Arama
Arama Sonuçları
"Öğrencilerimizin güvenliği öncelikli konumuz"
Trafik Güvenliği Eğitimine katılan Malatya Yazıhan Kaymakamı Osman Kurt, "Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde okullarına ve evlerine ulaşmaları bizler için öncelikli bir konudur" dedi.
Vali Özarslan, doğalgaz boru hattının kaynağını yaptı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Durağan-Boyabat doğalgaz boru hattının son bağlantı noktasının kaynağını yaptı. Vali Özarslan, "Durağan merkezindeki meskenlere 2 ay içinde gaz bağlantısı yapılıp ve doğalgaz kullanımına başlanacak" dedi.
Samsun'da okul çevrelerinde sıkı denetim başladı
Samsun Valiliği, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nda geleceğin teminatı çocukların güvenliğini sağlamak için İl Emniyet Müdürlüğünce il genelinde geniş çaplı denetimlerin başlatıldığını duyurdu.
Yurt genelinde 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5-12 Eylül tarihleri arasında 2 milyon 667 bin 955 aracın denetlendiğini ve 475 bin 427 araca/sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.
Kaymakam öğrenci servislerini tek tek denetledi
Şanlıurfa'nın Viranşehir Kaymakamı Kemal Ülkü, okulların açılmasıyla birlikte öğrenci servislerini denetledi. Araçları tek tek kontrol eden Kaymakam Ülkü, servis hizmeti sunan firmaları uyardı.
Bingöl depremlere hazırlanıyor
Deprem riski yüksek bölgeler arasında yer alan Bingöl’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Lojistik Merkezi kuruldu. Merkezde inceleme yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, "105.000 M2. alanda çok geniş imkan ve kabiliyetimizle olası bir afette Bingöl’e hizmet etmeye hazırız" dedi.
YİMER, 15 bin 619 hayatın kurtarılmasını sağladı
Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) 157’nin insan ticareti, aile içi şiddet ve göçmen kaçakçılığı da dahil olmak üzere çeşitli suçlardan mağdur olanlara yönelik acil yardım ve ihbar hattı olarak da hizmet verdiğini belirterek, faaliyete geçtiği günden bu yana 15 bin 619 kişinin, bu merkez aracılığıyla kurtarıldığını bildirdi.
Çökmelerin olduğu Yusufeli T14 Tüneli, trafiğe kapatıldı
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli T14 Tüneli’nin trafiğe kapatılması sonrası trafik akışının yönlendirildiği ve T14 tüneline alternatif olarak yapılan servis yolunda inceleme yaptı.
RTÜK Başkanı Şahin: Hiç kimsenin Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bazı basın yayın organlarında ‘sansür’ uygulandığı iddiaları ile ilgili yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, “Hiç kimsenin vatandaşımızın hizmetinde olan güzide bir Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur” ifadelerine yer verdi.
YİMER 157, 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157 Çağrı Merkezi), insan ticareti ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili acil yardım ihbarında bulunan 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
Makam koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Kerem’e devretti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, makam koltuğunu Adalet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Kerem Gürsoy’a devretti.
Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine inceleme
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyeleri hakkında inceleme başlattı.
Bayramı hastanede geçireceklere acil şifalar diledi
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Ramazan Bayramı dolayısıyla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavi görmekte olan vatandaşları ziyaret etti.
İNDES iftarında depremzedelere yemek dağıttı
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremin hemen ardından afetzedelerin yardımına koşan ve hâlâ bölgede yardım faaliyetlerine devam eden ender yardım kuruluşlarından olan İnsani Destek ve İyilik Derneği’nin (İNDES) iftarına katıldı.
Öğrencilere yemek servis etti
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Ünlüpınar Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda düzenlenen iftar programına katıldı. Öğrencilere yemek servis eden Kaymakam Algın, daha sonra hep birlikte iftar yaptılar.
Dinlenme tesisinin tavanı çöktü: 11 yaralı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, tavanı çöken dinlenme tesisinde inceleme yaptı. 11 kişinin hafif şekilde yaralandığını belirten Vali Yiğitbaşı, gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını söyledi.
