Arama
Arama Sonuçları
Tunceli'de 8 bölge riskli ve rezerv alanı ilan edildi
Tunceli'de yapılan incelemeler sonucunda 134 yapı ve 798 bağımsız bölümün bulunduğu 8 bölge riskli ve rezerv alanı olarak tespit edildi. Alanlarda inceleme yapan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Artık kimseyi enkazların altından biz kaldırmak istemiyoruz" dedi.
Halfeti’de deprem konutları tamamlanmak üzere
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kaymakam Zikrullah Erdoğan ile birlikte Halfeti’de deprem konutlarını inceledi, ardından eski Halfeti Çarşı Merkezi’nde esnafı ziyaret ederek yerli ve yabancı turistlerle bir araya geldi.
Deprem konutlarındaki son durum istişare edildi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda TOKİ kalıcı afet konutlarının hak sahipleri, konut teslim süreçleri ile sahadaki son durum ele alındı.
Cizre şehitlik anıtında sona doğru
Şırnak’ın Cizre ilçesinde mevcut asri mezarlığının ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmesinden dolayı Konak Mahallesinde yapılan yeni mezarlık ve şehitlik alanı çalışmaları devam ediyor.
Dört dörtlük hizmet için toplantı yapıldı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda hizmetlerde yaşanan eksiklikler ve aksaklıkların giderilmesiyle ilgili hususlar görüşüldü.
"Peygamberler diyarı Eğil için çalışıyoruz"
Diyarbakır Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Volkan Hülür, çalıştığı dönem boyunca yapılan çalışmaları gösteren bir video paylaştı. Kaymakam Hülür, "Peygamberler diyarı Eğil için çalışıyoruz" dedi.
“Kadim şehrimiz eski canlılığına kavuşacak”
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında Atatürk Bulvarındaki rezerv alanlarında devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
“Yüksekova’da marka olabilecek çok değer var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan V. Ali Çelik, "Gençlerle Yeni Ufuklara" temalı söyleşi kapsamında Yüksekova‘daki öğrencilerle bir araya geldi. İlçede bulunan 20 farklı liseden, 220 öğrencinin katıldığı söyleşi programına Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.
Deprem konutları en kısa sürede teslim edilecek
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, kaymakamlığın koordinasyonunda yürütülen Argıl ve Yukarı Göklü Mahallesindeki TOKİ Deprem Konutları inşaat sahasında denetlemelerde bulundu.
Kaymakam desteğiyle okuyan Sebila, mühendis oldu
Yıllar önce Elazığ Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan’ın destekleriyle okula giden Sebila Çolak inşaat mühendisi oldu.
Sorunlar ve çözüm önerileri için toplantı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında yapılan toplantıda afet konutlarının teslim süreçleri, vatandaşlara farklı alanlarda verilen hizmetlerde yaşanan eksiklikler ve aksaklıkların giderilmesi gibi konular görüşüldü.
Kura çekimine hazır olan TOKİ konutlarında inceleme
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, depremzede vatandaşlar için Yeşilyurt İkizce Mahallesi’ndeki deprem konutlarını ve Battalgazi Orduzu Mahallesi’ndeki Gelinciktepe TOKİ konutlarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
“Zat-ı devletleri bizleri şereflendirdi”
TOKİ Deprem Konutları kura ve anahtar teslim törenine katılmak üzere Adıyaman’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincik Kaymakamlığı’nı da ziyaret etti. Erdoğan’ı Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ve Kaymakam Yunus Emre Bozkurtoğlu karşıladı.
Deprem döneminde görev yaptığı Doğanşehir'e gitti
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle koordinatör vali olarak görev yaptığı Malatya’nın Doğanşehir ilçesini ziyaret etti. Vali Şimşek, depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla bir araya geldi.
“Yarınımız bugünden daha iyi olacak”
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AFAD Koordinasyon Merkezinde düzenlediği 365. Gün Basın Bilgilendirme toplantısında 6 Şubat depremlerinin bilançosu ile Hatay'ı yeniden inşası noktasında gelinen çalışmaları anlattı.
