Arama
Arama Sonuçları
Sinop'ta yangınlar artınca eğitim seferberliği başlatıldı
Sinop Valisi Mustafa Özarslan, kentte meydana gelen yangınların artmasından dolayı eğitim seferberliği başlattı. Vali Özarslan, "Geçen sene 13 olan orman yangını sayımız bu sene 40 oldu. Geçen sene 25 olan ahşap yapılı konutlardaki yangın sayımız bu sene 27 oldu" dedi.
Artvin'de sel felaketi: Yol çöktü
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kent genelinde etkisini sürdüren aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde, incelemelerine devam ediyor. Vali Ünsal, "Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde heyelanların meydana gelmesi neticesinde, 32 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Yapılan koordineli çalışmalar sonucunda tüm köy yollarımız ulaşıma açılmıştır" dedi.
"Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz"
Ali Dağı'nda düzenlenen Orman Yangını Saha Tatbikatı'na katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her çeşit afete hazırlıklı olabilmek için arkadaşlarımız sürekli teyakkuz halindeler" dedi.
"Bütün gayemiz, depremin izlerini silmek"
Asrın felaketinin ardından köylerde inşa edilen konutları inceleyen Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "Kırsal alanlarımızda yıkım ve inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Bütün gayemiz hemşerilerimizi bir an önce sıcak yuvalarına kavuşturup, depremin izlerini silmek" dedi.
Kütahya'da 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak
Kütahya Valisi Musa Işın, kentte kırsal kalkınma projelerinde tüm etapların rekorunun kırıldığını belirterek, "2024 yılı çağrı döneminde toplam 150 milyon TL değerindeki 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak" dedi.
Heyelanın vurduğu köyde 25 gündür ulaşım yok
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, heyelan nedeniyle kapanan Yusufeli ilçesine bağlı Havuzlu Köyü yolunda inceleme yaptı. Vali Ünsal, "Yeni heyelanlar yaşanması riskine karşılık ekiplerimiz dağın üst yamacından başlayarak palyalar yaparak, sorunu tamamen ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını titizlikle yürütüyor" dedi.
"Malatya'yı hızla ayağa kaldırmak için gayretle çalışacağız"
6 Şubat depremlerinden sonra yıkılan ve aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Valilik Binası'nda inceleme yapan Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Şehrimizi hızla ayağa kaldırmak için gayretle çalışacağız. Yatırımları yakinen takip ederek, kısa zamanda hizmete sunacağız" dedi.
23 vali katıldı: Ankara'dan Antalya'ya yangın tatbikatı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde 23 il valisinin katılımıyla 2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.
“Büyük bir özveriyle örnek bir mücadele ortaya koydular”
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Türk İdareciler Derneği tarafından düzenlenen Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği 29. Avrupa Günleri’nin açılışını yaptı. Programa Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği Dönem Başkanı Saffet Arıkan Bedük, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban ve İller İdaresi Genel Müdürü Mehmet Emin Bilmez, valiler ve mülki idare amirleri katıldı.
“Sorunlarınızın çözümü için birebir takipteyim”
Şehrin yeniden ihya ve inşası için toplumun her kesimine ulaşmak, sorunların tespiti ve çözümü için hızlı bir tempo ile çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremde büyük bölümü yıkılan Toptancılar Sitesi’ne ziyarette bulunarak esnafların sorunlarının yerinde tespiti ve çözümü için esnaflarla istişarelerde bulundu.
‘Seferberlik ve Savaş Hazırlıkları Kurulu’ toplantı yaptı
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında, seferberlik ve savaş hazırlıklarında kurumlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlamak amacıyla hazırlanan Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü’nün 21’inci maddesi gereğinde her yıl Nisan ayında yapılması gereken İl Topyekün Savunma Seferberlik ve Savaş Hazırlıkları Planlama ve Koordinasyon Kurulu toplandı.
Su verimliliğini resmeden öğrencileri tebrik etti
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Ulusal Su Verimliliği” ilkokullar arası resim yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, ödüllerini verdi.
Kaymakamdan hayırsever çifte teşekkür
Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Taşlıca Köyü’ne okul yaptıran hayırsever çifte teşekkür etti. Kaymakam Korkutata, “Depremin ilk gününden bu yana tüm imkanlarını yıkılan Taşlıca okulumuz için seferber eden Işıl ailesine teşekkür ederiz” dedi.
Başarıya giden yol için nasihat verdi
Menderes İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, öğrencilerle sohbet etti. Vali Varol, bilgi ve başarıya giden yolda kendini en güzel şekilde hazırlamaları noktasında nasihatlerde bulundu.
