Arama
Arama Sonuçları
Futbolculardan şampiyonluk sözü aldı
Iğdır Valisi Ercan Turan, Alagöz Holding Iğdır Futbol Kulübü’nün antrenmanını ziyaret ederek, futbolculara ve teknik heyete tatlı ikramında bulundu, ardından da futbolculardan şampiyonluk sözü aldı.
"Kalplerin içindekini görmeye odaklanalım"
10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katılan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Unutmayalım ki eğer kusur varsa bakan gözdedir. Lütfen birbirimize baktığımızda bedenlerimizi değil, kalplerin içindekini görmeye odaklanalım" dedi.
Kuzuların anneleriyle buluşmasını izledi
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Yıldızeli ilçesinde koyun sürüsünü otlatan çobanları görünce aracından indi. Çobanlarla sohbet eden Vali Şimşek, daha sonra kuzuların anneleri ile buluşmalarına da şahitlik etti.
"Anneliğin ne kadar ulvi olduğunu gösterdi"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, doğuştan özel gereksinimli 60 ve 53 yaşındaki iki evladına bakan 93 yaşındaki Gülsüm Karamuk'u ziyaret etti. Vali Şimşek, "Gülsüm annemiz, annelik duygusunun gerçekten ne kadar ulvi, yüce ve büyük bir duygu olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi" dedi.
Emekli vali ve eski bakan Bekir Aksoy vefat etti
Eski devlet bakanlarından, emekli Vali Bekir Aksoy, 74 yaşında hayatını kaybetti. Aksoy için yarın TBMM'de cenaze töreni düzenlenecek.
Şifa Projesi ile Sivas'ın ilçelerinde koruyucu sağlık hizmetleri artırılacak
Sivas Valiliği himayesinde ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan, Şifa Projesi lansman programı, Şarkışla ilçesinde düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
"Sivas tarihi bir gün yaşıyor"
İstanbul’dan saat 08.40’ta hareket eden Yüksek Hızlı Tren, aktarmasız 7 saatlik yolculuğun ardından Sivas'a vardı. Vali Yılmaz Şimşek, "Sivas tarihi bir gün yaşıyor" dedi.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Önce talepleri dinledi, sonra çocuklarla sohbet etti
Bingöl köyünü ziyaret eden Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, önce vatandaşların taleplerini not aldı, ardından da çocuklarla sohbet etti.
147 terör örgütü üyesi yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 34 ilde düzenlenen BOZDOĞAN-30 operasyonlarında 147 terör örgütü üyesinin yakalandığını duyurdu.
Ders başı yapan öğrencilere hediye verdi
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ders başı yapan öğrencilerler bir araya geldi. Öğrencilere başarılar dileyen Vali Şimşek, onlara hediyeler verdi.
Sivas çiftçisine 415 ton tohum desteği
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas İl Özel İdaresi ve DAP İdaresi tarafından finanse edilen projeler kapsamında; ‘Tohum Temin Töreni” düzenlendi.
Bakan Yerlikaya'dan zehir tacirlerine gözdağı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-10" operasyonlarında 1 ton 19 kilogram uyuşturucu ve 1 milyon 23 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirterek, "Zehir tacirlerine sesleniyor: Gençlerimizi zehirlemenize asla izin vermeyeceğiz. Sizi tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.
Furkan Dinçer
Hemşin Kaymakamı
‘Benim Köyüm, Benim Kütüphanem’
Sivas Valiliği himayesinde ilgili kurumların destekleri ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla; kırsalda yaşayan çocukların ve gençlerin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak, sosyal yönden gelişimlerine katkı sağlamak, hayatlarına anlam ve daha fazla mutluluk katmak amacıyla, “Benim Köyüm Benim Kütüphanem” projesi hayata geçirildi.
"Kitap okuma bilinci bizleri bu yarışta öne çıkaracak"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 60. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Vali Şimşek, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızda ve gençlerimizde kitap okuma bilincini oluşturmak bizleri bu yarışta öne çıkaracak" dedi.
Koruyucu aileler ve çocuklarla iftar bereketini paylaştılar
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Ramazan ayının 15. iftarında koruyucu ailelerle bir araya geldi.
Öğrencilerin çay davetine icabet etti
Düzce Valisi Selçuk Aslan, üniversite öğrencilerinin çay davetini geri çevirmedi. Vali Aslan, iftar sonrası öğrencilerin evine konuk oldu.
Metehan Toy
Denizli Bozkurt Kaymakamı
Depremzede ailenin iftar sofrasına misafir oldu
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 6 Şubat depremlerinde eşini kaybeden 3 çocuk annesi Selda Canpolat'ın iftar sofrasına misafir oldu.
Sivas'ın bir ilçesi daha doğalgaza kavuşuyor
Hafik ilçesini ziyaret eden Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ilçenin doğalgaz hizmetine erişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen doğalgaz altınkaynak törenine katıldı. Vali Şimşek, "Hafik’le birlikte Doğanşar, Koyulhisar ve Gölova ilçelerimiz de doğalgaza kavuşacak" dedi.
Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros kayınvalidesini kaybetti
Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros’un kayınvalidesi Hatun Koç vefat etti.
O artık bir Yiğido!
Sivas İl Genel Meclisi tarafından uzun yıllar şehre kaymakam ve genel sekreter olarak hizmet eden Kadir Algın’a fahri hemşerilik beratı verildi.
Ahmed Tayyib Kahraman
Pazaryeri Kaymakamı
328 bin Euro’luk Roboto Projesi
Sivas Valiliği himayesinde, Sivas İl Özel İdaresi ve İŞ-KUR İl Müdürlüğünün destekleri ve İŞGEM işbirliğinde Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde Avrupa Birliği destekli Roboto Projesinin açılışı yapıldı.
Sivas'ta ilk kez film festivali düzenleniyor
Cumhuriyet Üniversitesi’nin 50. Yılı çerçevesinde Sivas Uluslararası Film Festivali’nin ilki gerçekleştirilecek. Vali Yılmaz Şimşek, "Sivas’ta sinema alanında ilk kez bir festivalin düzenlenmesi şüphesiz sevindirici bir gelişme" dedi.
200. maça özel 200 numaralı forma
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, EMS Yapı Sivasspor formasıyla 2️00 maça çıkan takım kaptanı Uğur Çiftçi’ye 200 numaralı forma hediye etti.
Öğrencilerin kanalında soruları cevapladı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kendisine mektup yazarak okula davet eden Hayırsever Lütfi Abay İlkokulu 2/B Sınıfı öğrencisi Fatıma Zehra Alaslan'ın isteğini geri çevirmedi.
Vali çaldı, bozkırın avazı söyledi
Sivas'ta çektiği türkü videolarıyla adını Türkiye'ye duyuran ve bozkırın avazı namıyla gönüllere taht kuran Tarık Kara, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ile türkü söyledi. Vali Şimşek bağlamasını çaldı, Tarık Kara da 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü seslendirdi.