Arama
Arama Sonuçları
2 vali Kırık Tünelinde inceleme yaptı:
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Kırık Tünelinde inceleme yaptı. Vali Çiftçi ve Baydaş, tünel sayesinde Doğu Anadolu'nun Doğu Karadeniz'e bağlanacağını ve yolculuk sürelerinin kısalacağı belirttiler.
Çin Büyükelçisi, Rize çayına hayran kaldı
Rize'yi ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sbaobin Liu, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ile bir araya geldi. Vali Baydaş, Büyükelçi Liu’ya Rize’de üretilen çeşitli çayları ikram etti. Büyükelçi Liu, tüm çay çeşitlerini çok beğendiğini belirterek, "Tadına baktığım bütün çaylara 100 puan verdim" dedi.
Vali Özarslan: Kontrol altına alacağız
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, artık halk sağlığı sorunu haline gelen sivrinek nedeniyle İş Birliği Protokolü imzalandığını belirterek, "Yapılacak çalışmalarla sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınmasını hedefleniyoruz" dedi.
Vali Demirtaş, Emniyet Genel Müdürü oldu
Resmi Gazete'de yeni atamalar yayımlandı. Emniyet Genel Müdürlüğüne Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Valiliğine ise Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız atandı.
Adana'nın sorunlarını yazıp, Vali Köşger'den yardım istedi
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, kendisine sosyal medyadan ulaşan bir sayfanın şikayetine kayıtsız kalmadı. Vali Köşger, "Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar gereken yapılacak…" dedi.
"Tarihi yapılar kısa sürede ihya edilecek"
Tarihi Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'nda devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, "Tarihi yapı kısa süre içerisinde ihya edilerek, kent turizmine kazandırılacak" dedi.
Rize'nin eski ve yeni valisi bir arada
2018-2023 yılları arasında Rize Valisi olarak görev yapan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Rize Valiliği'ni ziyaret ederek Vali İhsan Selim Baydaş ile bir araya geldi.
Şampiyonlara başarılar diledi
Aksaray ve Kayseri Bölge finallerinde birinci olup TÜBİTAK Türkiye Finallerine katılacak öğrencilerle bir araya gelen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Şampiyon Misafirlerimiz... Sevgili gençler, başarılarınız daim olsun" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Kamplarda hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar
Akdeniz Gençliği Deniz Kampında düzenlenen etkinliğe katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Gençlik Kamplarımızda 600 gencimizi gruplar halinde misafir ediyoruz. Gençlere hem eğitimler veriliyor hem de kültür, sanat, müzik, spor içerikli faaliyetler yapılıyor" dedi.
Adana şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'nın yöresel kıyafetlerinden olan şalvarın Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendiğini ifade etti.
Adana Şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Kendine has tarzıyla Adana ile sembol hale gelen Adana şalvarı, coğrafi işaretle tescillendi.
Hasat edilen Adana karpuzunun tadına baktı
Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da, sezonun ilk turfanda karpuz hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Yavuz Selim Köşger, mis gibi kokak karpuzun tadına bakıp, tam not verdi.
Vali Baydaş, kurbanını Diyanet’e bağışladı
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı'na verdi.
Festivalde 7 ton mesir macunu halka saçıldı
484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Geleneksel Kortej Yürüyüşü yapıldı. Vali Enver Ünlü'nün de katıldığı programda 7 ton mesir macunu halka saçıldı.
Vali Baydaş, organlarını bağışladı
Kalp nakli bekleyen 16 yaşındaki Esila Tüfekçi için "Rize evladına sahip çıkıyor" sloganı ile başlatılan kampanya kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda organ bağışı etkinliği düzenlendi.
Edirne’de tarihe nostaljik yolculuk
Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin tarihi ve turistik noktalarını keşfetmek amacıyla hizmete alınan Turistik gezi trenine binerek ilk seferine katıldı.
