Arama
Arama Sonuçları
Emekli Vali Ömer Türk hayatını kaybetti
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden emekli Vali Ömer Türk, İstanbul'da toprağa verildi.
Hafız Vali 3 fakülte mezunu, 4.’sünde de okuyor
Erzincan'da yapılan yarışmanın Türkiye finalinde yaklaşık 41 yıldır hafız olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 15 cüz kategorisinin birincisi olmuştu. 3 lisans bölümü mezunu olan 1970 doğumlu Vali Çiftçi, halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatını devam ettiriyor.
Emekli vali ve eski bakan Bekir Aksoy vefat etti
Eski devlet bakanlarından, emekli Vali Bekir Aksoy, 74 yaşında hayatını kaybetti. Aksoy için yarın TBMM'de cenaze töreni düzenlenecek.
"Sivas tarihi bir gün yaşıyor"
İstanbul’dan saat 08.40’ta hareket eden Yüksek Hızlı Tren, aktarmasız 7 saatlik yolculuğun ardından Sivas'a vardı. Vali Yılmaz Şimşek, "Sivas tarihi bir gün yaşıyor" dedi.
Balamir Gündoğdu, Bakan Müşaviri oluyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu’nun, İçişleri Bakanlığına Bakan Müşaviri olarak atanma süreci başladı.
Sivas'ın bir ilçesi daha doğalgaza kavuşuyor
Hafik ilçesini ziyaret eden Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ilçenin doğalgaz hizmetine erişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen doğalgaz altınkaynak törenine katıldı. Vali Şimşek, "Hafik’le birlikte Doğanşar, Koyulhisar ve Gölova ilçelerimiz de doğalgaza kavuşacak" dedi.
Şanlıurfa eğitiminde bir milat
Şanlıurfa tarihinin eğitim konusundaki en geniş kapsamlı toplantısı, eğitim kurum ve kuruluşlarının her kademesinden bürokratına, siyasetçisinden yerel yönetimine kadar yoğun bir katılımla bugün gerçekleştirildi.
"Seçim güvenliği için tedbirleri eksiksiz planlıyoruz"
Karabük Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Vali Yavuz, "Seçim öncesi, seçim esnası ve sonrası için bütün güvenlik tedbirlerini eksiksiz planlıyoruz" dedi.
Şanlıurfa eğitiminde yeni dönem başlıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın Şanlıurfa’da öncelik verdiği ilk konu olan eğitimdeki başarının temelini oluşturacak Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) Tanıtım Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Şıldak, “El birliği ile Şanlıurfa’mızda eğitimi çok daha iyi noktalara getireceğiz” dedi.
Başkent’in doğal, tarihi ve kültürel 101 değerini gördünüz mü?
ATO, 2024 takviminde Başkent’in doğal, tarihi ve kültürel 101 değerine yer vererek, tanıtım ve turizm çalışmalarına destek verdi. Ankara Ticaret Odası’nın Cumhuriyet’in 101. yılına girdiği 2024 yılı için hazırladığı takvimde Başkent’in 101 turizm destinasyonunun görsel, lokasyon ve tanıtım bilgileri yer aldı.
“Devlet millet kaynaşmasını valiler sağlıyor”
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla 81 ilin valisini Meclis’te ağırladı. Meclis Başkanı Kurtulmuş, “Artık devlet-millet çatışması değil, devlet-millet kaynaşması valiler üzerinden çok güçlü bir şekilde yaşanıyor” dedi.
Yerlikaya: Bu Meclis tüm mazlum milletlere umut oldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen "Valiler Buluşması"nda yaptığı konuşmada, "Bu Meclis, milletin var olma mücadelesini en zor şartlar altında yönetti. Meclisimiz sadece aziz milletimize değil tüm mazlum milletlere de umut olmuş bir Meclistir" dedi.
