Arama
Arama Sonuçları
"İstanbul'daki 99 suç çetesi çökertildi"
2024 yılının 6 ayına ilişkin asayiş verilerini açıklayan İstanbul Valisi Davut Gül, "Organize suçlarla mücadelede 2024 yılının ilk 6️ ayında, 137 operasyonda; 99 suç çetesi çökertildi" dedi.
Vali Çiçek: Gözaltına alma işlemleri devam ediyor
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 30 Haziran'da kentte meydana gelen olaylarla ilgili açıklama yaptı. Vali Çiçek, "Olaylara karışanlarla ilgili olarak gözaltına alma işlemleri devam etmektedir. Video inceleme ve şüpheli tespit çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir" dedi.
Sinop'ta kaçak su kullanımına karşı ekip kuruldu
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, kentte kaçak su kullanımına karşı Denetim Ekibi oluşturulduğunu belirterek, "Kaçak su kullanımı hem suç hem de diğer vatandaşların hakkına girmektir. Bu konuda lütfen duyarlı olalım" dedi.
Zehir tacirlerine geçit yok: 83 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde uyuşturucu imalatı ve satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik "Narkoçelik-24" operasyonlarında 83 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Anız yakanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak
Batman'ın Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör başkanlığında anız yangınları ile mücadele toplantısı gerçekleştirildi. Kaymak Güngör, "Anız yakanlar hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
Şanlıurfa'da son 4 yılın en yüksek uyuşturucu miktarı ele geçirildi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, polis ekiplerinin durdurdukları bir araçta 30 kilo 650 gram metamfetamin maddesi ele geçirdiğini belirterek, "Bu rakam son 4 yılda tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar" dedi.
Batman'da anız yakanlara ceza verilecek
Batman Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar başkanlığında Anız Yangınları ile Mücadele Toplantısı yapıldı. Toplantıda anız yakanlarla ilgili olarak dekar başına 1933,95 TL, idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
Hırsızları suçüstü yakalayan kahraman polisi ödüllendirdi
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, izinli olduğu gün hırsızları yakalayan kahraman polis memuru Mustafa Şener'e başarı belgesi verdi.
Hakkari Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın PKK Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik görevlendirildi.
"Dünya ülkeleri İsrail'e tepki göstermeli"
"Filistin Günleri" programına katılan Muş Valisi Avni Çakır, "Filistin halkının yaşadığı katliama dair tüm dünya ülkelerinin İsrail'e tepki göstermesi gerekiyor" dedi.
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasıyla ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurdu.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
"Hakkari'de operasyonlar yüzde 133 oranında arttı"
Hakkari Valisi Ali Çelik, asayiş toplantısında ilgili birim yöneticileriyle bir araya geldi. Vali Çelik, "Hırsızlık olayları yüzde 8️0 oranında, dolandırıcılık olayları yüzde 25 oranında azaldı. Kaçakçılık ve organize suçlar kapsamındaki başarılı operasyonlar yüzde 133 oranında arttı" dedi.
"Devlet yarına bırakır ama yanına bırakmaz"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanına ilerlemeye çalışan ve polis ekiplerine saldıran 210 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
"Asla müsaade etmeyeceğiz"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendiğini belirterek, "Bu kadim şehrin insanlarına zarar verilmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
147 terör örgütü üyesi yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 34 ilde düzenlenen BOZDOĞAN-30 operasyonlarında 147 terör örgütü üyesinin yakalandığını duyurdu.
Şanlıurfa emniyetinden dev uyuşturucu operasyonu
Uyuşturucu satışı ve kullanımının önüne geçmek için birbiri ardına operasyonlar düzenleyen Şanlıurfa Polisi, son olarak 380 bin adet Captagon uyuşturucu hap ele geçirdi.
“Emniyet ve jandarma Şanlıurfa’nın huzuru için çalışıyor”
Şanlıurfa'da Polis ve Jandarma ekiplerinin uyuşturucu kullanımı ve satışının önüne geçilmesi yönündeki çalışmaları devam ederken Vali Hasan Şıldak son bir haftalık verileri açıkladı.
Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden kişi tutuklandı
Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına hakaret ettiği tespit edilen U.G. adlı şüpheli tutuklandı.
Kırmızı bültenle aranan Nurlan Zharımbetov İstanbul'da yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kazakistan tarafından "dolandırıcılık ve hırsızlık" suçlarından kırmızı ve sarı bülten ile aranan Nurlan Zharımbetov'un İstanbul'da düzenlenen "MAHZEN-27" operasyonuyla yakalandığını açıkladı.
2 bin 756 firariye bayram operasyonu
“Firari suçlularla mücadelemiz bayram tatilinde de devam ediyor” diyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde 4 gündür devam eden “Aranan şahıslara yönelik” düzenlenen “ÇEMBER-17” operasyonlarında arama kaydı bulunan 2 bin 756 firarinin yakalandığını açıkladı.
"Bu bayram Afyonkarahisar'a bekliyoruz"
Afyonkarahisar Valiliği, vatandaşları kente davet etti. Valilikten yapılan açıklamada, "Ulu Camii büyülesin sizi. Eşsiz mutfağımızı keşfedin bu bayram. Hala yolunuz düşmediyse Afyonkarahisar'a, bu bayram bekliyoruz sizleri" denildi.
Şanlıurfa'da suça ve uyuşturucuya yer yok
Bayram öncesi denetim, uygulama ve operasyonlarını aynı hassasiyetle sürdüren Jandarma ve Polisin son bir haftada yaptığı çalışmalara dair veriler açıklandı. Vali Şıldak, başarılarından dolayı tüm güvenlik güçlerini tebrik etti.
“Iğdır’da hiç kimsenin racon kesmesine izin vermeyeceğiz”
31 Mart'ta Iğdır'da seçimi kazanan DEM Partili Mehmet Nuri Güneş'in talimatıyla Iğdır Belediyesini basarak Erdoğan'ın fotoğrafını indirmek isteyen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Mehmet Sekman hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, "Hiç kimsenin racon kesmesine, memurları, kamu görevlilerini ve insanları tehdit etmesine, devlet büyüklerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Ramazan ayı Şanlıurfa’da yoğun ve huzurlu geçti
Maneviyatın şehri Şanlıurfa'da Ramazan ayı bir kez daha huzur ve güvenin adresi oldu. İl genelinde tedbirin elden bırakılmaması ve vatandaşların sağduyulu davranması ile huzur iklimi seçim sürecine de yansıdı.
Van ve Bitlis’te gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 15 gün süreyle yasaklandı
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde 3 Nisan'dan geçerli, 17 Nisan da dahil olmak üzere 15 gün süreyle Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının yasaklandığı belirtildi.
Bakan Yerlikaya'dan zehir tacirlerine gözdağı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-10" operasyonlarında 1 ton 19 kilogram uyuşturucu ve 1 milyon 23 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirterek, "Zehir tacirlerine sesleniyor: Gençlerimizi zehirlemenize asla izin vermeyeceğiz. Sizi tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.
Şirvan iftar buluşması
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, rahmet ve bereket kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek ramazan ayının manevi ikliminde Şirvan ilçesinde emniyet, Jandarma ve öğretmenler ile iftar programında bir araya geldi.