Arama
Arama Sonuçları
Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül, Kadirli’de toprağa verildi
Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi Amirliği’nde meydana gelen elim olayda Şehit olan Polis Merkezi Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül, Osmaniye'nin Kadirli İlçesinde toprağa verildi.
Vali Gül’den 50 noktaya bayram ziyareti
İstanbul Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı boyunca İstanbul’da 50 ayrı noktaya ziyaret gerçekleştirerek hem incelemelerde bulundu hem de İstanbullularla bayramlaştı.
Şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı
Ramazan Bayramı arifesinde Ordu Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene katılan Vali Muammer Erol, şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı ve dua etti.
İhya çalışmaları tamamlanan Gelibolu Şehitliği açıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde Çanakkale İl Özel İdaresi ile Evreşe Belediyesi tarafından ihya çalışmaları tamamlanan Gelibolu Yazıcızade mahallesindeki Gelibolu Şehitliği açıldı.
“Sesi gür çıkan bir ülkeysek bunu şehitlerimize borçluyuz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109’uncu Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Antalya'daki şehir ve gazi yakını derneklerini ziyaret etti. Vali Şahin "Eğer biz bugün sesi gür çıkan bir ülkeysek bunu şehitlerimize borçluyuz." dedi.
“Rabbim şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin!”
Manisa Valisi Enver Ünlü, Şehit Jandarma Er Ferhat Alakuş'un emaneti olan kıymetli ailesini ziyaret etti. Şehit ailesinin hatırlarını soran Vali Ünlü, şehit annesinin elini öptü.
32 yıl önce depremde hayatını kaybedenler anıldı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Depreminin 32. yıl dönümü nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarına karanfiller bırakarak, dua etti.
Kurtuluşun 106. yılı törenlerle kutlandı
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılı coşkuyla kutlandı. Karskapı Şehitliği’ne giden Vali Mustafa Çiftçi ve protokol üyeleri, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı, dua etti.
Şehitlerin kabirleri gül suyuyla yıkandı
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat'ın talimatıyla başlatılan camilerdeki ve şehitliklerdeki temizlik çalışmaları tamamlandı. Ekipler, aziz şehitlerin kabirlerini gül suyu ile yıkadı.
Erzincan’ın son şehidine sabah duası
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sabahın ilk ışıklarında, dün vatan toprağına emanet edilen şehit Salih Ay’ın mezarını ziyaret etti. Şehide dua eden ve rahmet dileyen Vali Aydoğdu, “Milletimiz, devletimiz payidar olsun” dedi.
Şehit Kaymakam Hamdi Bey dualarla anıldı
Kuva-yi Milliye Kahramanı Şehit Kaymakam Köprülülü Hamdi Bey, şehit edilişinin 104. yılında törenle anıldı.
Lokman amcaya teşekkür
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İntikamtepe Şehitliğini ziyaret etti. Şehitlikte dua eden Vali Aygöl, burada uzun yıllardır şehitliğin bakımı ve ihtiyacıyla ilgilenen Lokman amcayla bir süre sohbet etti.
Bakan Yerlikaya: Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş'taki deprem şehitliğini ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, "Depremin süresi 65 saniyeydi ama sanki bir ömür gibi sürdü. Gözümüzün yaşını silip hep birlikte el ele verdik. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük" dedi.
Şehit mezarları güzelleştirilecek
Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesindeki şehit mezarlarının düzenlenmesi için çalışma başlatıldı. Şehit derneği yöneticileriyle bir araya gelen Kaymakam Kemal Duru, “Şehit mezarlarımızı güzelleştireceğiz” dedi.
Şehit polis memuru Cengiz Parlak, son yolculuğuna uğurlandı
Sakarya’nın Hendek ilçesinde, TEM Otoyolu'nda koruma görevindeki 3 polis memurunun bulunduğu otomobilin TIR'a arkadan çarpması sonucu şehit olan 13 yıllık polis Cengiz Parlak (36), memleketi Amasya'nın Merzifon ilçesinde toprağa verildi.