'Gençlik' iftarına katıldı
Muş Valisi Avni Çakır, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan personeller, gençlik liderleri ve gönüllü gençler, kursiyerler ile aileleri için düzenlenen "Gençlik İftarına" katıldı.
Alanya’da ikili eğitimi bitirecek iki önemli adım
Antalya Alanya’da ikili eğitim sistemi sona erdirecek iki okuldan biri açılırken diğerinin de temeli atıldı. Açılış ve temel atma törenlerine katılan Vali Hulusi Şahin, Alanya’da 1 yıl hatta daha kısa bir sürede ikili eğitimin bitireceklerini söyledi.
Olimpos yenilenen çehresiyle ziyaretçilerini bekliyor
Olympos Antik Kenti Karşılama Merkezi açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Ersoy, son bir yıl içerisinde dünya çapında en çok kazı ve kurtarma çalışması yapılan ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı.
Hizmetleriyle Cizrelilerin gönüllerini kazandı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1,5 yıldır görev yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, yaptığı hizmetler, ziyaretler ve samimi diyalogları ile vatandaşların gönlünü kazandı.
100 çiftin mutluluğuna tanıklık etti
Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Belediyesi tarafından 100 çift için düzenlenen toplu nikah törenine katıldı.
"Tüm umudumuz ve yarınlarımız gençlerimizdir"
34 lisenin temsilci öğrencileriyle bir araya gelen Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Tüm umudumuz ve yarınlarımız olan gençlerimiz için devletimiz her türlü imkanı seferber etmiştir" dedi.
Birecik’te eğitimle dolu bir gün
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, aylık olarak düzenlediği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nı bu kez Birecik’te gerçekleştirdi. Eğitim alanındaki tüm konuların ele alındığı toplantıda Vali Şıldak, “Şanlıurfa’nın eğitim göstergelerinin yükseltilmesi ve iyileştirilmesi konusunda kararlıyız” dedi.
Bakan Yerlikaya: Arazide 35 milyon metreküp toprak var
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kazanın üzerinden 6 gün geçti. Tam bir seferberlik ruhuyla hiç durmadan çalışıyoruz. Bu maden ocağı 940 hektarlık bir arazidir. Arkamızdaki arazide toplam 35 milyon metreküp toprak kütlesi var" dedi.
“Bu zor zamanları birlikte aşacağız”
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç’te toprak altında kalan işçilerin ailelerini çalışmalar hakkında düzenli olarak bilgilendiriyor. Ailelerle sürekli iletişim halinde olan Vali Aydoğdu, “Birlikte, dayanışma içinde, bu zor zamanları aşacağız” dedi.
“Gençlerimizin manevi ihtiyaçlarını da karşılamalıyız”
Bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele kapsamında; Metamfetamin ile Mücadele Bölge Değerlendirme Toplantısı Aksaray’da düzenlendi. Aksaray Valiliği ev sahipliğinde Ankara Valisi Vasip Şahin'in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat Valileri ile emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve ilgili birim amirleri katıldı.
"Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz"
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Borçka ilçesinde meydana gelen taşkın ve heyelanlardan etkilenen bölgelerde inceleme yaptı. Vali Ünsal, "Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Devletimizin tüm imkanları seferber edildi" dedi.
"Depremden gereken dersleri alacağız"
Kütahya Valisi Musa Işın, Miraç Kandili dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Vali Işın, "Devlet ve idare olarak depremden gereken dersleri alacağız ve her zaman olduğu gibi, üzerimize düşen görevleri yapacağız" dedi.
Afyon depremzedelerin her zaman yanında oldu
Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için devlet ve millet seferber olurken, Afyonkarahisar da bu seferberliğe dahil olmuştu. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı 2 aydan fazla deprem bölgesinde görev yaparken Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han da depremin ilk gününden itibaren gittiği bölgede büyük fedakarlıkla 68 gün boyunca yaraları sarmak için gayret sarf etmişti.
Depremzede ailelere misafir oldu
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 6 Şubat depremlerinden sonra Afyon’a yerleşen depremzede ailelere misafir oldu. Vali Yiğitbaşı, “Desteğimiz her zaman sizinle” dedi.
Bakan Yerlikaya: Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş'taki deprem şehitliğini ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, "Depremin süresi 65 saniyeydi ama sanki bir ömür gibi sürdü. Gözümüzün yaşını silip hep birlikte el ele verdik. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük" dedi.
“Umudu ve dayanışmayı en gerçek haliyle tecrübe ettim”
6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden geçen bir yılda acılar tazeliğini, deprem kayıpları ise yüreklerde tazeliğini koruyor.