Arama
Arama Sonuçları
"Bu başarının ardından 41 yıllık bir emek var"
"Hafız ol, Hafız Kal" yarışmasında 15 cüz (300 sayfa) kategorisinde "Türkiye Birincisi" olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Elde ettiğim derecenin ardında, 41 yıllık bir emek ve gayret var" dedi.
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
5 asırlık gelenek 4 yıllık aranın adından yeniden…
Manisa Valisi Enver Ünlü, pandemi ve geçen yıl yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 4 yıldır gerçekleştirilemeyen ve bu yıl 484’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım toplantısına katıldı.
263 bin kitap, 31 milyon sayfa okudular
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’ın öncülüğünde ilde uygulamaya konulan "Kars’ta Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri’’ (KAFKAS) Projesi'nin "21’de 36 Kars Okuyor" ve "Okuyan Kars" alt projeleri kapsamında ödül töreni düzenlendi.
Kendisi küçük, hayalleri büyük
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, masal kitabı yazan Şehit Ebubekir Ekinci İlkokulu öğrencisi 9 yaşındaki Elif Ceylan Sarı ve beraberindeki öğretmenleri makamında kabul etti.
Şanlıurfa eğitiminde yeni dönem başlıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın Şanlıurfa’da öncelik verdiği ilk konu olan eğitimdeki başarının temelini oluşturacak Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) Tanıtım Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Şıldak, “El birliği ile Şanlıurfa’mızda eğitimi çok daha iyi noktalara getireceğiz” dedi.
“Eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu’na katıldı. Dijital devrim ile birlikte dünyada kartların yeniden dağıtıldığını belirten Vali Şahin, “Genç nüfusumuz ve inanmış eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz” dedi.
Türk devletlerinden Cumhuriyet'e yolculuk
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın talimatıyla Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan anlamlı hediye okullara ve kamu kurumlarına ulaştırıldı.
Doğrudan demokrasiye dijital dönüş
Hukukçu Yazar ve Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, doğrudan demokrasiye dijital bir dönüş yapılacağını kaydetti. Bunun yerel yönetimlerden başlayacağına işaret eden Altıparmak, vatandaşın belediye kararlarına katılımının kolaylaşacağını belirtti.
“Başkan ile halk arasındaki mesafe kapanmalı”
Hukukçu-Yazar ve Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, yerel yönetimler için büyük önem taşıyan Kent Konseylerinin yeni dönemde daha etkin olmasını istedi. Altıparmak, belediye başkanı ile halk arasındaki mesafenin kapanması gerektiğini vurguladı.
İstanbul Valiliği, hayalleri gerçekleştiriyor
İstanbul Valiliği tarafından başlatılan "Bir Çocuk Bir Dilek" projesiyle 5 bin 12 yetim veya öksüz çocuğun 3 hayalinden biri gerçeğe dönüşüyor. Vali Davut Gül, "Tüm yetim ve öksüz çocukların 'keşke olsa' dediği hayallerini gerçekleştiriyoruz. Siz de bir çocuğumuzun dileğini gerçekleştirebilirsiniz" dedi.
“Kitaplar hayat rehberiniz olsun”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek, milli ve manevi değerleri yüksek bireyler yetiştirilmesine destek vermek amacıyla gerçekleştirilen kitap okuma projesi açılış programına katıldı.
77 kaymakam adayı ilanı Resmi Gazete'de
İçişleri Bakanlığı bu yıl alacağını duyurduğu 77 kaymakam adayı için ilana çıktı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre 3 Aralık’ta yapılacak sınav için başvurular 20-30 Ekim 2023 tarihleri arasında alınaak.
MiaGazete 2. sayı...
5 Ekim 2023 tarihli MiaGazete
Bakanlıktan Valiliklere yeni öğretim yılı genelgesi
İçişleri Bakanlığı’nca 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi adına 81 il valiliğine asayiş ve trafik tedbirleri konulu genelge gönderildi.
Mülki idare hakkında en kapsamlı kitap yayınlandı
E. Başbakanlık Uzmanı M. Emin Atmaca, “Mülki İdarenin Yeniden Yapılandırılması; Mahalli İdarelerin, İl ve Devlet İdaresinin Yeniden Yapılandırılması: Demokratik Mülki İdare Modeli” isminde 1.003 sayfalık bir kitap yazdı.
Urla’nın kent hafızasına yoğun ilgi
Ege’nin incisi Urla’nın tarihi ve kültürel değerlerinin, gelenek ve göreneklerinin derlenip kayıt altına alındığı Urla Kent Tarihi ve Arşivi (UKTA) Müzesi, geçtiğimiz günlerde kapılarını ziyaretçilere açarken, kısa süre içerisinde ilgi odağı haline gelip, halkın büyük beğeni ve takdirini toplamayı başardı.