Denizcilik Bakanlığı kurulmasını istedi
TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, balıkçılık ve su ürünleriyle ilgili inceleme çalışmasını Trabzon'da tamamladı. Komisyon üyeleriyle bir araya gelen Vali Aziz Yıldırım, "Bu çalışmalar inşallah problemlerin çözülmesine imkân sağlar. Vekillerimizin 'Denizcilik Bakanlığı' kurulması gibi bir temennileri de var. Ben de bu temenniye katılıyorum" dedi.
İçişleri bütçesi komisyondan geçti
İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bakan Yardımcıları ve birim amirlerinin katıldığı komisyonda milletvekillerine bakanlığın çalışmalarına ilişkin bir sunum yapan Bakan Ali Yerlikaya, vekillerin soru ve eleştirilerini de cevapladı.
Vali, Meclis Başkanı Kurtulmuş'a brifing verdi
Trabzon Valiliği'ni ziyaret eden TBMM Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Vali Aziz Yıldırım'dan kentte yürütülen yatırımlar hakkında brifing aldı.
Göç İdaresi’nden TBMM’ye sunum
TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu’na sunum yapan Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesi için uygulanan İstanbul Modeli’yle 1 Haziran’dan 29 Eylül’e kadar 105 bin göçmenin yakalandığını açıkladı.
Çankırı Ankara’ya taşındı
Çankırı'nın tarihi, kültürel ve yöresel değerlerini tanıtmak için gerçekleştirilen Çankırı Tanıtım Günleri Başkent’te başladı. Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Çankırı’ya gelemeyen Ankara’daki Çankırılıları ve tüm Ankaralıları ‘Mini Çankırı’yı görmeye davet etti.
İçişleri Bakanlığı EGM önünde canlı bombalı saldırı
Ankara'da İçişleri Bakanlığının Kızılay binası önünde patlama sesi duyuldu, ardından da silah sesleri geldi.
Merzifon şehitleri dualarla anıldı
1915-1916 yılları arasında Ermeni asıllı doktorun iğne ile zehir enjekte ederek şehit ettiği Hafik Çınarlı'da konaklayan 40 asker ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda gazeteci olarak görev yaparken Rumlar tarafından şehit edilen gazeteci Adem Yavuz için anma töreni düzenlendi.
Mustafa Yılmaz
Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri
Mehmet Ali Kumbuzoğlu
Aksaray Valisi
“Vatan bir bütündür, parçalanamaz”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tarih, şüphesiz kongremizi ender ve büyük bir eser olarak kaydedecektir” sözleriyle önemine vurgu yaptığı Erzurum Kongresi, 104'üncü yıl dönümünde, törenler ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Fatsa ve Ünye’de toplu açılış
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu programı kapsamında Vali Tuncay Sonel ve protokol ile birlikte Fatsa ve Ünye ilçelerinde açılış törenlerine katıldı.
Bülent Turan
İçişleri Bakan Yardımcısı
49. Kökünü Kurutma Operasyonu’nda 149 gözaltı
Gaziantep'te düzenlenen 49'uncu 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 149 şüpheli yakalandı. Operasyonu yöneten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucu ile mücadelemiz sonuna kadar aynı gayretle devam edecek" dedi.
Ömer Faruk Gökçe
Çayırlı Kaymakamı
“Yıkımların olduğu yerler çoğunlukla fay hattında”
Meclis Araştırma Komisyonu’na bilgi veren AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Bu son 2 deprem sonrasında yıkımların olduğu yerler çoğunlukla faylar üzerinde” dedi.
“Biz bu acıyı birlik ve beraberlikle aşacağız”
Anadolu Yayıncılar Derneği ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı öncülüğünde, aralarında Mia Haber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan’ın da bulunduğu çok sayıda gazeteci, deprem bölgesi Osmaniye, Gaziantep ve Hatay’ı ziyaret ederek, acılarını paylaştı.
Mustafa TUTULMAZ
Vali-Mülkiye Başmüfettişi
Türker Öksüz
Burdur Valisi