Arama
Arama Sonuçları
"Dilucu Şehitleri Anıtı" törenle açıldı
Iğdır'da, 2015 yılında PKK terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu şehit olan 13 polis için 'Dilucu Şehitleri Anıtı' açıldı.
Yurtta 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla birçok kentte kutlamalar başladı. Valilikler tarafından hazırlanan programlar ile vatandaşlar Büyük Zafer'in 102'nci yılını coşkuyla kutladı. Mülki idare amirleri de kutlama programlarına katılarak, Atatürk anıtlarına çelenk koydu.
"Hain emellerine ulaşamayacaklar"
Mardin'in Ömerli ilçesinde 37 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 16'sı çocuk, 6'sı kadın 30 kişi için anma töreni yapıldı. Törene katılan Vali Tuncay Akkoyun, "Bizler birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza verdiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle hiçbir güç, hiçbir bölücü terör örgütü hain emellerine ulaşamayacak" dedi.
Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi'den videolu veda mesajı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun emekli olmasının ardından boşalan valilik görevine yeni atama yapılana kadar vekalet edecek olan Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Vali Su için bir video paylaştı. Çiftçi, Vali Su için, "Yıl dediğin nedir ki! Ay olur, gün sanırsın; yıl olur, dün sanırsın. 2 gün gibi geçen 2 yıl... Sayın Valimiz ilimize kattığı sayısız değerler ve büyük hizmetleri için teşekkür ediyoruz" dedi.
Doğubayazıt'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Vali Gül’den 50 noktaya bayram ziyareti
İstanbul Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı boyunca İstanbul’da 50 ayrı noktaya ziyaret gerçekleştirerek hem incelemelerde bulundu hem de İstanbullularla bayramlaştı.
Şanlı şehirde kurtuluş günü coşkusu
İstiklal Madalyalı Şanlı Şehir Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Bayramda şehit mezarlarına karanfil bıraktı
Kocaeli Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zihni Manap ile birlikte Ramazan Bayramı’nın ilk gününde İlçe Şehitliği’ni ziyaret etti.
Esnafın iftar sofrasına misafir oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
Cizre şehitlik anıtında sona doğru
Şırnak’ın Cizre ilçesinde mevcut asri mezarlığının ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmesinden dolayı Konak Mahallesinde yapılan yeni mezarlık ve şehitlik alanı çalışmaları devam ediyor.
"Bingöl depremlerden çok çekti"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, olası bir depreme karşı 4 bölgeye konteyner kent alanlarının kurulacağını belirterek, "Bingöl'ümüz depremlerden çok çekti. Depreme hazırlıklı olmak en büyük önceliğimiz" dedi.
İhya çalışmaları tamamlanan Gelibolu Şehitliği açıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde Çanakkale İl Özel İdaresi ile Evreşe Belediyesi tarafından ihya çalışmaları tamamlanan Gelibolu Yazıcızade mahallesindeki Gelibolu Şehitliği açıldı.
Çanakkale Zaferi’nin 109. yılında şehitler anıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde Türkiye genelindeki il ve ilçelerde olduğu gibi Muğla’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
“Rabbim şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin!”
Manisa Valisi Enver Ünlü, Şehit Jandarma Er Ferhat Alakuş'un emaneti olan kıymetli ailesini ziyaret etti. Şehit ailesinin hatırlarını soran Vali Ünlü, şehit annesinin elini öptü.
Şehit Eren Bülbül’ün ailesine iftar konuğu oldu
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Ramazan ayı dolayısıyla Şehit Eren Bülbül’ün ailesinin iftar sofrasına misafir oldu.
"Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharıdır"
Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, gaziler ve şehit ailelerinin onuruna düzenlenen yemek programına katıldı. Kaymakam Karaloğlu, "Ülkemizin her karış toprağında, vatanını ve bayrağını korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharıdır" dedi.
Ardahan, kurtuluşun 103. yılını kutladı
Ardahan'ın düşman işgalden kurtuluşunun 103. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
“Devlet olarak minnettarız”
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Ankara’dan Kars’a gezmeye gelen 50 şehit ailesini ağırladı. Devlet olarak şehit ailelerine minnettar olduklarını vurgulayan ve ailelerle tek tek ilgilenen Vali Polat, “Şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimizin hizmetindeyiz, emrindeyiz” dedi.
Bakan Yerlikaya: Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş'taki deprem şehitliğini ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, "Depremin süresi 65 saniyeydi ama sanki bir ömür gibi sürdü. Gözümüzün yaşını silip hep birlikte el ele verdik. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük" dedi.
Gönül Uçar, Ahırlı Kaymakamlığına atandı
Tokat Başçiftlik Kaymakamı Gönül Uçar, Konya Ahırlı Kaymakamlığına görevlendirildi.
Şehit Ali Gaffar Okkan unutulmadı
Diyarbakırlılar, 23 yıl önce silahlı saldırıda şehit edilen İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı unutmuyor. Şehit Ali Gaffar Okkan vefatının 23. yıl dönümünde anılıyor. Şehit Okkan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında da dualarla hatırlanıyor.
Kurtuluş gününde şehitlere dua
Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları şehitliği ziyaret etti.
12 şehit için 12 hatim
Pençe – Kilit Operasyon bölgesinde şehit düşen 12 kahraman asker için Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in katılımıyla TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesinde 12 hatmi şerif okunarak duası yapıldı ve mevlit programı düzenlendi.
Gaziantep'in işgalden kurtuluşu kutlandı
Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Törene Gaziantep Valisi Kemal Çeber de katıldı.
Antalyalı şehitlerin isimleri Şehitlik Parkı’nda yaşayacak
Antalya Valisi Hulusi Şahin, vatanı için canlarını feda eden 172 Antalyalı şehit için birer anıtın bulunduğu, 6 bin 600 metrekare alana kurulan Şehitlik Parkı’nın açılışına katıldı.
Asırlık çınarın Öğretmenler Günü’nü kutladı
Muğla Valisi İdris Akbıyık ile eşi Sevim Akbıyık, 94 yaşındaki emekli öğretmen Zeliha Korkmaz' ı evinde ziyaret ederek, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.
Öğrenciler, Sinop'u keşfedecek
Sinop'un ilçe ve köylerinde yaşayan öğrencilerin, Sinop’u yakından tanımasını sağlamak amacıyla "Sinop'umuzu Tanıyalım" projesi hayata geçirildi. Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Çocuklarımız bu proje sayesinde Sinop'u keşfedip, unutulmaz anılarla evlerine dönecekler" dedi.
Filistin’de ölenlerin hayrına pilav ikramı
Akhisar’da bir dizi ziyaret ve incelemede bulunan Manisa Valisi Enver Ünlü, Filistin’de ölen Müslümanların anısına düzenlenen hayra katılarak vatandaşlara pilav ikramında bulundu.
Ordulu 1438 şehidin ismi anıtta yaşayacak
Proje çalışmalarına Ordu Valiliği öncülüğünde 2012 yılında başlanan, kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve bazı iş insanlarının desteği ile Ordu Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan “Tarihten Günümüze Ordu Şehitler Anıtı” açılışa hazır hale getirildi.
100. yılda şehitler unutulmadı
Samsun Valisi Orhan Tavlı, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerle birlikte Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında şehitlikleri ziyaret ederek, şehitler için dua etti.