Arama
Arama Sonuçları
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
Edirne'de 300'ten fazla konak restore ediliyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte bulunan 300’den fazla tescilli konağın şehrin turizmine kazandırılması için restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
"Tarihi yapılar kısa sürede ihya edilecek"
Tarihi Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'nda devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, "Tarihi yapı kısa süre içerisinde ihya edilerek, kent turizmine kazandırılacak" dedi.
Edirne'ye film platosu kurulacak
9. Gezici Balkan Panorama Film Festivali'nin açılışında konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'ye film platosu kurulacağını ifade etti.
Yöresel kıyafetlerle valiyi ziyaret ettiler
Edirne Valisi Yunus Sezer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 6 Balkan ülkesinden kente misafir edilen gençler ile bir araya geldi.
Edirne Gülü doğduğu topraklarda yeniden hayat buluyor
Kâtip Çelebi’nin Cihannüması’nda gül bahçelerini övdüğü Edirne’de gül üretiminin artırılması amacıyla “Gül ve Gülcülük” akademik olarak ele alındı.
Motosiklet sürücülerine yelek hediye etti
Trafik Haftası dolayısıyla kurulan stantları gezen Edirne Valisi Yunus Sezer, daha sonra motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimlere katıldı. Vali Sezer, motosiklet sürücülerine reflektör yelek hediye etti.
90 binden fazla kişi Edirne'ye akın etti
Edirne'ye, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ndeki, 'baharın habercisi' olarak nitelenen Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'ne 90 bini aşkın kişi geldi. Vali Yunus Sezer'in de katıldığı şenliklerde, Kakava ateşi bolluk ve bereket dilekleri ile yakıldı.
Geleceğin bilim insanları projelerini Vali'ye anlattı
Edirne Valisi Yunus Sezer, TÜBİTAK Bölge Finali’nde dereceye giren öğrenciler ile bir araya geldi.
Hastanenin çatısında çıkan yangına zamanında müdahale
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin çatı katında çıkan yangın ekiplerimizin yerinde ve zamanında müdahalesi ile kontrol altına alındı.
"İlimizin güzellikleri gelecek nesillere aktarılacak"
I. Ulusal Edirne Sempozyumu'na katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Düzenlenen sempozyumlarla birlikte ilimizin güzellikleri gelecek nesillere aktarılacak" dedi.
Kaçak göçmenlerin yüzde 78'i sınır hattına gelmeden yakalanıyor
Yunanistan sınırında inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, “Yakalamaların yüzde 78’ini sınır hattına gelmeden gerçekleştiriyoruz. Bu da bizim açımızdan çok önemli ve alınan tedbirlerin yerinde olduğunu gösteriyor" dedi.
Vali Sezer, yağmur duasına katıldı
Edirne Valisi Yunus Sezer, Lalapaşa ilçesine bağlı Dombay köyünde düzenlenen yağmur duasına katıldı.
Musabeyli Korusu örnek mesire alanı olacak
Edirne Valisi Yunus Sezer, Musabeyli Korusu mesire alanında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Edirne’de tarihe nostaljik yolculuk
Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin tarihi ve turistik noktalarını keşfetmek amacıyla hizmete alınan Turistik gezi trenine binerek ilk seferine katıldı.
Bayramda Edirne şehir merkezine 300 bin araç girişi oldu
Edirne’de 2024 yılında yürütülen kamu yatırımlarının görüşüldüğü İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 1. Dönem Toplantısı Vali Yunus Sezer Başkanlığında Devecihan Kültür Merkezinde yapıldı.
Edirne’deki sera alanı 200 dönüme çıkarılacak
Edirne il merkezinde 24, Keşan ilçesinde 16 adet olan 256m2’lik 40 adet seranın kurulumu tamamlandı.
Amatör spor kulüplerine 10 milyon liralık destek
Edirne'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından il ve ilçe spor kulüplerine toplamda 10 milyon lira nakdi yardım yapıldı. Bu önemli destek Edirne Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törenle duyuruldu.
Balkan şehitleri dualarla anıldı
Edirne Valisi Yunus Sezer, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü programlarına katıldı. Törende Balkan şehitleri için Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi.
"15 Mayıs'ta yeni yüzüyle hizmete açıyoruz"
300 dönüm alan üzerine kurulu Musabeyli Korusu ve Mesire Alanı'nda inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Musabeyli Korusu ve Mesire Alanı'nı, 15 Mayıs 2024 tarihinde tamamlayarak, yeni yüzüyle hizmete açıyoruz" dedi.
“Yol Ulaşım ekibimiz hiç durmadı bu yıl”
Edirne’nin köylerindeki sıcak asfalt çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Asırlık hamamdaki restorasyon çalışmalarını inceledi
Edirne Valisi Yunus Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan 600 yıllık Gazimihal Hamamı'nda başlatılan restorasyon çalışmalarını inceledi.
Hudut karakolunda Mehmetçikle iftarda buluştu
Edine Valisi Yunus Sezer, Şehit Er Hakan Girgin Hudut Karakolu’nda görev yapan Mehmetçik ve karakola ismi verilen şehit er Hakan Girgin’in ailesiyle birlikte iftar yaptı.
Tarihi Manyas Karakolu yeniden inşa edilecek
Edirne’nin Kaleiçi semtinde 1909 yılında yapılan tarihi Manyas Karakolu, orijinaline uygun halde yeniden yapılacak. Edirne Valisi Yunus Sezer, yeni karakol binasının yıkımını takip ederek, yapılacak tarihi binanın hem müze, hem de karakol olarak hizmet vereceğini açıkladı.
Tarihi köprüler güneş enerjisiyle ışıl ışıl olacak
Edirne Valisi Yunus Sezer, tarihi köprülerde devam eden aydınlatma çalışmalarını inceledi. Köprülerin güneş enerjisiyle aydınlatılacağını belirten Vali Sezer, "Köprülerin tamamını aydınlatmayı hedefliyoruz" dedi.
"Amacımız her çocuğumuzu spor ile tanıştırmak”
Edirne Valisi Yunus Sezer, daha önce spor yapmamış 1025 öğrenciyi futbol, basketbol ve voleybol branşlarıyla buluşturan “Mahalle Ligi” projesinde yer alan voleybol ve basketbol müsabakalarının açılışını gerçekleştirdi.
600 yıllık hamam restore ediliyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan 600 yıllık Gazimihal Hamamı'nda başlatılan restorasyon çalışmalarını inceledi.
15 bin dekar arazi için çalışmalar başlıyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, 15 bin dekar alanı kapalı sistem şebekeyle sulanmasını sağlayacak olan Lalapaşa 1 ve 2 göletlerinin imalatlarının tamamlanması için iş sözleşmesinin imzalanarak çalışmalara başlanıldığını açıkladı.
Öğrenciler için modern kütüphane yapılıyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, il halk kütüphanesinde ders çalışan öğrencilerle sohbet etti. Vali Sezer, "Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek yeni ve modern halk kütüphanesi kısa sürede açılacak" dedi.
Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası Konya’da
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası açılış seremonisine katıldı. Vali Özkan, ‘‘Konya kültür, sanayi ve tarım şehri olmasının yanında bir spor şehridir” dedi.