Kur’an kursları arası kardeşlik futbol turnuvası
Rize Müftülüğü tarafından il genelinde faaliyet gösteren 38 Kur’an kursunda hafızlık eğitimi gören gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlaması, öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmalarına vesile olması, dini ve ahlaki değerleri sporla bir araya getirerek çevresindeki gençlere örnek olması amacıyla Kur’an kursları arası futbol turnuvası düzenlenecek.
16 şehre yayılacak Türkiye Kültür Yolu Festivali Adana’dan başladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bakan Ersoy, “Adana’da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek” dedi.
Miniklerin beklenmedik ziyareti kalpleri ısıttı
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın sürpriz misafirleri kalpleri ısıttı. Makamında Kur’an kursunda eğitim gören minikleri misafir eden Vali Baydaş, çocuklarla yakından ilgilenerek bayram hediyesi verdi.
Gürcistan müftüleri Rize’de kardeşlik iftarına katıldı
Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından Ramazan Ayında Kardeş Ülke-Kardeş Şehir Buluşmaları kapsamında Gürcistan Müftülerinin katılımıyla Rize’de kardeşlik iftarı düzenlendi.
Amatör spor kulüplerine 10 milyon liralık destek
Edirne'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından il ve ilçe spor kulüplerine toplamda 10 milyon lira nakdi yardım yapıldı. Bu önemli destek Edirne Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törenle duyuruldu.
6 çocuklu aileye sürpriz iftar konuğu
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş, Karadeniz ailesine sürpriz yaparak iftar sofrasına konuk oldu.
Beyoğlu’na hayırseverlerin desteği ile 2 yeni okul inşa edilecek
İstanbul’da bin hayırseverin desteği ile “Aziz İstanbul’a İyiliğin Bin Hali” projesi gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bağışçı Ege Yapı A.Ş., Dağbaşı Proje Yatırım ve Ticaret A.Ş., Hasköy Dış Ticaret A.Ş. ve Hasköy Yün İplik Fabrikası A.Ş. ile Beyoğlu Belediye Başkanlığı arasında 24 Derslikli Ortaokul Binası ve 12 Derslikli Anaokulu Binası yapımına ilişkin protokol imzalandı.
Zaferin 109. yıl dönümü coşkuyla kutlandı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü açılış töreni Kale-i Sultaniye’de gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Vali İlhami Aktaş, protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla halk yürüyüşü gerçekleştirdi.
4 ilin valisi bir araya geldi
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ve Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Artvin Valisi Cengiz Ünsal'a iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette dört ilin sorumluluk alanında bulunan konular konuşuldu.
‘Bağımsızlık Türkünü Söyle'
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, denetimli serbestlik kararı verilen, özellikle geçmişinde uyuşturucu madde kullanımı olan yükümlülerin, su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak yenilenmeleri ve bağımlılıktan kurtulmalarına katkı sağlaması için hazırlanan ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ kapsamında Valilik, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Amasya Üniversite arasında düzenlenen İşbirliği Protokolünü imzaladı.
Rize'nin karlı vadileri dünya şampiyonasına aday
2024 Yılı Türkiye Dağ Kayağı Şampiyonası ve Uluslararası Açık Dağ Kayağı Yarışması” Rize'de başladı. Yarışları izleyen Vali İhsan Selim Baydaş, "İnşallah önümüzdeki yıllarda burada Dünya Dağ Kayağı Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapmaya aday olacağız" dedi.
Van Kültür Yolu Festivali’ne hazırlanıyor
29 Haziran-9 Temmuz 2024 tarihleri arasında Van'da yapılacak olan 'Kültür Yolu Festivali'nin hazırlık toplantısı Vali Ozan Balcı başkanlığında yapıldı.
“Savaşın Ortasında Çocuk Olmak”
Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Savaşın Ortasında Çocuk Olmak” Resim Sergisi Şimal AVM’de açıldı.