Arama
Arama Sonuçları
Kültür Yolu Festivali, Trabzon'da başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Trabzon ayağı bugün yapılan etkinliklerle başladı. Açılışa katılan Vali Aziz Yıldırım, "İnşallah dokuz gün süreyle Trabzon’umuz kültüre doyacak" dedi.
Zonguldak’ın düşmandan kurtuluşunun 103. yılı kutlandı
Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı münasebetiyle kentte törenler düzenlendi. Törene Vali Osman Hacıbektaşoğlu da katıldı.
Hem ilmek attı hem diploma aldı
İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi'nin açılışına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halı dokuma tezgahının başına geçerek ilmek attı. Vali Kumbuzoğlu, "İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" dedi.
"Öğrencilerin başarıları göğsümüzü kabarttı"
Giresun Bilim Fuarları Festivali'nin açılışına katılan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, çeşitli yarışmalarda dereceler elde eden öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, "Öğrencilerin elde ettiği başarıları gurur verici, göğsümüz kabardı" dedi.
"Çocuklar ilim ve bilimle uğraşmalı"
Siirt Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen, öğrencilerinin ‘Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Beceri Atölyesi Yıl Sonu Sergisi'ni gezdi. Çalışmaları inceleyen Kaymakam Gülderen, çocukların ilim ve bilimle uğraşmalarının önemine değindi.
"Bu etkinlikler toplumun gelişimine katkı sağlıyor"
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışına katılan Şanlıurfa'nın Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, "Bu tür etkinlikler toplumun gelişimine katkı sağlıyor" dedi.
"Sıfır Atık, örnek bir proje"
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen sıfır atık temalı “Atma Kazandır" sergisine katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, "Sıfır Atık Projesi, tüm vatandaşlarımızın, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın sahip çıktığı, sonuçları itibariyle sadece ulusal anlamda değil uluslararası anlamda örnek olan bir projedir" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Kütahya'ya 7 milyarlık yatırım bütçesi geldi
Kütahya Valisi Musa Işın, "Devletimiz büyük bir depreme rağmen ilimize bu yıl içerisinde 7 milyar 800 milyon TL yatırım meblağı ayırdı. Bunun içerisinde sosyal yardımlar yok" dedi.
"Keten evine destek vereceğiz"
Ayancık Ketenevi’ni ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, usta ellerde hayat bulan kültürel miras Ayancık Keteni'ni inceledi. Vali Özarslan, "Ayancık Keten Evi'ne gerekli desteği vereceğiz. Ayancık keteni endemik bir bitki olmuş, ekimi yok denecek kadar az. Arttırmak için çalışacağız" dedi.
"Bu projelerle çocuklarımız daha bilinçli olacak"
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Gülümseyen Kitap” ve “Çocuk Kumbarası” adlı sosyal sorumluluk projesi programına katıldı. Vali Aksoy, "Bu projeler ile sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda çocuklarımızın daha bilinçli hale getirilme amaçlanıyor" dedi.
Gazze'deki dramı resmettiler
Şırnak Valisi Cevdet Atay, "Gazze’de Çocuk Olmak" adlı resim sergisinin açılışına katıldı. Vali Atay, öğrencilerin çizdiği resimleri tek tek inceledi.
“Kitap okudum yüzüm güldü”
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Ağdacı İlkokulu’nun Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen yürüttüğü “Kitap Okudum Yüzüm Güldü” eTwinning projesinin “100. Yılda 100 Kitap” temalı resim sergisine katıldı.
“Bu resimlerin hepsini şehit babam için çizdim”
Görevi başındayken geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Hüseyin Gül’ün 12 yaşındaki oğlu Talha Gül, çizdiği yağlı boya resimlerini babası anısına düzenlediği sergide sanatseverlerle buluşurdu. İçişleri Bakanlığı bakan yardımcıları Mehmet Aktaş ve Bülent Turan da sergiyi gezerek şehidin emanetine destek oldu.
