Arama
Arama Sonuçları
"Trafikteki yarışı değil yaşamı seçiyoruz"
Adana Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, trafik uygulamasına katıldı ve vatandaşları uyararak, "Trafikteki Yarışı Değil Yaşamı Seçiyoruz" vurgusu yaptı.
Kaçak göçmenlerin yüzde 78'i sınır hattına gelmeden yakalanıyor
Yunanistan sınırında inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, “Yakalamaların yüzde 78’ini sınır hattına gelmeden gerçekleştiriyoruz. Bu da bizim açımızdan çok önemli ve alınan tedbirlerin yerinde olduğunu gösteriyor" dedi.
Bayramda Edirne şehir merkezine 300 bin araç girişi oldu
Edirne’de 2024 yılında yürütülen kamu yatırımlarının görüşüldüğü İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 1. Dönem Toplantısı Vali Yunus Sezer Başkanlığında Devecihan Kültür Merkezinde yapıldı.
Kadın kooperatifleri tek çatı altında toplanacak
Bilecik’teki kadın kooperatifleri valiliğin öncülüğünde tek çatı altında toplanacak. Kadın kooperatifleri ile bir araya gelen Vali Şefik Aygöl, “Kadınlarımız güç birliği yapacak, gücüne güç katacak” dedi.
"Sarp Sınır Kapısı yeni rekorlara imza atıyor"
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Türkiye'nin Kafkasya ile Orta Asya’ya açılan kapısı konumunda olan Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Vali Ünsal, "Sarp Sınır Kapısı, 2 milyar dolara ulaşması beklenen ihracat rakamıyla her geçen gün yeni rekorlara imza atmaya devam ediyor" dedi.
Kaymakamın hutbeden şehitleri çıkaran imama tepkisi çarpıtıldı
Diyarbakır Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller’in, Cuma namazında hutbedeki ‘şehitler’ bölümünü okumayan imamı uyarması, “Hutbeyi beğenmedi” şeklinde çarpıtıldı. İşte iftiranın içyüzü…
Göçmen kaçakçılığı yüzde 95 azaldı
Edirne Valisi Yunus Sezer valilik toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelerek 2023 yılını değerlendirdi. Vali Sezer, göçmen kaçakçılığında yüzde 95’lik azalma olduğunu açıkladı.
Düzensiz göçmenler daha kolay tespit edilecek
Düzensiz göçle mücadele kapsamında ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’da başlatılan düzensiz göçmenlerin tespitini hızlandıran “Mobil Göç Noktası” uygulaması, İzmit ve Gebze ilçelerinde de faaliyete geçti.
Sorun tespiti için köylerde inceleme
Çukurca ilçesindeki Akkaya, Çığlı, Gündeş, Narlı ve Üzümlü köylerini ziyaret eden Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, "Vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde görmek ve çözüme kavuşturmak amacıyla köyleri ziyaret ediyoruz" dedi.
Aktaş Sınır Kapısının cazibesi artacak
Çıldır’da tamamlanmak üzere olan Aşıkşenlik Tüneli’ni gezen Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Çıldır ile Aktaş Sınır Kapısı arasında ulaşımın daha konforlu ve güvenli hale geleceğini söyledi.
“En değerli anlar içten ve samimidir”
Derecik ilçesini ziyaret eden Hakkari Valisi Ali Çelik, karşılaştığı çocuklarla yakından ilgilenerek, “En değerli anlar içten ve samimidir. Tıpkı Derecik Umurlu/Balkaya Mahallesi'ndeki karşılaşmamızda olduğu gibi. Çocuklar, hafta sonu mesaimizi daha da güzelleştirdi. Gözlerindeki ışıltı hiç sönmesin, kalplerindeki umut hiç tükenmesin diye çalışmalıyız. Hep birlikte...” dedi.
Sınır hattını havadan incelediler
Kapıkule Sınır Kapısında yapılan Sınır Güvenliği toplantısının ardından Edirne Valisi Yunus Sezer ile İller İdaresi Genel Müdürü Mehmet Emin Bilmez havadan sınır hattını inceledi.
İlk ziyaret şehit ailesine
Edirne Valisi Yunus Sezer, görevine başlamasının ardından ilk ziyaretini Mardin’de 2016 yılında şehit olan polis memuru Nefize Çetin Özsoy'un ailesine gerçekleştirdi.
Nüfus hafta sonunda 10 bin vatandaşa hizmet sundu
Cumhurbaşkanı Seçimi İkinci Oylamasında oy kullanan vatandaşların T.C. Kimlik Kartı taleplerini karşılayabilmek için 27-28 Mayıs’ta açık bulundurulan nüfus müdürlüklerinde 10.117 vatandaşımıza hizmet sunuldu.
