Arama
Arama Sonuçları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü için Bitlis'e gitti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kutlamaları için Bitlis'e gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Vali Erol Karaömeroğlu ve il protokolü karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret edip, dua etti.
Kars Valiliği'nin hazırladığı video kamu spotu oldu
Türklerin Anadolu’ya ilk giriş kapısı olan Ani’nin fethinin 960’ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kars Valiliği tarafından hazırlanan video, RTÜK tarafından kamu spotu olarak onaylandı.
Tokat'ın yeni Valisi Abdullah Köklü göreve başladı
17 Temmuz 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Tokat’a atanan Vali Abdullah Köklü görevine başladı. Vali Köklü, "6000 yıllık tarihi boyunca önemli bir ticaret ve kültür merkezi olmuş ve önemli bir Anadolu şehri Tokat için var gücümle çalışacağım" dedi.
Hem ilmek attı hem diploma aldı
İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi'nin açılışına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halı dokuma tezgahının başına geçerek ilmek attı. Vali Kumbuzoğlu, "İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" dedi.
"Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz"
3. Yörük Şenliği'ne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Sevgili Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz. Siz bu devleti, bu vatanı karşılıksız sevdiniz" dedi.
Erzurum'da TRT sanatçılarının rüzgarı esti
TRT Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçılarının icra ettiği “TRT Sanatçıları Şehir Konserleri” Erzurum'da başladı. Konseri izleyen Vali Mustafa Çiftçi, "Güzel şehrimiz Erzurum’da, bu akşam, keyifli dakikalar geçirdik" dedi.
Kütahya’da ‘Hıdırellez’ ve ‘Fetih’ coşkusu
Bolluk ve bereketin simgesi, baharın habercisi Hıdırellez Bayramı ve Kütahya’nın fethinin 950’nci yıl dönümü Kütahya’da coşkuyla kutlandı.
Mevlana’nın 22'nci kuşaktan torununu karşıladı
Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü sonrası Vali Vahdettin Özkan ve il protokolünün katılımıyla temsili karşılama töreni gerçekleştirildi.
Türkiye'de ilk ve tek mumya bölümü bulunan müzeyi gördünüz mü?
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kedi, bebek ve yetişkin mumyalar ile Türkiye’nin ilk ve tek mumya salonuna sahip Aksaray Müzesi'ni herkesin görmesi gerektiğini belirtti.
"Bu bayram Afyonkarahisar'a bekliyoruz"
Afyonkarahisar Valiliği, vatandaşları kente davet etti. Valilikten yapılan açıklamada, "Ulu Camii büyülesin sizi. Eşsiz mutfağımızı keşfedin bu bayram. Hala yolunuz düşmediyse Afyonkarahisar'a, bu bayram bekliyoruz sizleri" denildi.
"Bu kale Şanlıurfa tarihine ışık tutacak"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin kalbinde yer alan Urfa Kalesi hakkında açıklama yaptı. Kaledeki kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Şıldak, "Şanlıurfa’nın ikonik simgelerinden biri haline gelen kalede 2020 yılında başlayan arkeolojik kazılarda büyük ilerleme kaydedildi. Kazıların sonuçları önümüzdeki dönemlerde Şanlıurfa tarihine ışık tutacak" dedi.
O artık bir Yiğido!
Sivas İl Genel Meclisi tarafından uzun yıllar şehre kaymakam ve genel sekreter olarak hizmet eden Kadir Algın’a fahri hemşerilik beratı verildi.
Öğrenciler merak ettikleri soruları kaymakama sordu
Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, Kariyer Günleri programı kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Kaymakamlık mesleği hakkında bilgiler veren Karaloğlu, öğrencilerin merak ettiği soruları da cevapladı.
Öğrencilere spor malzemesi dağıttı
Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, spor malzemeleri dağıtım törenine katıldı. Kaymakam Ürkmezer, "Gençlerimizin spora da yönelerek kendilerini geliştirmelerini istiyoruz" dedi.
Bir tarihi miras daha ihya edildi
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kaş ilçesini ziyaret etti. Restorasyonu tamamlanan tarihi Lami Bey Camisi’nin açılış törenine katıldı.
