Arama
Arama Sonuçları
Bin 500 yıllık Roma zırhı Gümüşhane'ye getirildi
Gümüşhane'de bulunan Roma Medeniyetine ait bin 500 yıllık zırh, 3 yıl süren titiz çalışmalarının ardından Gümüşhane Müzesi’ne getirildi. Vali Aydın Baruş, eserin müzede sergileneceğini belirtti.
700 yıllık kültürel miras için düğmeye basıldı
Osman Gazi’nin evinin olduğu kayıtlarda belirtilen alanda inceleme yapan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Kültürel mirasımıza sahip çıkmak adına tarihimize uygun bir şekilde tekrar bazı yapılar inşa etmeyi hedefliyoruz" dedi.
Burdur'un ilk kadın valisi göreve başladı
19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Vali Tülay Baydar Bilgihan görevine başladı.
Bakan Yerlikaya, 16 valiyle bir araya geldi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yeni atanan 16 valiyle bir araya geldi.
İzmir'in dağları yeniden yeşillenecek
İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka'da yangından zarar gören alanların yeniden yeşillendirileceğini belirterek, "Yanan tüm alanı mart ayına kadar 1 milyon 100 bin fidan ile ağaçlandıracağız" dedi.
Sevilen Vali Abdullah Erin, göreve başladı
Şanlıurfa’da daha önce görev yapan, başarılı çalışmalarıyla tanınan ve sevilen Vali Abdullah Erin, atandığı Isparta'da görevine başladı. Vali Erin, "Isparta'nın güzelliklerine güzellik katmaya gayret edeceğiz. Hiçbir zaman tartışmaların, polemiklerin tarafında bulunmayacağız. Şehirdeki bütün taraflarla iş birliği içerisinde çalışacağız. Boşa harcayacak zamanımız yok" dedi.
Osman Kurt
Yazıhan Kaymakamı
"300 milyon liralık yatırım için son aşamaya geldik"
Şehit Mehmet Ali Kaya Kapalı Spor Sahasının açılışına katılan Hakkari Valisi Ali Çelik, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptığı ziyarette güzel müjdeler aldıklarını belirterek, "Yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımı Hakkari’ye kazandırmak için bir gayretimiz oldu ve son aşamaya geldi" dedi.
Tahir ARDAL
Gölpazarı Kaymakamı
Vali, okunu en uzağa atmak için yay gerdi
Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Şampiyonası'nın açılışına katılan Erzincan Valisi Dr. Hamza Aydoğdu, okunu en uzağa atmak için yay gerdi.
Şanlıurfa turizmine ivme kazandıracak 2 proje
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda Vali Şıldak, gastronomi ve müzik alanında iki önemli proje ile Şanlıurfa turizminin gelişmesine ivme kazandıracaklarını söyledi.
4 ayda ilçenin tüm mahallelerini ziyaret etti
Adana Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, 4 buçuk ayda ilçeye bağlı tüm mahalleleri ziyaret etti. Sorun ve talepleri yerinde dinleyen Kaymakam Açar, "Bundan sonraki süreçte de yine hep bir araya geleceğiz" dedi.
Emre YEŞİL
Manyas Kaymakamı
İlçe kaymakamı askere gitti
Balıkesir Manyas Kaymakamı Emre Yeşil, vatani görevini yapmak üzere bir ay ücretsiz izinle ilçeden ayrıldı.
İbrahim AKIN
Konya Valisi
TİD Yönetiminden iki isim Vali oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Türk İdareciler Derneği'nde de (TİD) yönetim kurulunda olan 2 isme valilik verildi.
Büyük Palandöken Tabyası gün yüzüne çıkarılacak
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin verdiği talimatların ardından kentte bulunan tabyalar gün yüzüne çıkıyor. Bu kapsamda 1888-1896 yılları arasında yapılan Büyük Palandöken Tabyası'nın gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar başladı.
Kaymakamın aracını kontrol ettiren teğmenin ifadesi ortaya çıktı
Bolu Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit’in makam aracını askeriye girişinde kontrol ettiren ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevinden alınan Teğmen S.B.S.’nin mülkiye müfettişlerine verdiği ifade ortaya çıktı.
Çelik Kubbe’nin gurur kaynağı SİPER Ürün-2 atışı başarıyla yapıldı
Çelik Kubbe’nin uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydırıcı gücü SİPER Ürün-2 sistemi, Sinop'ta atışını başarıyla gerçekleştirdi.
Şanlıurfa'nın ağaçları tescillenecek
Fıstık hasadına katılan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte 45 milyon fıstık ağacının olduğunu ve asırlık fıstık ağaçlarının tescilleneceğini belirtti.
Emre Zafer
Ulaş Kaymakamı
Bursa'nın kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü, şehirde coşkuyla kutlandı.
Şanlıurfa için 40 milyon lira bütçe ayrıldı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yıl içinde kazı çalışmaları için Şanlıurfa’ya 40 milyon TL tutarında bütçe ayırdığını ve bütçe kapsamında kazı çalışmalarının büyük hız kazandığını ifade etti. Vali Şıldak, Bakanlık tarafından sağlanacak ödeneklerle Göbeklitepe ve Karahantepe’ye üstyapı tesislerinin kazandırılacağını söyledi.
Çorum'da çöp toplayan engelli çocuğa saldıranlar gözaltına alındı
Çorum Valiliği, çöpten kağıt toplayan zihinsel ve bedensel engelli çocuğun darp edilmesiyle ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını ve konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.
Özbekistan Fahri Konsolosluğu Trabzon’da açıldı
Özbekistan Trabzon Fahri Konsolosluğu'nun açılış törenine katılan Vali Aziz Yıldırım, "Türkiye ile Özbekistan tarihi ve kültürel bağlarla birbirine sıkı sıkıya bağlı iki kardeş ülkedir" dedi.
Oğuz YİĞİT
Dörtdivan Kaymakamı
Eski Vali Ahmet Kara hayatını kaybetti
Eski Çorum ve Kars Valisi Ahmet Kara, 71 yaşında hayatını kaybetti.
"Keyfiyeler giyildi, 743 yıllık gelenek başladı"
743.Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı. Şenliğin açılışında konuşan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Keyfiyeler giyildi, 743 yıllık gelenek başladı. Şanlı tarihimizin manevi coşkusuyla, Ecdad topraklarındayız" dedi.
Bingöl depremlere hazırlanıyor
Deprem riski yüksek bölgeler arasında yer alan Bingöl’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Lojistik Merkezi kuruldu. Merkezde inceleme yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, "105.000 M2. alanda çok geniş imkan ve kabiliyetimizle olası bir afette Bingöl’e hizmet etmeye hazırız" dedi.
Vali Pehlivan, 9 bin yıllık höyükte inceleme yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi’nde bulunan Yumuktepe Höyüğü kazı alanını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.