Arama
Arama Sonuçları
"ORKÖY; orman köylüsünün yol arkadaşı"
Orman ve Köy İlişkileri Tanıtım ve Teslim Töreni'ne katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "265 köylümüze 40.000.000TL ferdi kredi desteği sağlanmıştır. ORKÖY; orman köylüsünün yol arkadaşı, sen olduğun sürece orman köylümüz hep güvende" dedi.
II. İnönü Zaferi’nin 103. yıl dönümü törenle kutlandı
İkinci İnönü Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Eskişehir'in İnönü ilçesinde tören düzenlendi.
Köy odasında türkü söyleyip pişmaniye yaptı
Afyonkarahisar Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, Mahmut Köyü’nde köy halkı ile bir araya geldi.
Şaziye teyzenin evine misafir oldu
Durağan ilçesine giden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yalnız yaşayan ve bakımını yapacak kimsesi olmayan Şaize teyzeyi ziyaret etti. Vali Özarslan, "Şaziye teyzemiz gibi Sinop'umuzdaki 560 yaşlımız; SYDV görevli arkadaşlarımıza emanet" dedi.
Mülkî çaldı, Âşık Feymani söyledi: Ahu gözlüm tut elimden
Sakarya Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Samsun İlkadım Belediyesi’nin bu yıl 5.’sini düzenlediği Cemal Safi Şiir Yarışması’nda ‘Körün Fil Tarifi’ şiiri ile üçüncü oldu.
Yaban hayvanlarına yem bıraktılar
Muş Valisi Avni Çakır, vali yardımcıları ve Varto Kaymakamı Musa Ayyıldız, karla kaplı Varto kırsalında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için bölgeye yem bıraktı. Vali Çakır, “Doğadaki dostlarımızı yalnız bırakmayacağız” dedi.
Kalplerindeki güzellik yüzlerine yansımış
Nilüfer ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyarette bulunan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen ile birlikte, Görme Engelli Çocuklar Kuran Kursu’nu ziyaret ederek, çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.
“Köyden kente göçü önleyeceğiz”
Köy ziyaretlerine devam eden Edirne Valisi Yunus Sezer, köylerdeki tarım nüfusunun 58-60 yaş aralığına yükseldiğini söyledi. Vali Sezer, “Köylerimizdeki göçü önlemek için tarıma dayalı OSB’lerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.
Turistik Doğu Ekspresi coşkuyla karşılandı
Tarihi Ankara Garı'ndan bu sezonun ilk seferine başlayan Turistik Doğu Ekspresi, Kars'a ulaştı. Kentte gelen misafirler, Vali Ziya Polat tarafından çiçeklerle karşılandı.
Birlikte türkü söylediler
Özel birey Eyüp Sarsılmaz, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya'yı makamında ziyaret etti. Bağlamasını çalan ve türkü söyleyen Sarsılmaz'a Vali Kızılkaya da eşlik etti.
Ankara’da Kars, Ardahan Iğdır rüzgarı esiyor
Bu yıl “Güneşin Doğduğu İlk Topraklar” teması ile gerçekleştirilen Geleneksel Kars Ardahan Iğdır (KAI) Tanıtım Günleri Ankara Keçiören Kalaba meydanında başladı.
Yavru balıkları barajla buluşturdu
Nevşehir Valisi Ali Fidan, yavru sazan balıklarını Damsa Barajı’yla buluşturdu. İl genelinde 720 bin yavru balık baraj ve göletlere salındı.
Gaga Gölü’ne 30 bin sazan balığı yavrusu
Ordu Fatsa Kaymakamı Avni Kula, 30 bin adet sazan balığı yavrusunu Gaga Gölü’nün serin sularıyla buluşturdu.
800 bin yavru sazan Almus Barajıyla buluştu
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 1 Milyon Yavru Balık Göletlerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında 800 bin yavru sazanı Almus Barajı’na bıraktı. Vali Hatipoğlu, “Doğayı koruma ve ekosistemi destekleme adına elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
"Cenab-ı Hak beterinden korusun!"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun’da aşırı sağanak yağışların neden olduğu taşkınların ardından bölgede incelemelerde bulundu.