“Aynı ciddiyetle çalışmalara devam edeceğiz”
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, eğitimin ikinci yarıyılı için alınacak tedbirlerin konuşulduğu toplantıya başkanlık yaptı. Vali Aygöl, “Aynı ciddiyetle çalışmalarımıza devam edileceğiz” dedi.
"Okul çevresindeki tedbirler ciddiyetle uygulanacak"
Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında “Okul Güvenliği Toplantısı” yapıldı. Vali Işın, "İlk yarıyılı sorunsuz tamamlamanın sevincini yaşıyoruz. İkinci döneme güvenli ve huzurlu bir başlangıç yapabilmek için alınan tedbirler ciddiyetle uygulanacak" dedi.
"Rize turizmini 12 aya yayacağız"
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Turizm Sektörü Hizmeti İçi Eğitimleri Sertifika Töreni”ne katıldı. Törende konuşan Vali Baydaş, "Rize’de bahar ve yaz aylarına sıkışmış olan turizm sezonunu 12 aya yaymak için çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
Polis, kalbi duran adamı hayata döndürdü
Kastamonu'da bir bankada sıra bekleyen 54 yaşındaki adam aniden rahatsızlandı. Banka görevlileri durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi. Bu sırada bankanın önünden geçerken içerdeki telaşı fark eden Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü polisleri Reşat Susuz ve Serdal Aydın hemen duruma müdahale etti.
"Kristal karlar diyarında kayak öğrenecekler"
Kars Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Karın Yıldızları Sarıkamış'ta' projesi start aldı. Projenin açılışına katılan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, "Kristal karlar diyarı Sarıkamış’ta çocuklarımız kayak öğrenecekler" dedi.
Devlet Bahçeli’den kaymakama destek: Kaymakamımızın tertemiz alnından öpüyorum
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki grup konuşmasının önemli bir bölümünü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaşanan olaya ayırdı. Bahçeli, “Huzurlarınızda Kulp Kaymakamımız Burak Akellerin tertemiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına, babasına şükranlarımı sunuyor, Müslüman Türk duruşundan dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
Konya’daki ambulans sayısı 133’e çıktı
Sağlık Bakanlığı tarafından Konya İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 7 tam donanımlı ambulans, il sağlık müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle 112 acil servis istasyon sorumlularına teslim edildi. Son gelen 7 ambulans ile birlikte Konya 112 acil sağlık hizmetleri bünyesindeki 98 istasyonda hizmet sunan ambulans sayısı 133’e ulaştı.
“Hudutta nöbet tutmak herkese nasip olmaz”
Iğdır Valisi Ercan Turan, yeni yıla vatan nöbetinde giren kahraman Mehmetçiklerin yeni yılını tebrik etti.
Hakkari'nin sağlık haritası masaya yatırıldı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, İl Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vali Çelik, kentte yürütülen sağlık hizmetleri, personel sayısı ve projeler hakkında toplantı yaptı.
Cizre'de hizmet kalitesi artıyor
Şırnak'ın Cizre Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor. 3 şehir içi otobüs, 2 engelli servisi, 1 itfaiye ve 1 arama kurtarma aracının hizmete alındığın belirten İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, "İlçemize hayırlı olsun" dedi.
"Bu servisi tüm insanlığın hizmetine sunacağız"
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet verecek olan Uluslararası Hasta Servisi Açılış törenine katıldı. Vali Yazıcı, "Bu hasta servisini, vatandaşlarımızın yanı sıra tüm insanlığın hizmetine sunacağız" dedi.
Sağlık hizmetlerinin kalitesi yükseliyor
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Yılmaz, "Osmaniye'mizin sağlık altyapısının geliştirilmesinde ve sağlık hizmetinin kalitesinin yükseltilmesinde yeni hastanemizin yapılması önemli bir katkı sağladı" dedi.
Köyde veli toplantısı yaptı
Ağrı Hamur Kaymakamı Ali Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ile birlikte ilçeye bağlı Karlıca Köyünde öğrenci velileriyle toplantı gerçekleştirdi.