Arama
Arama Sonuçları
“Büyük bir özveriyle örnek bir mücadele ortaya koydular”
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Türk İdareciler Derneği tarafından düzenlenen Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği 29. Avrupa Günleri’nin açılışını yaptı. Programa Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği Dönem Başkanı Saffet Arıkan Bedük, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban ve İller İdaresi Genel Müdürü Mehmet Emin Bilmez, valiler ve mülki idare amirleri katıldı.
İçişleri Bakanlığı, bin 608 personel alacak
İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere bin 608 sözleşmeli personel alacak.
Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Yeni Nesil “DERBİS”
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü dijitalleşme hizmetlerine büyük bir yenilik getirerek yeniden yazılan ve sivil toplum alanının daha da gelişmesine imkân tanıyacak olan, yerli ve milli teknoloji hamlelerinden yeni nesil Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) programını tanıttı.
Emniyete 10 bin 102 yeni polis alınacak
Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Emniyet Genel Müdürlüğü için 10 bin 102 yeni kadro ihdas edildi.
Saffet Arıkan Bedük, Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Derneği’nin dönem başkanlığına seçildi
Türk İdareciler Derneği (TİD) Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük, 1993 yılında kurulan ve TİD’in de üyesi olduğu Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Derneği’nin (EASTR) İsviçre’deki yönetim kurulu toplantısında oybirliği ile dönem başkanlığına seçildi. EASTR üyeliği olan Avrupa ülkelerinin katılımıyla 2024 yılı Nisan ayında yapılacak “Avrupa Günleri” toplantısı da İzmir’de yapılacak.
Selçuklu mimarili köy camisi dualarla ibadete açıldı
Bayburt'un merkezine bağlı Söğütlü Köyü'nde, hayırsever vatandaşların katkılarıyla tamamlanan Söğütlü Köyü Camii, dualarla ibadete açıldı.
“Depremin izlerini hızla siliyoruz”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, depremlerin ardından yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının son hızla devam ettiğini belirterek, “Depremin izlerini hızla siliyoruz” dedi.
Bir hışımla geldi geçti Recep Yazıcıoğlu
Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Erzincan'da yardımcılığını yapan en yakın çalışma arkadaşı, eski Vali Orhan Öztürk, ölüm yıldönümünde Vali Yazıcıoğlu’nu anlattı: BİR HIŞIMLA GELDİ GEÇTİ RECEP YAZICIOĞLU
113 kaymakam, vali yardımcılığına atandı
Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile 491 mülki idare amirinin görev yeri değişti. Mülki idare amirlerinden 113'ü kaymakamlıktan vali yardımcılığına, 41'i de vali yardımcılığından kaymakamlığa geçti.
25 mülki idare amiri, mülkiye müfettişi oldu
İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği mülakat listesi açıkladı. Mülakata alınacak 25 Mülki İdare Amirinden en az 20'si Mülkiye Müfettişi olacak.
“Bilecik için gece gündüz demeden azimle çalışacağım”
Valiler kararnamesi ile Bilecik Valiliği’ne atanan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, ecdat diyarı Bilecik için gece gündüz demeden büyük bir azimle çalışacağını söyledi.
“Üretmezsek bir şekilde satın alacağız”
Çankırı Tarımsal Makine Parkuru Projesi kapsamında alınan makinelerin tanıtım programına katılan Vali Abdullah Ayaz, tarımın gelecek için önemini vurgulayarak, “Üretmezsek bir şekilde satın alacağız” uyarısında bulundu.
Yeni mülki idare amirlerine anlamlı tebrik
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, İçişleri Bakanlığı’nca yeni atanan 111. dönem kaymakam adaylarına tebrik mektubu göndererek, “Kutsal vazifenizin icrasında üstün başarılar dilerim” dedi.
Nüfus’a ilk kez ‘nüfus bölümü' mezunları alınacak
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne ilk kez meslek yüksekokullarının ‘nüfus ve vatandaşlık bölümü’ mezunlarından eleman alınacak.
Yaşar Karadeniz
Sakarya Valisi
Hasan Şıldak
Şanlıurfa Valisi
'Osmanlı’dan Günümüze Taşra Yönetimi' kitaplaştı
Balıkesir Valiliği Hukuk Müşaviri Dr. Mustafa İlhan, Osmanlı’dan Günümüze Taşra Yönetimi üzerine kitap yazdı. İlhan’ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı kitap, ‘Dün Bugün Yarın Yayınları’ndan önceki gün çıktı.
716 düzensiz göçmen ve 28 organizatöre gözaltı
Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik, Göç İdaresi Başkanlığı taşra birimleri ile birlikte düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile etkin mücadele edilebilmesi için ülke genelinde ‘huzur’ uygulaması yaptı.
İZDES denetimleri sürüyor
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen İzleme Değerlendirme Sistemi (İZDES) kapsamında merkezdeki vali ve mülkiye başmüfettişleri illerdeki denetimleri sürdürüyor.
“Sizler bu milletin ve medeniyetimizin akıncılarısınız”
Kaymakamlara seslenen Bakan Soylu, “Sizler, bu devletin, bu Milletin ve medeniyetimizin akıncılarısınız. En öndesiniz. Çekinmeyeceksiniz, korkmayacaksınız, sinmeyeceksiniz. Kendi eğitiminizle, oluşturduğunuz altyapınızla, dünyaya söyleyecek sözünüzün fırsatını sizler oluşturacaksınız” dedi.
Fatih Adıgüzel
Çamlıyayla Kaymakamı
Valiliklerin çalışmaları izlenip değerlendiriliyor
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan İzleme ve Değerlendirme Sistemi (İZDES) projesi kapsamında Vali / Mülkiye Başmüfettişi Erkaya Yırık, Bolu Valisi Erkan Kılıç’ı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Tutuklu Kaymakam Sinanoğlu, hukuk müşavirliği kadrosuna alındı
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde devlete ait resmi aracı alkollü kullanırken 13 yaşındaki Muhammet Çelik'e çarpıp ölümüne neden olan Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandı. Yazılı bir açıklama yapan İçişleri Bakanlığı ise Sinanoğlu'nun görevden uzaklaştırma halinin devam ettiğini bildirdi.
Kaçak göçmenlere göz açtırılmıyor
İçişleri Bakanlığınca düzensiz göç ile mücadeleye yönelik dün yapılan "Huzur-2022/7" uygulamasında 18 organizatör gözaltına alınırken 1141 düzensiz göçmen yakalandı.
Emniyet kaçak göçmenlere göz açtırmıyor: Bir günde 1500 düzensiz göçmen yakalandı
Emniyet Genel Müdürlüğü ülke genelinde düzensiz göç ile mücadeleye yönelik huzur uygulaması yaptı. 461 terminal, 5971 metruk bina, 10 bin 922 umuma açık yer kontrol edildi. Aranan 621 şahıs ile 1543 düzensiz göçmen yakalandı.
Mehmet ARSOY
Taşkent Kaymakamı
Muhammed Fatih GÜNLÜ
Çınar Kaymakamı
Sadettin Yücel
Kuşadası Kaymakamı
Dr.Bayram YILMAZ
Ceyhan Kaymakamı