“Alkışlar sayın kaymakamımız için”
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, eşi Nigar Karakuş Kayabaşı ile birlikte Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen "Mehmet Ercan Şiir ve Türkü Dinletisi" programına katıldı.
Emekli vali yardımcısı ebediyete uğurlandı
Meslek hayatı süresince kaymakam ve vali yardımcısı olarak çeşitli illerde görev yapan Hasan Gürsoy, 71 yaşında hayatını kaybetti.
Depremzede ailelerine destek almaya gittikleri Valilikte dünya evine girdiler
Eskişehir’de yaşayan Nazlı Erdoğan, Kahramanmaraş’tan getirdiği depremzede ailesine ev kiralama konusunda yardım almak için gittiği Eskişehir Valiliği’nde dünya evine girdi.
38 mülki idare amiri birinci sınıfa yükseltildi
İçişleri Bakanlığınca 38 mülki idare amirinin birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltilmesine karar verildi.
Kuşları gözlemlediler
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, rengarenk kuşlarıyla misafirlerine görsel bir şölen sunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde kuşları gözlemledi.
Köylerde 'Bir Dem Bin Kelam' sohbeti
Köy kültürünün canlı tutulması, oda oyunlarının hatırlanması, âşık geleneğinin devamı, birlik beraberliğin pekiştirilmesi ve kırsalda yaşayan vatandaşlarla ilişkileri canlı tutmak için Sivas Valiliği himayelerinde başlatılan, 'Bir Dem Bin Kelam' projesinin ilki Kangal ilçesine bağlı Deliktaş köyünde başladı.
Kıraathanede vatandaşları dinledi
Edirne Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Aşağı Zaferiye Mahallesi Özkan Kıraathanesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Kaymakamın sesinden ‘Edmerit’in Gelini’
Manisa Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı’nda bağlama çalarak ‘Edremit’in Gelini’ türküsünü söyledi.
Aşık Feymani Kültür Evi’nin temelini attı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, ünlü ozan Aşık Feymani ve ailesi ile birlikte Aşık Feymani Kültür Evi’nin temelini attı.
“Sivas bir âşıklar diyarı”
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, '15. Sivas Uluslararası Geleneksel Âşıklar Bayramı' programı için 6 ülke ve 12 şehirden Sivas’a gelen misafirler ve Sivas Fasıl Heyeti Âşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık'ı makamında kabul etti.
Vali Pehlivan, konserde iki parça seslendirdi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun Mersin Kültür Merkezinde düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel konserine katıldı.
Arhavi’de şiddetli yağmur su taşkınlarına neden oldu
Artvin’in Arhavi ilçesinde etkili olan sağanak yağış su taşkınlarına neden oldu. Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, taşkın yaşanan bölgelerde incelemelerde bulundu.
Nusaybin. Nasibeyn: Çift Nasipli yer…
Nusaybin, Nasibeyn: Çift Nasipli Yer: Beyaz güller diyarı, zengin diller senfonisi, ilim irfan kenti, dünyanın ilk üniversitesinin kenti, bünyeye güzellikten güzellik katan kent…
Bir yanda mandalar, bir yanda yılkı atları
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Hacılar İlçesinin meşhur Hürmetçi mahallesini ziyaret etti. Doğaya ve ortama hayran kalan Vali Çiçek, “Kayseri'ye aşık olmamak mümkün değil. Bir yanda mandalar, bir yanda yılkı atları. Hürmetçi Sazlığı dünyanın en güzel yerlerinden birisi” dedi.
Disleksi hastası çocuklarla, yavru balıkları serin sulara bıraktı
Batman Kozluk’ta balık çeşitliliğin artırılması ve akarsulardaki balık popülasyonunun zenginleştirilmesi amacıyla Garzan Barajı ve Garzan Çayına balık salımı etkinliği düzenlendi.