Arama
Arama Sonuçları
Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanağın vurduğu noktalarda inceleme yaptı. Kavaslı Altgeçidi’nde devam eden temizleme ve yol açım çalışmalarını inceleyen Vali Masatlı, Uzun Çarşı esnafını da ziyaret etti.
Bin yarışmacı gökyüzüne Kemer'den tırmanacak!
Türkiye'nin ilk gökyüzü yarışı (skyrunnig) olan Merrell Run To Sky, Antalya'nın Kemer ilçesinde 10'uncu kez düzenlenecek. 30 farklı ülkeden yaklaşık bin sporcu katılacağı yarışın basın toplantısı Kaymakam Ahmet Solmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Sabah 5’te ildeki tüm yöneticilerle toplantı
Batman Valisi Ekrem Canalp, sabah saat 5’te ildeki tüm kamu kurumlarının yöneticileriyle toplantı yaptı.
Yeni seçilen köy muhtarlarıyla buluştu: Uyum içinde çalışacağız
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Valilik 12 Divan Toplantı Salonunda merkez ilçeye bağlı köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
Husumetli akrabaları barıştırdı
Bingöl’ün Genç İlçesi Gözütok Köyünde ikamet eden ve akraba olan Davran ile Danış aileleri arasındaki husumet, Genç Kaymakamı Muhammet Güzel’in girişimleri ile aile büyüklerinin bir araya gelmesi sonrası barış ile sonuçlandı.
Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine inceleme
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyeleri hakkında inceleme başlattı.
218 bin öğrenci, Çanakkale’yi gezecek
Gaziantep'te yaşayan 218 bin 327 öğrenci, "Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesi kapsamında Çanakkale’yi ziyaret edecek.
Kadastro girmeyen mahalle kalmayacak
Van Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, ilçede kadastro girmeyen mahallenin kalmayacağını söyledi.
Yabancı gazetecilere deprem çalışmalarını anlattı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 5 ülkeden Adıyaman'a gelen basın mensuplarıyla bir araya geldi. Vali Varol, deprem sonrası kentte yapılan çalışmaları tek tek anlatarak bilgi verdi.
Anamur'da yeni bir ters lale türü keşfedildi
Mersin'in Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Evcialanı Yaylası'na yeni bir ters lale türü keşfeden Coğrafya Öğretmeni Nevzat Çağlar ile bir araya geldi. Kaymakam Bozdemir, Nevzat Çağlar'ı tebrik etti.
Cimil Vadisi, Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası’na hazır
Rize İkizdere’deki Cimil Vadisi 10-11 Şubat’ta Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Vali İhsan Selim Baydaş başkanlığındaki toplantıda şampiyona öncesi son hazırlıklar masaya yatırıldı.
112 çağrılarının yüzde 70’i asılsız
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Kurulu’na başkanlık yaptı. Vali Yılmaz, 112’ye gelen çağrıların yüzde 70’inin asılsız olduğunu belirterek, 112’nin gereksiz yere aranmamasını istedi.
Bina yapmaya gelen Çin heyetinden anlamlı hediye
6 Şubat depremlerinden sonra bölgede depreme dayanıklı binalar yapmak için Türkiye'ye gelen Çinli iş insanları, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya'yı ziyaret etti. Çin heyeti, Kaymakam Çelikkaya’ya “Dürüst ve çalışkan insanlar başarının zirvesinde olacaktır“ yazılı yöresel bir hediye takdim etti.
Afet konutları kura çekimine hazır
Kahramanmaraş'a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali Mükerrem Ünlüer ile birlikte tamamlanan afet konutlarını inceledi. Karaloğlu ve Vali Ünlüer, kura çekimine hazır olan konutların teslimi hakkında bilgi aldı.
Seramik üreticilerinin katı atık sorununa neşter
Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Vali Işın, "Seramik üreticileri katı atıklarını komşu illere göndermek durumunda kalıyorlar. Kurulacak tesis, kimyasal olmayan katı atıkların toplanması, taşınması, bertaraf ve depolaması hizmetleri sunarak bu soruna çözüm getirecek" dedi.
Yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 95’i tamamlandı
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, yıkım ve enkaz kaldırma ekibiyle toplantı yaptı. İlçede enkazın yüzde 95’inin kaldırıldığını belirten Kaymakam Erdoğan, kalan sürecin de bir an önce tamamlanmasını istedi.
Bilgi birikimini aktardı
Afyonkarahisar Dinar Kaymakamı Kemal Duru, öğrencilere tecrübelerini aktardı. Öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Duru, derslerinde başarılar diledi.
Valilikten bal üreticilerine kovan desteği
Batman’da arıcılığın geliştirilmesi için hayata geçirilen “Arıcılık Geliştirme Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalar Vali Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda; 2024 yılı ocak ayında 290 adet kara kovanın arıcılara dağıtılması kararlaştırıldı.
Beşiri Kumgeçit Köyü, yöresel mimariye göre inşa edilecek
Ilısu barajının suları altında kalan Beşiri’nin Kumgeçit köyü için yeni bir yerleşim alanı belirlenecek. Batman Valisi Ekrem Canalp’ın başkanlığında yapılan toplantıda yeni köyün taş binalardan oluşması kararlaştırıldı.
Köyde veli toplantısı yaptı
Ağrı Hamur Kaymakamı Ali Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ile birlikte ilçeye bağlı Karlıca Köyünde öğrenci velileriyle toplantı gerçekleştirdi.
"Siirt'in kalkınma lokomotifi tarım ve hayvancılıktır"
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nde inceleme yapan Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, "Siirt'in kalkınma lokomotifi tarım ve hayvancılıktır. Hep birlikte Türkiye yüzyılını üretimin ve üreticinin yüzyılı yapacağız" dedi.
Evlerine su basan vatandaşların ihtiyaçlarını dinledi
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok eve su bastı. Sahada inceleme yapan İlçe Kaymakamı İbrahim Güneş, vatandaşların ihtiyaçlarını dinledi.
Veli toplantısı yaptı
İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinin başarılarının değerlendirilmesi için Veli Toplantısı düzenleyen Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, okul-aile işbirliğinin öğrenci başarısındaki etkisini vurguladı.
Valiye sıcak karşılama
Okulları ziyaret eden Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, öğrencilerle yakından ilgilendi ve onlarla sohbet etti. Öğrenciler ise Vali Arslan'a sarıldı.
Valiler düzensiz göçü konuştu
Düzensiz göçle daha etkin ve verimli bir mücadele yürütebilmek amacıyla Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, göçle mücadelede gelinen nokta masaya yatırıldı.
“Verdiğimiz sözleri yerine getirmek için sizlerden fedakârlık bekliyorum”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 13 ilçe kaymakamının katılımıyla düzenlenen toplantıda 6 Şubat depremleri sonrası başlatılan çalışmalarla ilgili süreci değerlendirdi.
“İyi olmak kolaydır, zor olan adaletli olmaktır”
Öğrenci ve okul ziyaretlerine devam eden Ankara Yenimahalle Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, ilçenin köklü okullarından Zeynep Salih Alp MTAL’de sınıflara misafir oldu.
Yaşlı ve engellilerle dertleşti
Hane ziyaretlerinde bulunarak vatandaşların dertleriyle dertlenen Tekirdağ Ergene Kaymakamı Kadir Duman, yaşlı ve engelli olan hanelere misafir olarak dertlerini paylaştı.
Belde belediyesine vekalet edecek
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, başkansız kalan merkeze bağlı Gebeceler belde belediyesine başkan vekili olarak görevlendirildi.
Hakkari’de ‘geleceğin teknoloji yıldızları’ yetişecek
Hakkari’de başlatılan “Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor” projesi ile, öğrenciler, girişimci kadınlar, engelli vatandaşlar ile birlikte bütün vatandaşlara eğitim laboratuvarları kurularak Bilişim Teknolojileri alanında eğitim verilecek.