Arama
Arama Sonuçları
Karabük'te sağanak kabusu
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kentte etkili olan sağanağın ardından su baskınlarının yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı. Karabük merkeze 30-35 dakika içerisinde metrekareye yaklaşık 42 kg yağış düştüğünü belirten Vali Yavuz, "Ekipler, sahada çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
Pendik'te İETT otobüsü iş yerine girdi, binanın kolunu ağır hasar aldı
İstanbul Valisi Davut Gül, Pendik'te meydana gelen İETT otobüsü kazasıyla ilgili incelemede bulundu. Kolunu hasar alan binanın yıkılacağını ifade eden Vali Gül, bina sakinlerini bilgilendirdi.
İzmir'deki orman yangınları devam ediyor
İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesindeki yangınların henüz kontrol altına alınamadığını belirterek, tahliyelerin yapıldığını ifade etti. Vali Elban, "Çok şükür bir can kaybımız veya yaralımız yok ama orman varlığımızda ciddi bir kayıp var" dedi.
Sağanağın vurduğu yollarda inceleme yaptı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yoğun yağış nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan ve ekiplerinin çalışması sonucu yeniden ulaşıma açılan bölgelerde inceleme yaptı.
"Soma'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı"
Manisa Valisi Enver Ünlü, Soma ilçesindeki ormanda çıkan yangının kısmen kontrol altına alındığını bildirdi.
OSB'de çıkan yangının nedeni araştırılıyor
OSB'de çıkan yangının ardından sahada inceleme yapan Kütahya Valisi Musa Işın, yangının çıkış nedeni ve hasarın boyutlarıyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
Çalışmaları inceleyip, talimat verdi
Iğdır Valisi Ercan Turan, temizlenen kanal çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Turan, aksaklıklara mahal verilmemesi için ilgili birimlere talimat verdi.
"3 otel görevlisi dumandan etkilendi"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Akçakoca ilçesinde bir otelde çıkan yangının ardından olay yerinde inceleme yaptı. Vali Aslan, "3 otel görevlisi dumandan etkilendi. Rabbim beterinden korusun" dedi.
Kurtarma çalışmaları hava kararmadan tamamlanacak
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da teleferikte mahsur kalanlardan 16 kabindeki 128 kişinin kurtarıldığını, 8 kabinde ise 43 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Memiş, mahsur kalan kişilerle sürekli irtibat halinde bulunduklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.
Teleferik kazasında kurtarma çalışmaları sürüyor
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. Parçalanan kabinde 1 kişi hayatını kaybederken 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı. Teleferik kazası sonrası diğer kabinlerde mahsur kalan 184 kişi için çalışmalar devam ederken tahliye çalışmaları sırasında 3 kişi daha yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 kabindeki 112 kişinin başarıyla kurtarıldığını açıkladı. Çalışmaları ilk andan itibaren yerinde koordine eden Vali Hulusi Şahin, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
Elazığ’daki Ahıska Türklerini bayramda yalnız bırakmadılar
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve il protokolü ile birlikte Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi’ndeki Ahıska Türkleriyle bayramlaştı.
Her şey daha güvenli bir gelecek için
Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, daha güvenli bir gelecek inşa etmek için AFAD eğitimlerine devam ediyor.
Sel felaketinde görev yapan AFAD gönüllülerine teşekkür
13 Şubat’ta Antalya’da yaşanan sel felaketinde görev alan AFAD gönüllüleri için arama kurtarma ekiplerine teşekkür için tören düzenlendi. Törene katılan Vali Şahin, “Bizim toplumumuzun yüksek karakterini sizler temsil ediyorsunuz” diyerek AFAD ve gönüllü kuruluşların yaygınlaştırılması için çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.
Öğrencilere afet bilinci anlatıldı
Yozgat Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine deprem, sel, yangın gibi afet türleri, tahliye prosedürleri, hasta ve yaralı taşıma teknikleri anlatıldı.
"Jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor"
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, 3 hafta önce toprak kaymasının yaşandığı Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde yeniden inceleme yaptı. Vali Hatipoğlu, "Bölgede jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor. Vatandaşımızı mağdur etmeden en kısa zamanda çalışmalarımızı yapacağız" dedi.
