingöl olarak ilkleri yaşıyoruz. Ne kadar öğünsek az" dedi.
Valilerden, kararname için ilk yorum
Valiler Kararnamesi'nin yayımlamasıyla Diyarbakır Valiliğine atanan Murat Zorluoğlu, Malatya Valiliğine atanan Seddar Yavuz, Elazığ Valiliğine atanan Numan Hatipoğlu sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.
Vali Şıldak, mülki idare amirleriyle bir araya geldi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile görev yerleri değişen vali yardımcıları ve kaymakamlarla bir araya geldi.
"Terör bittikçe dünya Mardin’in güzelliklerini keşfediyor"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin’deki Dara Antik Kent ile ilgili bir video paylaştı. Bakan Yerlikaya, "Dara Antik Kenti mistik havasıyla, taş evleriyle eşsiz bir güzelliğe sahip. Terör bu güzelliklerin üstünü bir sis perdesi gibi örtüyordu. Ama hamd olsun, terör bittikçe dünya Mardin’i, ülkemizin saklı güzelliklerini keşfediyor" dedi.
Mersin, UNESCO yolunda ilerliyor
"Türkiye’nin İnci ve Öncü Şehri Mersin UNESCO Yolunda” projesinin tanıtım programında konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "İlimizde 4 varlığımız UNESCO geçici listede yer alıyor. Geçici listede olanları kalıcı listeye aldırmaya çalışalım. Geçici listeye yeni teklifler yapalım" dedi.
Ahmet Çırakoğlu
Mersin Vali Yardımcısı