“Selçuklu’dan Cumhuriyet’e evimiz Akdeniz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya’nın Fethi’nin 817. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nın basın tanıtımını gerçekleştirdi. Fethin mottosuna vurgu yapan Vali Şahin, “817 Yıldır Evimiz Akdeniz” dedi.
"Kars, adeta bir açık hava müzesi"
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, gezi programı kapsamında Aydın’dan Kars’a gelen misafirlere Kars Antlaşması’nın imzalandığı Valilik binasını gezdirdi. Vali Polat, Kars’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle adeta bir açık hava müzesi olduğunu belirtti.
Depremde hayatını kaybedenler dualarla anıldı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için 81 ildeki tüm camilerde sabah namazı sonrası dualar edildi. Düzenlenen programlara valiler ve kaymakamlar da katıldı.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.
Yüzde 100 dolulukla sezonu açtı
Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi, sezonu yüzde 100 dolulukla açtı. Vali Yılmaz Şimşek, “Tam kapasite ile sezonu açmış durumdayız. İnşallah kazasız, belasız verimli bir sezon geçiririz" dedi.
Konya’daki ambulans sayısı 133’e çıktı
Sağlık Bakanlığı tarafından Konya İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 7 tam donanımlı ambulans, il sağlık müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle 112 acil servis istasyon sorumlularına teslim edildi. Son gelen 7 ambulans ile birlikte Konya 112 acil sağlık hizmetleri bünyesindeki 98 istasyonda hizmet sunan ambulans sayısı 133’e ulaştı.
İzzeddin Keykavus, türbesi başında anıldı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ölümünün 804. yılında Selçuklu Sultanı 1. İzzeddin Keykavus için Şifahiye Medresesi'ndeki türbesi başında yapılan dualara eşlik etti.
Turizm acenteleri Sivas'ı konuştu
Sivas'ın turizm sektöründeki yeniliklerini keşfetmek ve bu alanda faaliyet gösteren firmalarla işbirliği yapılmasını sağlamak amacıyla, "Turizm Acenteleri Sektörler Buluşması" gerçekleştirildi.
Okul bahçeleri renklendi
Afyonkarahisar’da Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın hayata geçirdiği proje ile okul bahçelerinde oyun alanları yapılarak renklendirildi. Milli Eğitim Bakanlığının dikkatini çeken proje ülke genelinde yaygınlaştırılacak.
"Bu eserleri gelecek nesillere aktarmalıyız"
Konya'nın Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları ile tarihi dokusuna yeniden kavuşan Sille Subaşı Hamamı açıldı. Açılışa katılan Kaymakam Eflatun Can Tortop, "Bu eserlerimizi aslına uygun olarak ihya edip, gelecek nesillere aktarmak hepimizin asli görevi olmalı" dedi.
Depremde yıkılan asırlık kümbet restore ediliyor
2011'deki Van depreminde yıkılan Kara Yusuf (Zortul) Kümbeti aslına uygun bir şekilde yeniden ayağa kaldırılıyor. Asırlık kümbette başlatılan restorasyon çalışmalarının inceleyen Vali Ozan Balcı, "Kültür varlıklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.
Anadolu'nun El Hamrası açılış için gün sayıyor
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Anadolu'nun El Hamrası olarak nitelendirilen Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda devam eden restorasyon çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, "Nisan veya mayıs ayında ziyaretçilerimize açmış olacağız" dedi.
'İlimizi tanıyalım'
Hizan ilçesindeki öğrenciler ‘İlimizi Tanıyalım Projesi’ çerçevesinde Vali Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu’nun davetlisi olarak kadim kenti gezdi.
“Allah şehitlerimizden ve onları bu millete armağan eden ailelerinden razı olsun”
Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar’ın eşi Esma Sağar ve İl Emniyet Müdürü Arif Çankal’ın eşi Feray Çankal, birlikte vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerin en kıymetli emanetleri olan ailelerini ziyaret etti.
İhracatta yüzde 11’lik paya sahip
5. Hayatımız Maden Çalıştayı'nda konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar, 2022 yılında Türkiye’nin doğal taş toplam ihracatında yüzde 11,20’lİk paya sahip. Orta vadede hedefimiz bu rakamları artırmak olacaktır" dedi.