Arama
Arama Sonuçları
Vali Çiçek: Gözaltına alma işlemleri devam ediyor
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 30 Haziran'da kentte meydana gelen olaylarla ilgili açıklama yaptı. Vali Çiçek, "Olaylara karışanlarla ilgili olarak gözaltına alma işlemleri devam etmektedir. Video inceleme ve şüpheli tespit çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir" dedi.
Vali Gökmen Çiçek, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi nedeniyle kentte olaylar çıktı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye giden Vali Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bir evin balkonuna çıkan Vali Çiçek, "Allah rızası için herkes evlerine gitsin. Arkadaşlar ben şimdi aşağı iniyorum, aranıza geleceğim ve sohbet edeceğiz. Ben sizleri anladım" dedi.
Vali Yavuz: Hiçbir çocuğumuzu kaybedemeyiz
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) projesi kapsamında Ormanya’da düzenlenen etkinliğe katıldı.
“Büyük bir özveriyle örnek bir mücadele ortaya koydular”
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Türk İdareciler Derneği tarafından düzenlenen Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği 29. Avrupa Günleri’nin açılışını yaptı. Programa Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği Dönem Başkanı Saffet Arıkan Bedük, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban ve İller İdaresi Genel Müdürü Mehmet Emin Bilmez, valiler ve mülki idare amirleri katıldı.
"Su ve toprak geleceğimizin emaneti"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Şimşek, "Su ve toprak geleceğimizin emanetidir. Bu emanetlere sahip çıkarak, çocuklarımıza da güzel bir dünya bırakabiliriz" dedi.
Çocuklarla uçurtma uçurdu
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Atletizm Pistinde düzenlenen Uçurtma Şenliği etkinliğine katıldı. Şenliğe katılan çocuklarla yakından ilgilenen, onların neşesine ortak olan Vali Aydoğdu, tüm çocukların bayramını kutladı.
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
"Mersin, Akdeniz'de bir yıldız gibi parlıyor"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldı. Vali Pehlivan, "Mersin, Akdeniz bölgemizde ekonomik, sosyal, spor ve akla gelebilecek birçok alanda yürütülen faaliyetler ile yıldızı giderek daha da parlayan bir ildir" dedi.
Polis adaylarına seslendi: Üniformanıza yakışmayan hal ve hareketlerden uzak durun
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek aday polis öğrencileri ile bir araya geldi.
"Mersin, yaş sebze ve meyve üretiminin başkenti"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Türkiye Yüzyılı’nda Üretim Zirvesi” programına katıldı. Vali Pehlivan, "Mersin, 8 ürün rekoltesinde ülke birincisi, narenciye başta olmak üzere yaş sebze ve meyve üretiminin ise başkentidir" dedi.
Kahramanmaraş'ın işgalden kurtuluşu kutlandı
Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla kentte kutlama programları düzenleniyor. 104. kurtuluş yıl dönümü için Vali Mükerrem Ünlüer, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel’den yeni kitap
Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Yusuf Adıgüzel’in yeni kitabı ‘Dijital İletişimi Anlamak 4’ okuyucularla buluştu.
Devlet Bahçeli’den kaymakama destek: Kaymakamımızın tertemiz alnından öpüyorum
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki grup konuşmasının önemli bir bölümünü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaşanan olaya ayırdı. Bahçeli, “Huzurlarınızda Kulp Kaymakamımız Burak Akellerin tertemiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına, babasına şükranlarımı sunuyor, Müslüman Türk duruşundan dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
"Allah ayağınıza taş değdirmesin"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Çevik Kuvvet ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Vali Pehlivan, "Sizlere inanıyor ve güveniyoruz, Allah ayağınıza taş değdirmesin" dedi.
“Rabbim bizi şehitlerimize karşı mahcup etmesin”
Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde şehit aileleri ve evlatlarına yönelik “Şehit Çocuklarına Vefa” programı düzenlendi. Vali Mükerrem Ünlüer, “Şehit ve gazilerimize minnettarız. Kahraman şehitlerimizin yavruları, aziz devletimize ve bize emanet. Rabbim bizi onlara karşı mahcup etmesin” dedi.
