Arama
Arama Sonuçları
Burdur'un ilk kadın valisi göreve başladı
19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Vali Tülay Baydar Bilgihan görevine başladı.
Bursa'nın kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü, şehirde coşkuyla kutlandı.
Yurtta 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla birçok kentte kutlamalar başladı. Valilikler tarafından hazırlanan programlar ile vatandaşlar Büyük Zafer'in 102'nci yılını coşkuyla kutladı. Mülki idare amirleri de kutlama programlarına katılarak, Atatürk anıtlarına çelenk koydu.
"Suçluların aramızda dolaşmasına izin vermiyoruz"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ağustos ayında yapılan çalışmalarda hapis cezası dolayısıyla aranmakta olan 228 hükümlünün yakalandığını belirterek, "Suçluların aramızda dolaşmasına izin vermiyoruz" dedi.
Şanlıurfa'nın huzuru için yasaklama kararı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentteki huzur ve esenliğin için bazı kararların alındığını belirterek, "Trafiğin tehlikeye sokulması ve tehlike oluşturacak şekilde konvoy oluşturulması yasaklanmıştır. Cadde, sokak, park, bahçe, konut, iş yeri ve araçlarda mevzuat ile belirlenen sınırların üzerinde yüksek sesle müzik dinlenmesi yasaklanmıştır" dedi.
Erzurum'un huzuru için talepleri tek tek not aldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında Huzur Toplantısı yapıldı. Mahalle muhtarlarının taleplerini tek tek not alan Vali Çifti, vatandaşın huzuru ve güvenliği için gerçekleştirilecek uygulamalar hakkında gerekli mercilere talimat verdi.
"Mutluluğumuza hüzün ve gözyaşı karıştırmayalım"
Düğün organizasyonlarında yaşanan silahlı sevince dikkat çeken Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sevinçlerimizi ve mutluluklarımızı yaşarken; silah kullanmayalım. Mutluluğumuza hüzün ve gözyaşı karıştırmayalım" dedi.
Operasyonda yaralanan polisi ziyaret etti
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, uyuşturucu operasyonunda yaralanan ve tedavisi devam eden polis memuru Hasan Keskin'i ziyaret etti.
Mülki idare amirlerinden 15 Temmuz mesajları
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mülki idare amirleri, mesajlar yayımladı. Yayımlanan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, gazi ve şehitler anıldı.
Gazeteci Neşe Berber'in gözünden dağların şehri Hakkari...
Gazeteci Neşe Berber, terörden temizlenen ve artık muhteşem coğrafyasıyla herkesi büyüleyen Hakkari'yi kaleme aldı. "Neden daha önce Hakkari'ye gitmedim diye kendime söylendim" diyen usta gazeteci Berber, terörle mücadele eden kahraman Türk askerleri için de, "Bu vatan size minnettar" dedi.
"İstanbul'daki 99 suç çetesi çökertildi"
2024 yılının 6 ayına ilişkin asayiş verilerini açıklayan İstanbul Valisi Davut Gül, "Organize suçlarla mücadelede 2024 yılının ilk 6️ ayında, 137 operasyonda; 99 suç çetesi çökertildi" dedi.
"Hain emellerine ulaşamayacaklar"
Mardin'in Ömerli ilçesinde 37 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 16'sı çocuk, 6'sı kadın 30 kişi için anma töreni yapıldı. Törene katılan Vali Tuncay Akkoyun, "Bizler birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza verdiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle hiçbir güç, hiçbir bölücü terör örgütü hain emellerine ulaşamayacak" dedi.
Malatya'daki hırsızlık olayları azaldı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kent genelinde gerçekleşen hırsızlık olaylarının 2022 yılına oranla yüzde 38 azaldığını belirtti.
Hakkari Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın PKK Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik görevlendirildi.
Yerli ve milli silahları inceledi
Karaurgan Jandarma Karakolu'nu ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, yüzde 100 yerli ve milli KİRPİ-II ile Sarsılmaz SAR-56 Piyade Tüfeği'ni inceledi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
Kütahya'da ormanlara giriş-çıkışlar yasaklanıyor
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında bir araya geldi. Vali Işın, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklandığını belirtti.
Çocuklarla uçurtma uçurdu
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Atletizm Pistinde düzenlenen Uçurtma Şenliği etkinliğine katıldı. Şenliğe katılan çocuklarla yakından ilgilenen, onların neşesine ortak olan Vali Aydoğdu, tüm çocukların bayramını kutladı.
Geleceğin valilileri, makam koltuklarında
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geleceğin valileri, makam koltuklarına oturdu. Makam koltuklarında dünya çocuklarının bayramını kutlayan öğrenciler, çeşitli talimatlar vermeyi de unutmadı.
Makam koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Kerem’e devretti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, makam koltuğunu Adalet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Kerem Gürsoy’a devretti.
Terör olayı sayısı 88'e düştü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "2016 yılında ülkemiz genelinde 2 bin 322 terör olayı yaşanmışken bu hava unsurlarının bize sağlamış olduğu güçle 2023 yılında bu rakam 88'e düşmüştür" dedi.
Kurtarma çalışmaları hava kararmadan tamamlanacak
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da teleferikte mahsur kalanlardan 16 kabindeki 128 kişinin kurtarıldığını, 8 kabinde ise 43 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Memiş, mahsur kalan kişilerle sürekli irtibat halinde bulunduklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.
AYM, İçişleri Bakanı'nın derneklere kayyum atama yetkisini iptal etti
Anayasa Mahkemesi (AYM), İçişleri Bakanı'nın derneklere kayyum atama ve faaliyetlerini durdurma yetkisini Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti.
II. İnönü Zaferi’nin 103. yıl dönümü törenle kutlandı
İkinci İnönü Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Eskişehir'in İnönü ilçesinde tören düzenlendi.
Siirt’te seçim kavgası: 1 ölü, 4 yaralı
Siirt Valiliği, kentte oy verme işlemi sırasında 2 grup arasında çıkan silahlı, taşlı ve sopalı kavgada 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığını duyurdu. Olayın yaşandığı Konacık köyünde geniş çaplı güvenlik tedbiri alındı.
Demokrasi şöleni için sağduyu çağrısı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Seçim Güvenliği Tedbirleri ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Vali Şıldak açıklamasında seçimlerin demokrasi şöleni içerisinde geçmesi ve herkesin sağduyulu olması çağrısını yineledi.
"Mersin, Akdeniz'de bir yıldız gibi parlıyor"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldı. Vali Pehlivan, "Mersin, Akdeniz bölgemizde ekonomik, sosyal, spor ve akla gelebilecek birçok alanda yürütülen faaliyetler ile yıldızı giderek daha da parlayan bir ildir" dedi.
Muhtarlık kavgası: 1’i polis 8 yaralı
Siirt'in Baykan ilçesinin Veysel Karani beldesinde iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada, 1'i polis, 8 kişi yaralandı.
Vali Şıldak'tan Şanlıurfalılara seçim güvenliği çağrısı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 31 Mart Seçimleri güvenlik tedbirleri ile ilgili Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Vali Şıldak, seçim günü güvenlik güçlerinin dışında hiç kimsenin silah taşımasına izin verilmeyeceği ve bu konuda son derece hassasiyet içerisinde olacaklarını söyledi.
Kaymakam Gürbüz’den şehit ve gazi yakınlarıyla anlamlı iftar
Şanlıurfa Birecik Kaymakamlığı’nca 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü ve Ramazan Ayı münasebetiyle, Gazi ve Şehit aile ve yakınları onuruna iftar yemeği düzenlendi.