Vatandaşlara lokum ve zerde ikram etti
Yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan Safranbolu'da düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine katılan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, lokum ve zerde kazanlarına safran şurubu döktü, ardından da vatandaşlara ikram etti.
"Bitlis adeta açık hava müzesi gibi"
Turizm Haftası Kutlama programına katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bitlis adeta doğanın ve tarihin bir araya geldiği bir cennet gibi. Tarih meraklıları için de Bitlis adeta açık hava müzesi gibidir" dedi.
“Karadeniz’in Renkleri” resim sergisinde
48. Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen Karadeniz'in Renkleri 10. Geleneksel Karma Resim Sergisi'nin açılışı Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ın katılımıyla yapıldı.
“Sofralarımızdan iftar bereketi eksik olmasın”
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan Ayı İlçe İftar Programları kapsamında Nusaybin ilçesinde düzenlenen İftar Programına vatandaşlar büyük bir katılım gösterdi.
Minik Zümra İstiklal Marşı’nın tamamını ezbere okudu
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gününde Sergen Şinoforoğlu, Esra Şinoforoğlu ve 4 yaşındaki kızları Zümra, Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu’nu ziyaret etti.
"Bir çocuğun en büyük ihtiyacı; sevgi ve anlayıştır"
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, devlet koruması altında kalan çocukların hazırladığı etkinliğe katıldı. Vali Çiftçi, "Bir çocuğun en büyük ihtiyacı; sevgi ve anlayıştır" dedi.
“Kadının bizatihi kendi bir değerdir”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle çeşitli programlara katılan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Kadının bizatihi kendi bir değerdir gerçeği ile Kırıkkale’mizde her daim hanım kardeşlerimizin yanında ve emrindeyiz. İnsan odaklı hizmetimize devam inşallah” dedi.
"Unutma, deprem değil tedbirsizlik öldürür"
Düzce Yığılca Kaymakamı Hüseyin Demirkol, Deprem Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. Kaymakam Demirkol, "İlçemizde deprem bilincinin oturması, deprem gerçeğinin unutulmaması hususu üzerinde durduk. Unutma, deprem değil tedbirsizlik öldürür" dedi.
"Türk milleti, iz bırakan büyük bir millettir"
Türk Dünyası Fotoğraf Sergisi açılışına katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Türk milleti, yer aldığı bütün coğrafyalarda iz ve eserler bırakıp varlığını orada hissettirmiş büyük bir millettir" dedi.
Harşit Savunması şehitleri minnetle yad edildi
Tarih sayfalarında 1. Dünya Savaşı'nın 2. Çanakkale Cephesi olarak da adlandırılan 1916-1918 yılları arasında Osmanlı Ordusu ile Çarlık Rusyası Ordusu arasında gerçekleşen Harşit Savunma Savaşları'nın 106. yılı sebebiyle Giresun Tirebolu Dumlupınar İlkokulu Salonu'nda anma programı gerçekleştirildi. Bu savunma savaşında şehit olan ecdad minnetle ve şükranla yad edildi.
“Savaşın Ortasında Çocuk Olmak”
Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Savaşın Ortasında Çocuk Olmak” Resim Sergisi Şimal AVM’de açıldı.
Kahramanların fotoğraflarını inceledi
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı Fotoğraf Sergisi'nin açılışına katıldı. Sergi alanını gezen Vali Yazıcı, fotoğrafları tek tek inceledi.
"Hafızalarımızda iz bırakacak bir sergi"
"Tarım, Orman ve İnsan" konulu fotoğraf sergisinin açılışına katılan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Hafızalarımızda iz bırakacak olan bu serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.
“En kısa aydı ama tarihin en uzun acısını yazdı"
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, 6 Şubat Depremleri Fotoğraf Sergisi'nin açılışına katıldı. Vali Dallı, "Şubat ayı en kısa aydı ama tarihin en uzun acısını yazdı. Böyle acıların ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.
Vefat eden 1010 kişi için 1010 fidan
Osmaniye'de 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden 1010 vatandaşın anısına 1010 fidan dikildi. İlk fidanı diken Vali Erdinç Yılmaz, depremde vefat eden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.