“Görüntüler bizim sınırlarımızdan değil”
Göç İdaresi Başkanlığı, son günlerde bazı sosyal medya ve haber siteleri üzerinden dolaşıma sokulan düzensiz göç ve sınır güvenliği ile ilgili gerçeklikle hiçbir ilgisi olmayan dezenformasyon içerikli provokatif paylaşımların dikkat çekici bir şekilde arttığını belirtti.
Yılbaşından bu yana 33 bin 741 göçmen sınır dışı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, düzensiz göçle mücadele konusunda güncel verileri paylaştı.
Bu yıl sınır dışı edilen göçmen sayısı 30 bini geçti
Kuruluşunun 10. yılını kutlayan Göç İdaresi Başkanlığı, yılbaşından bu yana sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısının 30 bin 527'ye ulaştığını açıkladı.
Bu yıl 27 bin 900 göçmen sınır dışı edildi
Türkiye’nin göçle mücadelesini kararlılıkla sürdüren İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, 2023 yılında toplam 27 bin 900 yabancının sınır dışı edildiğini açıkladı.
“Sınırlarımızda herhangi bir göç hareketi yok”
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok, “Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, "Afgan mültecilerin ülkemize doğru aktığına dair haberler geliyor" iddiası doğru değildir!” açıklaması yaptı.
Bu yıl sınır dışı edilen göçmen sayısı 20 bini buldu
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, yılbaşından bu yana, 2 bin 183'ü Afganistan uyruklu olmak üzere 19 bin 405 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini açıkladı.
15 bin düzensiz göçmene sınır dışı
Göç İdaresi Başkanlığı, yılbaşından bu yana sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısının 14 bin 878'e ulaştığını açıkladı.
Valiliklere nakliye genelgesi
İçişleri Bakanlığı, afetzedelerin taşınmasında fahiş fiyatı engellemek için oda temsilcileri ve sektör paydaşlarıyla yaptığı görüşmeler sonucu nakliye firmalarının taşıma ücretlerini belirledi.
“9 bin 319 yabancı terörist savaşçıyı sınır dışı ettik”
İl Göç İdaresi Müdürleri toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2011'den bu yana 150 ülkeden 111 bin kişiye ülkeye giriş yasağı koyduk. Çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu tespit edilen 102 uyruktan 9 bin 319 yabancı terörist savaşçıyı sınır dışı ettik" dedi.
Yaban hayatındaki can’ları unutmadı
Van Çaldıran Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, İlçe Emniyet-Jandarma bünyesinde görevli HAYDİ personelleri ile birlikte yaban hayatındaki can’lara yiyecek bıraktı.
"Sınırdan sızmaları sıfırladık"
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Barış Pınarı Harekâtı sonrası bölgede ve sınırlarda neler yaşandığını Milliyet Gazetesi Yazarı Abdullah Karakuş’a değerlendirdi. Vali Ayhan, bölgede güvenliğin sağlanmasının ardından Tel Abyad’da ekonomik canlanmanın da başlandığını dile getirerek, Suriye’ye geri dönüşlerin arttığını vurguladı.
19 günde 5 bin göçmen sınır dışı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, yılbaşından bu yana 5 bin 466 düzensiz göçmeni sınır dışı etti.
Göç İdaresi’nden 'Kayseri'de düzensiz göçmenlerin serbest bırakıldığı' iddialarına yalanlama
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Kayseri'de düzensiz göçmenlerin serbest bırakıldığı iddialarına ilişkin, "Söz konusu şahısların büyük çoğunluğu Afganistan uyruklu Türk soylu (Türkmen ve Özbek kökenli) yabancılardan oluşan uluslararası koruma kapsamında olmaları sebebiyle kayıt illerine yönlendirilen yabancılardan oluşmaktadır" dedi.
Hassa’da ilk safran hasadı
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, Aktepe Mahallesi'nde yetiştirilen aromatik bitki olan safran hasadına katıldı.
Sınır dışı edilen göçmen sayısında rekor
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü, ‘henüz yıl bitmemiş olmasına rağmen bir yıl içinde yapılmış en yüksek sınır dışı sayısına ulaşıldığını’ açıkladı.
Hudut karakollarına moral ziyareti
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Türkiye-Yunanistan sınırında bulunan hudut karakollarını ziyaret ederek kahraman askerlerle bir araya geldi.