Malatya'da enkazın yüzde 86'sı kaldırıldı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından kentteki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Vali Yazıcı, kentte yıkılan binaların enkazlarını kaldırma oranının yüzde 86'ya ulaştığın ifade etti.
Deprem konutları şubat sonunda teslim edilecek
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6 Şubat depremleri sonrası kentte TOKİ tarafından yapımına başlanan afet konutlarının bin 589’unun şubat ayı sonunda tamamlanıp hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
Hak sahiplerine anahtarlarını verdi
Afyonkarahisar'ın Dinar Kaymakamı Kemal Duru, 4. Etap TOKİ Konutları için düzenlenen anahtar teslimi programına katıldı. Vatandaşlara anahtarlarını teslim eden Kaymakam Duru, "Sağlıkla, sevdiklerinizle mutlu bir şekilde yaşamanızı temenni ediyorum" dedi.
TOKİ konutlarının yüzde 81'i tamamlandı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, inşası devam eden TOKİ Konutları şantiyesinde inceleme yaptı. Vali Özarslan, projenin yüzde 81 oranında tamamlandığını belirtti.
“Şehit ailesinin konteyneri var”
Kahramanmaraş Valiliği, şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in Kahramanmaraş’ta yaşayan depremzede ailesinin çadırda yaşadığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Deprem konutlarını denetledi
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Argıl Mahallesindeki TOKİ Deprem Konutları inşaatını koordineli bir şekilde denetledi.
"Deprem konutları bu ay teslim edilecek"
Şanlıurfa Vali Hasan Şıldak, Haliliye ilçesine bağlı Gürpınar ve Yedikuyu mahallelerinde yapımı devam eden deprem konutlarını inceledi. Vali Şıldak, "Deprem konutları ay sonu vatandaşlara teslim edilecek" dedi.
"Her şey daha yaşanılabilir bir Cizre için"
Şırnak'ın Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, vahşi çöp depolama alanında rehabilitasyon çalışmalarının başladığını belirtti. Demir, "Vatandaşlarımızın rahatsızlıkları giderilmiş olacak. Her şey daha yaşanılabilir bir Cizre için" dedi.
Kalıcı bloklar hızla yükseliyor
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, yapımı devam eden deprem konutları inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz, TOKİ’nin kentte yaptığı 211 adet bloğun 130’unda kaba inşaatların tamamlandığını söyledi.
"Şehrimizi eski canlılığına kavuşturacağız"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, başkanlığında toplantı yapıldı. Vali Varol, "Şehrimizi ticari alanlardan sosyal donatılara kadar eski canlılığına kavuşturmak amacıyla gayretli çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" dedi.
Kırgızlarla aşık atma oyunu oynadı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yaklaşık 41 yıl önce ülkemize gelen ve 50 ailenin de Yenifakılı ilçesine yerleştiği Kırgız Türkleri'ni ziyaret ederek bir süre sohbet edip taleplerini aldı.
Yaşlı vatandaşların taleplerini dinledi
Malatya'nın Yazıhan Kaymakamı Rabia Yurdakul, Böğürtlen ve Çavuş mahallelerinde inceleme yaptı. Yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret eden Yurdakul, onların taleplerini dinledi.
Deprem konutlarının durumu masaya yatırıldı
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlığında düzenlenen Afet Koordinasyon Merkezi Toplantısı'nda kentte yapılan konutların son durumu ele alındı.
Osmaniye’de 3875 kalıcı konut hızla yükseliyor
Osmaniye’de 100 bloğun kaba inşaatının tamamlandığını, 86 blokta ise ince imalatın devam ettiğini belirten Vali Erdinç Yılmaz, 1351 konutun Aralık ayında yapılacağını açıkladı.
Yangında bir çocuk hayatını kaybetti, 3 çocuk yaralı
Şırnak’ta bir binanın bodrum katında çıkan ve 1 çocuğun hayatını kaybettiği yangın mahallinde incelemelerde bulunan Vali Cevdet Atay, ölen çocuğa rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.