Hatimli teravih geleneği sürüyor
Mardin’in Savur ilçesinde geçen yıl Ramazan ayında başlatılan hatimli teravih namazı bu yıl da 15 Temmuz Şehitler Camii'nde devam ediyor.
Konteyner kent alanları için "geçici el koyma" kararı
Hatay Valiliği, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarına yönelik konteyner kent alanları oluşturulması amacıyla ücreti daha sonra ödenmek üzere bazı parsellerde geçici olarak el koydu.
Nüfus kütükleri enkazdan kurtarıldı
Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma sebep olurken, binası hasar gören Nüfus müdürlüklerindeki arşivler de hasar gördü. Ancak fedakar nüfus personelleri enkazlardan nüfus aile kütüklerini kurtarmayı başardı.
Kan bağışında bulundu
Kars Digor Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, kan ihtiyacı olan hastalar için Kızılay’a kan bağışında bulundu. Sağlıklı tüm vatandaşları kan bağışına davet eden Kaymakam Karakaş, tüm hastalara Allah’tan acil şifalar diledi.
Deprem bölgesine 2 ay içinde 100 bin konteyner kurulacak
Deprem bölgelerindeki son durumu paylaşan AFAD Başkanı Yunus Sezer, bölgede 200 binin üzerinde çadırın, 6 binden fazla konteynerin kurulduğunu belirterek, 2 ay içinde 100 bin konteyner kurulacağını söyledi.
Nüfus arşivindeki 468 milyon belge dijitalleştirildi
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arşivindeki 468 milyon 420 bin belge dijitalleştirildi. 1 milyon 566 bin sayfa hasarlı nüfus kütüğü de restore edildi.
Kurumsal sosyal medya hesapları nasıl kullanılmalı?
Miahaber Hukuk Danışmanı Av. Cüneyd Altıparmak, kamunun sosyal medya kurallarına ilişkin kaleme aldığı yazıda, “Kamu kurumlarının ve personelin sosyal medya kullanımına dair bir mevzuat yok. Hal böyle olunca kurum hesapları amirinin "keyfine" göre yönetiliyor. Kişisel hesapları ise kurum hesabı gibi oluyor. Çeki düzen gelmeli!” dedi.
3. sınıf öğrencisinden Kaymakama anlamlı Cumhuriyet kutlaması
İlkokul 3. sınıf öğrencisi Hüseyin Ferhat Kasçı, Çanakkale Biga Kaymakamı Erdinç Dolu’nun Cumhuriyet Bayramını, Cumhuriyet’in ilan edildiği gazeteyi hediye ederek kutladı.
‘Batman’da 5 milyon sayfa’ açılacak
Batman’ın katılım ve içerik açısından en önemli organizasyonları arasında yer alan Batman Kitap Fuarı’nın 5’incisi 14 Ekim’de kitapseverlere kapılarını açıyor. 10 gün sürecek fuarın bu yılki mottosu: Batman’da açılan 5 milyon sayfa.
Vali Çuhadar'ın şiir kitabı yayınlandı
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar'ın 'Dizelerim Sızılarımdır' isimli şiir kitabı, kitapseverlerle buluştu. Vali Mahmut Çuhadar'ın uzun zamandan beri yazdığı şiirlerin bir araya getirildiği 'Dizelerim Sızılarımdır' isimi şiir kitabı internet üzerinden satışa sunuldu.
Yerli pasaport üretimi başladı
İçişleri Bakanı Soylu, "üçüncü nesil" olarak adlandırılan yerli ve milli pasaportun üretimini başlattı. İlk olarak yeşil pasaport basılacağını belirten Soylu, "Önümüzdeki ayın sonuna kadar yaklaşık 170 bin pasaportu basmış olacağız. Daha sonra 250 bine, daha sonra 300 bine, daha sonra yükselerek devam edecek" dedi.
100 yerine 200 kaymakam adayı alınacak
İçişleri Bakanlığı, bu yıl alınacak kaymakam adayı sayısını 100’den 200'e çıkardı. Bakanlık, 21 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kaymakam adaylığı sınav ilanını 24 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete’de güncelledi.
Urfalılar Valisine sahip çıktı
Cumhuriyet Gazetesi’nin, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın 2 ay önceki kentin sevilen İslam alimleri ile buluşmasını eleştirerek ‘görevden el çektirilmesini’ istemesine Şanlıurfalılar sert tepki gösterdi. Vali Ayhan’a destek mesajı yağdıran Urfalılar, “Valimiz camiyi de cemevini, şeyhi de alevi dedesini de ziyaret eder. Valimizin toplumun tüm taraflarını kucaklaması eleştirilecek değil takdir edilecek bir durum” dedi.