Aynı iman ve aynı ruhla şehitlerin izinde
Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı etkinlikleri kapsamında binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile kar altında meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Kars Valisi Ziya Polat, “Aynı iman, aynı ruh, aynı kararlılıkla şehitlerimizin izinden gidiyoruz” dedi.
Sarıkamış şehitleri için yürüdüler
Giresun'un Alucra ilçesinde, "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüşe katılan Kaymakam Muhammet Cengiz, etkinliği hazırlayanlara teşekkür etti.
İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, kabri başında anıldı
İstiklal Marşımızın yazarı, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87’inci yıl dönümünde, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile kabri başında düzenlenen programla dualarla anıldı.
Gaziantep'in işgalden kurtuluşu kutlandı
Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Törene Gaziantep Valisi Kemal Çeber de katıldı.
301 madencinin acısı ilk günkü gibi
13 Mayıs 2014'te Soma’da meydana gelen maden kazasında şehit olan 301 maden işçisinin kabirlerini ziyaret eden Manisa Valisi Enver Ünlü, maden şehitlerinin kabirlerine karanfil bırakıp dua etti.
“Allah şehitlerimizden ve onları bu millete armağan eden ailelerinden razı olsun”
Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar’ın eşi Esma Sağar ve İl Emniyet Müdürü Arif Çankal’ın eşi Feray Çankal, birlikte vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerin en kıymetli emanetleri olan ailelerini ziyaret etti.
Hakkarili öğrenciler Çanakkale ve İstanbul’u gezdi
Hakkari Vali/Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Cumhuriyetin 100. yılı kapsamındaki resim sergisinin açılışını yapmak üzere gittiği Hakkari Güzel Sanatlar Lisesinde okuyan tüm lise son sınıf öğrencilerine, İstanbul ve Çanakkale gezisi sözü vermişti. 12 Kasım 2023 tarihinde İstanbul ve Çanakkale gezisine çıkan bu öğrenciler, 17 Kasım 2023 itibariyle Hakkari’ye döndü.
Öğrencilerle Çanakkale Şehitliğini gezdi
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, "Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına" projesi kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisine katıldı. Vali Çeber, öğrencilerle birlikte şehitliği gezdi.
Karakolda askerlerle sohbet etti
Ankara'nın Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Kırbaşı Mahallesi'ni ziyaret etti. İlk olarak Kırbaşı Jandarma Karakolu'nu ziyaret eden Kaymakam Yılmaz, askerler ile sohbet etti, Jandarma Komutanı'ndan karakol hakkında bilgiler aldı.
Çanakkale Savaşları'nın ilk şehitleri anıldı
Çanakkale Deniz Savaşı öncesinde 3 Kasım 1914'te, İngiliz ve Fransız donanmalarına ait gemilerden açılan ateş sonucu şehit düşen 5 subay ve 81 er, törenle anıldı.
100 komando 100 fidan ile 100. yılda ölümsüzlere yürüdü
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Valilik öncülüğünde Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “100 Komando /Özel Harekat 100 Fidan ile 100. Yılda Ölümsüzlere Yürüyor” programına katıldı.
Cudi Dağı’nda Şehitler Anıtı’nın açılışını şehitlerin aileleri yaptı
Silopi Kaymakamlığı tarafından Cudi Dağı’nda inşa edilen Şehitler Anıtı’nın açılışı, Cudi’de şehit olanların ailelerinin de katılımıyla dualarla yapıldı.
“Gazilerimiz, aydınlık meşalemiz, övünç madalyamızdır”
Ülkemizin farklı şehirlerinden gelen Kıbrıs gazileri Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesini ve Kaymakam Harun Reşit Han’ı ziyaret etti. Gazileri makamında ağırlayan Kaymakam Han, “Gazilerimiz milletimizin aydınlık meşalesi, övünç madalyamızdır” dedi.
“Sizler bizim gururumuzsunuz”
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde gazilerle bir araya gelerek, “Sizler bizim gururumuzsunuz” dedi.
“Şehit ve gazilerimiz, milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacak”
Gaziler Günü kutlama programına katılan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin her bir ferdinin gönlünde gurur abidesi olarak ebediyen yaşayacak” dedi.