Arama
Arama Sonuçları
Hakkari Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın PKK Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik görevlendirildi.
Vali Yavuz: Hiçbir çocuğumuzu kaybedemeyiz
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) projesi kapsamında Ormanya’da düzenlenen etkinliğe katıldı.
Valilikten belediyelere sokak hayvanları talimatı
Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur" denildi.
Deprem bölgesine bin çadır dağıtıldı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını belirtti.
“Iğdır’da hiç kimsenin racon kesmesine izin vermeyeceğiz”
31 Mart'ta Iğdır'da seçimi kazanan DEM Partili Mehmet Nuri Güneş'in talimatıyla Iğdır Belediyesini basarak Erdoğan'ın fotoğrafını indirmek isteyen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Mehmet Sekman hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, "Hiç kimsenin racon kesmesine, memurları, kamu görevlilerini ve insanları tehdit etmesine, devlet büyüklerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Balıkesir’de kadın gazeteciye şiddet!
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Yardımcısı, Gazete Merhaba Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Semra Aman Akyürek, Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı’nın ekibindeki kişiler tarafından uğradığı fiziki saldırı sonucu yaralandı. TİMBİR’den yapılan açıklamada saldırı olayı kınanırken, “Ülkemizin yerel seçimlere gittiği bir dönemde siyaseti zorbalıkla yapmaya kalkan zihniyet artık el birliğiyle siyaset sahnesinden uzaklaştırılmalıdır” denildi.
Teknoloji bağımlılığına karşı eğitim verildi
Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Umut Kasman'ın büyük önem verdiği teknolojiyi doğru kullanma ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nde seminer düzenlendi.
“Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt dışı bağlantılı bir organize suç örgütünün daha çökertildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, “Suç örgüt kurarak halkımızın huzurunu bozanların her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız! Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek!” dedi.
Bir suç örgütü daha çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar kapsamında; elebaşılığını Ahmet Söylemez’in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Antalya’nın hedefi hızlı çözümler, yeni rekorlar
2024 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. 2023 yılında Antalya genelinde, 850 projeden 404’ünün tamamlandığı, 317’sinin ise halen devam ettiği açıklandı.
"Valilere kibir değil tevazu yaraşır"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Valiler Buluşması'nda konuştu. Bakan Yerlikaya, "Bulunduğu şehrin kahvesinde, parkında vatandaşıyla birlikte bir bardak çay içemeyen, bir kapıyı çalıp da vatandaşının sofrasına diz kırmayan, gece gündüz demeden milletinin yanında olmayan bir vali, asla başarılı olamaz. Valilere kibir değil tevazu, enaniyet değil samimiyet, sertlik değil şefkat yaraşır" dedi.
"Bağımlılıklar aile yapımızı tehdit ediyor"
Isparta Valisi Aydın Baruş'un başkanlığında 2024 Yılının 1. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Baruş, "Özellikle madde bağımlılığı bunun yanında alkol, sigara, teknoloji ve kumar bağımlılığı, hem toplumsal yapımızı hem de aile yapımızı tehdit ediyor" dedi.
"Allah ayağınıza taş değdirmesin"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Çevik Kuvvet ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Vali Pehlivan, "Sizlere inanıyor ve güveniyoruz, Allah ayağınıza taş değdirmesin" dedi.
Hareketli kameralar da entegre edilecek
Balıkesir’in Edremit ilçesinde kamu güvenliğinin sağlanması noktasında etkin bir şekilde kullanılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemine dahil olan kameraların sayısının artırılması çalışmalarında sona gelindi.
"Girişimciliğin, ekonomiye önemli katkıları var"
"Kadının Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen istişare toplantısında konuşan Ankara'nın Kızılcahamam Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, "Girişimciliğin, ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katkıları var" dedi.
38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemenin öncelikli hedeflerinin başında geldiğini belirterek, 4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında 38 mafya tipi organize suç çetesinin çökertildiğini söyledi.
Okey masası kurarak düğün konvoyunun önünü kesen gençlere ceza
Tokat'ta gelin konvoyunun önünü okey masasıyla kesen ve damattan bahşiş talep eden gençlere soruşturma başlatıldı, 1900 lira da ceza kesildi. Vali Numan Hatipoğlu, ““Bu ve benzeri şekilde davranışlarda bulunanlara asla müsamaha gösterilmeyecektir” dedi.
Kütahya, yangın alarmında!
