Arama
Arama Sonuçları
Hafik Gölü turizme kazandırılacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’ndeki çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. Vali Şimşek, "Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak" dedi.
İskan konutlarının yüzde 95'i tamamlandı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Saraydüzü ilçesinde yapımı devam eden İskan Konutları alanında inceleme yaptı. Vali Özarslan, "Evleri sular altında kalan vatandaşlarımız için yapılmakta olan 42 konutun inşaat çalışmaları yüzde 95 seviyesine geldi" dedi.
"Sağlam temeller üzerine inşa edilen afet konutları yükseliyor"
Adıyaman'da yapımı devam eden deprem konutlarını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Dr. Osman Varol'dan da bilgi aldı. Vali Varol, "İndere (Zey) bölgesinde sağlam zemin ve temeller üzerine inşa edilen kalıcı afet konutlarımız bir bir yükseliyor" dedi.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
"Çevre, sadece bize geçmişten kalan bir emanet değil"
Çevre Haftası etkinliklerine katılan Burdur Valisi Türker Öksüz, "Çevre, sadece bize geçmişten kalan bir emanet değil, aynı zamanda geleceğe de emanet bırakmamız gereken canlı ve cansız varlıkları ile bir bütündür" dedi.
"Sıfır Atık, örnek bir proje"
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen sıfır atık temalı “Atma Kazandır" sergisine katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, "Sıfır Atık Projesi, tüm vatandaşlarımızın, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın sahip çıktığı, sonuçları itibariyle sadece ulusal anlamda değil uluslararası anlamda örnek olan bir projedir" dedi.
Halfeti’de deprem konutları tamamlanmak üzere
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kaymakam Zikrullah Erdoğan ile birlikte Halfeti’de deprem konutlarını inceledi, ardından eski Halfeti Çarşı Merkezi’nde esnafı ziyaret ederek yerli ve yabancı turistlerle bir araya geldi.
Deprem konutlarındaki son durum istişare edildi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda TOKİ kalıcı afet konutlarının hak sahipleri, konut teslim süreçleri ile sahadaki son durum ele alındı.
Fırtına nedeniyle 244 konutun çatısı uçtu
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, kentte 2 gündür etkili olan fırtına nedeniyle 244 konutun çatısının uçtuğunu belirtti.
Vali Çelik, başkan vekilliği görevini tamamladı
Hakkari Belediye Başkanlığı'nı vekaleten yürüten Vali Ali Çelik, görevi tamamladı. Vali Çelik, "Çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, Hakkâri’mize yeni seçilen belediye başkanlarına başarılar dilerim" dedi.
Isparta'da kuraklık için alarm verildi
Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında İl Su Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Baruş, "Isparta, yağış rejimi bakımından kurak bölgeler arasındadır. Elimizdeki tarımsal potansiyeli de düşündüğümüzde yeterli su miktarına sahip olabildiğimiz söylenemez. Bu nedenle sahip olduğumuz kaynakların verimli kullanımı son derece önemlidir" dedi.
Dört dörtlük hizmet için toplantı yapıldı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda hizmetlerde yaşanan eksiklikler ve aksaklıkların giderilmesiyle ilgili hususlar görüşüldü.
Kaymakam Toğan, eğitim yatırımlarını denetledi
İstanbul Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, ilçede inşaatı devam eden ve geçici kabulü yapılan eğitim yatırımlarını yerinde inceledi. Okulların son durumunu kontrol eden Kaymakam Toğan, yeni eğitim yatırımlarının ilçe eğitimine katkı yapacağını belirtti.
Mülki idare amirlerini ilgilendiren karar!
24 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre mülki idare amirleri, doğal afet durumlarında doğal sit alanı veya tabiat varlığı alanlarında Bölge Koruma Kurulu kararı aranmaksızın tedbir alıp işlem yapabilecek.
“Kadim şehrimiz eski canlılığına kavuşacak”
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında Atatürk Bulvarındaki rezerv alanlarında devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
Van'a 1 milyar TL değerinde GES kurulacak
Van'a kurulacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı için protokol imzalandı. Protokol ile Van'a 38,5 megawatt büyüklüğünde yaklaşık 1 milyar TL değerinde Güneş Enerjisi Santrali kurulacak.