“Başkan ile halk arasındaki mesafe kapanmalı”
Hukukçu-Yazar ve Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, yerel yönetimler için büyük önem taşıyan Kent Konseylerinin yeni dönemde daha etkin olmasını istedi. Altıparmak, belediye başkanı ile halk arasındaki mesafenin kapanması gerektiğini vurguladı.
‘İnsanlığın Gerçek Dostları Özel Ödülü’nün sahibi oldu
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) tarafından “24’üncü İnsanlığın Gerçek Dostları Ödül Töreni” düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül’e, sigaraya karşı verdiği özverili destek ve mücadelesi dolayısıyla 2023 yılı “İnsanlığın Gerçek Dostları Özel Ödülü” takdim edildi.
Çöken 3 katlı binada inceleme
Tadilat çalışmaları sırasında çöken 3 katlı binada incelemelerde bulunan Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, “Kaymakamlığımız ve belediye olarak vatandaşımızın yanında olacağız” dedi.
"Hayatınızı kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden"
Özel gereksinimli bireylerin istihdam edildiği En Mutlu Köy Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Sizlerin hayatlarını kolaylaştırmak ve yardımcı olabilmek en önemli görevlerimizden bir tanesi" dedi.
“Teyakkuz durumuna geçilmiştir”
Kastamonu genelinde etkili olan şiddetli fırtına sonucu yaşanan zararı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Vali Meftun Dallı, “Teyakkuz durumuna geçirilmiştir” dedi.
Kaymakamdan tatbikat teşekkürü
Muğla'nın Datça ilçesinde deprem tatbikatı yapıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatı izleyen Kaymakam Murat Atıcı, ekibe teşekkür etti.
Bakan Yerlikaya: Cumhuriyet, güçlü Türkiye hedefimizin miladıdır
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bağımsızlığımızın nişanesi Cumhuriyet'imiz, Türkiye Yüzyılı'nın ilhamı büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin miladıdır. Bir asırdır değişmeyen heyecanımız ve inancımızla Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.
"Şehit yakınları, kahramanlarımızın emaneti"
Samsun'un Alaçam ilçesinde yaşayan şehit Kadir Kara'nın ailesini ziyaret eden Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, "Şehit yakınları, kahraman şehitlerimizin bizlere emanetidir. Emanetlerine sahip çıkmak bizim birinci vazifemiz" dedi.
Saffet Arıkan Bedük, Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Derneği’nin dönem başkanlığına seçildi
Türk İdareciler Derneği (TİD) Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük, 1993 yılında kurulan ve TİD’in de üyesi olduğu Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Derneği’nin (EASTR) İsviçre’deki yönetim kurulu toplantısında oybirliği ile dönem başkanlığına seçildi. EASTR üyeliği olan Avrupa ülkelerinin katılımıyla 2024 yılı Nisan ayında yapılacak “Avrupa Günleri” toplantısı da İzmir’de yapılacak.
“Eksiğimiz yok, fazlamız var”
Gazetecilerle bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, gastronomi şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa’nın bu unvanı alması gerektiğini belirterek, “Bu unvanı alan şehirlerden eksiğimiz yok, fazlamız var” dedi.
Esnafın kahvaltı davetini kırmadı
Batman Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, ilçe esnafının kahvaltı davetini kırmayarak, kahvaltı eşliğinde ilçenin ve esnafın ihtiyaçlarını istişare etti.
Merhum Menderes ve arkadaşları dualarla anıldı
Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, 62’inci ölüm yıl dönümlerinde kabirleri başında dualarla anıldı.
İttihat ve Terakki’nin dış politika anlayışını yazdı
İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Burak Uz, Tarih Tetkikleri Dergisi’ne “İttihat ve Terakki Hükümetlerinin Dış Politika Anlayışı” hakkında bir makale kaleme aldı.
Arılı Kovan Destek Projesi’nde ilk hasat
Kırsal mahallelerde arıcılığın geliştirmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla pilot bölge olarak seçilen Eğribayat Mahallesinde Arılı Kovan Destek Projesinde ilk hasat yapıldı.
Pazarkule Gümrük Kapısı yenilenen yüzüyle hizmette
Türkiye ile Yunanistan arasında bulunan ve yenileme çalışmaları tamamlanarak yeni yüzüyle hizmet vermeye başlayan Pazarkule Gümrük kapısının açılışı Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla gerçekleşti.