Bakan Yerlikaya: Arazide 35 milyon metreküp toprak var
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kazanın üzerinden 6 gün geçti. Tam bir seferberlik ruhuyla hiç durmadan çalışıyoruz. Bu maden ocağı 940 hektarlık bir arazidir. Arkamızdaki arazide toplam 35 milyon metreküp toprak kütlesi var" dedi.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
Genç kaymakam, ‘riskli yapı kavramı'nı yazdı
111. Dönem Kaymakam Adayı ve Kocaeli Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Emre Açar, yayınladığı 3 makalenin ardından bir yandan yüksek lisans eğitimine bir yandan deprem bölgesindeki görevine devam ederken edindiği izlenimler ile akademik araştırmaları sonucu yeni bir makale kaleme aldı. Birçok akademisyenin akademik çalışmalarının yer aldığı Adalet Akademisi Dergisi’nin 57. sayısında genç Mülki İdare Amirinin “6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı Kavramı” başlıklı makalesi yayımlandı.
Geçen yıl 358 km yol yapıldı
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya gelen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 2023 yılının genel değerlendirmesini yaptı. Vali Yiğitbaşı, meclis üyelerine şehrin gelişmesi, daha iyi bir noktaya gelmesi ve vatandaşlara en iyi hizmetin ulaştırılması için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.
Vatandaşı yalnız bırakmadılar
Hatay Samandağ Kaymakamı Emre Dündar ve Koordinatör Kaymakam İbrahim Ergin, denizin taştığı ilçede şiddetli yağış ve lodos etkisiyle yaşanan su baskınlarından etkilenen vatandaşları yalnız bırakmadı.
Vali ev ve sokakları temizledi
Batman'da 19 Kasım Pazar gecesi meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yararları sarılıyor. Sahada inceleme yapan Vali Ekrem Canalp, sahada görevli ekiplerle birlikte ev ve sokak temizledi.
“Vatandaşlarımıza gereken desteği vereceğiz”
Sağanaktan etkilenen Şile’de incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, “Hasar ve zarar tespitlerini ivedi şekilde çıkartacağız. Vatandaşlarımıza gereken destekleri vereceğiz” dedi.
Evlerine su basan vatandaşların ihtiyaçlarını dinledi
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok eve su bastı. Sahada inceleme yapan İlçe Kaymakamı İbrahim Güneş, vatandaşların ihtiyaçlarını dinledi.
“Çocuklarımla konuşurken depreme yakalandım”
Öğrencilerle birlikte deprem tatbikatına katılan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, “Çocuklarımla konuşurken depreme yakalandım. Onlarla çöktüm, kapandım, tutundum, deprem geçince onlarla birlikte tahliye oldum. Depremleri önleyemeyiz ama zararlı etkilerini bu şekilde azaltabiliriz” dedi.
“Afete Hazır Ol, Hayata Tutun”
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü dolayısıyla tüm okullarda eş zamanlı olarak yapılan Deprem Tatbikatı kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tatbikata katıldı. Öğrencilerle birlikte sıraların arasına girerek ‘çök-kapan-tutun’ tatbikatı yapan Vali Özkan, “Depremi her zaman aklımızda tutmalıyız” dedi.
Samsun’da hayat normale dönüyor
Samsun Valisi Orhan Tavlı ve AFAD Başkanı Okay Memiş, dün yoğun yağış sonrası meydana gelen sel ve su baskınından etkilenen İlkadım ilçesinde incelemelerde bulunarak, selden etkilenen esnafa ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Çayeli ve Güneysu’da sel ve heyelan
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, gece geç saatte başlayan yoğun yağış sonrası heyelanların meydana geldiği Çayeli ve Güneysu ilçelerinde incelemelerde bulunarak beraberindeki yetkililerden bilgi aldı.
Gece boyu yangın söndürme çalışmalarını takip etti
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik-Bursa İl sınırında meydana gelen orman yangınında söndürme çalışmalarını gece boyu sahadan takip etti.
Çanakkale’deki orman yangınında 54 kişi dumandan etkilendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale'deki orman yangınıyla mücadele kapsamında 1697 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri ve 173 iş makinesinin bölgeye gönderildiğini, 9 köyden 1251 vatandaşın tedbir amaçlı tahliye edildiğini açıkladı.
İnegöl'de iplik fabrikasında yangın!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde iplik ürettiği belirtilen fabrikada yangın çıktı. Yangın, yanındaki fabrikalara daha sıçrarken bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere müdahale ediyor. Ekiplerin müdahalesi sırasında zaman zaman patlamalar yaşanıyor.