Kaymakam desteğiyle okuyan Sebila, mühendis oldu
Yıllar önce Elazığ Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan’ın destekleriyle okula giden Sebila Çolak inşaat mühendisi oldu.
Bilecik tarihinin en büyük tatbikatı yapıldı
Bilecik’te 150 personelin katılımıyla arama kurtarma tatbikatı yapıldı. Nefes kesen tatbikatı izleyen Vali Şefik Aygöl, "Bilecik'te bugüne kadar yapılmış en büyük tatbikatı gerçekleştirdik. Gerçeği aratmayan kalitede bir tatbikat yaptık" dedi.
“Türkiye Yüzyılı için gece gündüz çalışacağız”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta huzur ve asayişi sağlamak için 4 bin 190 kolluk kuvvetiyle birlikte 7 gün 24 saat esasıyla çalışıldığını söyledi.
Bakan Tekin'in anne babasının hayır duasını aldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin ara vermeden sürdürdüğü ilçe ziyaretleri kapsamında dünkü durağı, kurulduğu vadi tabanından dolayı özellikle sonbahar ve kış aylalarında mikro klima iklim özelliğine sahip olan tarıma elverişli ilçemiz Uzundere oldu.
Önce saha ziyareti sonra karar
Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve uygulama Yönetmeliği kapsamında her ay gerçekleştirilen Toprak Koruma Kurulu Toplantısı, Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı.
Depremde binası orta ve ağır hasarlı olanlar için yeni fırsat
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın tüm aşamalarını birebir takip ettiği Yerinde Dönüşüm Projesi'nin detayları belli oldu. Çalışmaya Şanlıurfa'dan çok sayıda başvurunun alındığı öğrenilirken, proje ile vatandaşa birçok destek ve imkân sunuluyor.
1,5 milyon metreküp çamur çıkarıldı, 1 milyon daha çıkarılacak
Van Valisi Ozan Balcı, Van Gölü sahilinde dip çamuru temizliği yapılan bölgede inceleme yaparak Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Özvan’dan bilgi aldı.
Sorunlar ve çözüm önerileri için toplantı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında yapılan toplantıda afet konutlarının teslim süreçleri, vatandaşlara farklı alanlarda verilen hizmetlerde yaşanan eksiklikler ve aksaklıkların giderilmesi gibi konular görüşüldü.
"Depremin açtığı yaraları sarmak için çalışıyoruz"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında devam eden çalışmaları inceledi. Vali Varol, "Kadim şehrimizde depremin açtığı yaraları bir an önce sarmak için mesai kavramı gözetmeksizin gayretli çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
“Hızlı reaksiyon vermeliyiz”
Şanlıurfa'da orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden yapımı ile ilgili düzenlenen toplantıda Vali Şıldak, çalışmadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru işlemlerinin hızlandırılması talimatını verdi.
"Yeni Adıyaman'ı daha sağlam zemine inşa ediyoruz"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında Sümerevler Mahallesi'nde temeli atılan inşaat alanını gezdi. Vali Varol, "Yeni Adıyaman'ı daha sağlam zemin üzerinde daha güvenilir bir şekilde yeniden inşa ediyoruz" dedi.
Bakan Yerlikaya: Arazide 35 milyon metreküp toprak var
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kazanın üzerinden 6 gün geçti. Tam bir seferberlik ruhuyla hiç durmadan çalışıyoruz. Bu maden ocağı 940 hektarlık bir arazidir. Arkamızdaki arazide toplam 35 milyon metreküp toprak kütlesi var" dedi.
Deprem konutları şubat sonunda teslim edilecek
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6 Şubat depremleri sonrası kentte TOKİ tarafından yapımına başlanan afet konutlarının bin 589’unun şubat ayı sonunda tamamlanıp hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
TOKİ konutlarının yüzde 81'i tamamlandı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, inşası devam eden TOKİ Konutları şantiyesinde inceleme yaptı. Vali Özarslan, projenin yüzde 81 oranında tamamlandığını belirtti.