Kütahya’da yaz sıcakları adeta kavuruyor! Artan sıcaklıklar ve düşük nem ile birlikte ormanlar da tehdit altında. Sıcak hava, düşük nem ve lodos sebebiyle orman yangınlarına karşı tüm ekiplerin teyakkuza geçtiğini açıklayan Vali Ali Çelik, “Tüm vatandaşlarımıza çağrımdır; önümüzdeki 15 gün kesinlikle ormanlık alanlardan uzak durmamız lazım. Bu kritik süreci hep birlikte yönetmeli, ormanlarımızı korumalıyız” dedi.
“Batı Trakya bizimdir, biz Rumeli'yiz”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk milletinin sadece 780 bin kilometrekareden müteşekkil olmadığını belirterek, "Bulgaristan'daki ve buradaki (Rumeli) kardeşlerimizin oy hakkını kullanıp temsilinin artması için neler yaptığımızı siz biliyorsunuz. Çünkü Rumeli bizimdir. Çünkü Batı Trakya bizimdir. Biz Rumeli'yiz ve biz o anlayışın ta kendisiyiz." dedi.
Hatay’da sahipsiz hayvanlar toplanacak
Hatay Valiliği, deprem sonrasında il genelinde çok sayıda hayvanın sahipsiz kaldığını ve bu hayvanların yiyecek bulamadığını belirterek, sahipsiz hayvanların toplanacağını açıkladı.
Kapalı fırın ve marketlere yaptırım
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Halkımızın ihtiyaçlarını gidermek ve mağduriyet oluşturmamak adına tüm tedbirlerimizi seferber ettik. Özellikle alınan tedbirlere uymayan fırınlar ve gıda satışı yapan (Market) işletmelerle ilgili her türlü yaptırımları yapacağız” dedi.
Bağımlı hastalar için rehabilitasyon modeli
Bireylerin tekrar uyuşturucu madde kullanmadan sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan Bağımlı Hastalar İçin Rehabilitasyon Modeli (BAHAR) Sivas Devlet Hastanesi'nde hizmete başladı.
“Herkesin çocuğu risk altında”
Bağımlılıklarla Mücadelede Aile Eğitimi programına katılan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesin çocuğunun risk altında olduğunu söyledi.
"Sınırdan sızmaları sıfırladık"
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Barış Pınarı Harekâtı sonrası bölgede ve sınırlarda neler yaşandığını Milliyet Gazetesi Yazarı Abdullah Karakuş’a değerlendirdi. Vali Ayhan, bölgede güvenliğin sağlanmasının ardından Tel Abyad’da ekonomik canlanmanın da başlandığını dile getirerek, Suriye’ye geri dönüşlerin arttığını vurguladı.
“Örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütleri DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP'nin kırsal yapısının tamamen bitirildiğini açıkladı.
Kurumsal sosyal medya hesapları nasıl kullanılmalı?
Miahaber Hukuk Danışmanı Av. Cüneyd Altıparmak, kamunun sosyal medya kurallarına ilişkin kaleme aldığı yazıda, “Kamu kurumlarının ve personelin sosyal medya kullanımına dair bir mevzuat yok. Hal böyle olunca kurum hesapları amirinin "keyfine" göre yönetiliyor. Kişisel hesapları ise kurum hesabı gibi oluyor. Çeki düzen gelmeli!” dedi.
“Herkesin kendi swot analizini yapması gerekiyor”
Batman Üniversitesi tarafından düzenlenen “Geleceğe Işık Tutan Gerçek Hayattan Başarı Öyküleri” programının konuğu Batman Valisi Ekrem Canalp oldu.
Veliler çocuklarıyla aynı sıralarda ders görüyor
Ağrı'da Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan "Aile Okulu Projesi" çerçevesinde açılan kurslarda veliler, çocukları ile birlikte aynı sıralarda eğitim alıyor.
Urfa’daki operasyonun startını Bakan Soylu verdi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valilik önünde gerçekleşen basın açıklaması öncesi Balıklıgöl Dergah Camisinde sabah namazına kıldı. Namaz sonrası Şanlıurfa önünde operasyon emrini bekleyen İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğünden yaklaşık 3 bin personel, gerekli talimatın ardından harekete geçti.
Göç İdaresi’nden 'Kayseri'de düzensiz göçmenlerin serbest bırakıldığı' iddialarına yalanlama
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Kayseri'de düzensiz göçmenlerin serbest bırakıldığı iddialarına ilişkin, "Söz konusu şahısların büyük çoğunluğu Afganistan uyruklu Türk soylu (Türkmen ve Özbek kökenli) yabancılardan oluşan uluslararası koruma kapsamında olmaları sebebiyle kayıt illerine yönlendirilen yabancılardan oluşmaktadır" dedi.