Arama
Arama Sonuçları
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
İstanbul’da “Düzensiz Göçle Mücadele" konuşuldu
İstanbul’da düzensiz göçle mücadeleye yönelik çalışmaların ele alındığı istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.
Göçmenlerin ülkelerine dönmesi için temaslarda bulundu
Afganistan'a giden Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Türkiye’de düzensiz göçmen konumundaki Afganistan vatandaşlarının ülkelerine geri dönmeleri için temaslarda bulundu.
Düzensiz göçe karşı bölgede stratejik toplantı
Van’da Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Vali Ozan Balcı başkanlığında düzenlenen toplantıya bölge valililer ve yardımcıları da katıldı.
Elazığ’daki Ahıska Türklerini bayramda yalnız bırakmadılar
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve il protokolü ile birlikte Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi’ndeki Ahıska Türkleriyle bayramlaştı.
Göç İdaresi Başkanlığı 11 yaşında
11/04/2013 tarihli ve 28615 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile kurulan Göç İdaresi, 11. yaşını kutluyor.
Toroslar eski kaymakamı Osmaniye Belediye Başkanı oldu
Mersin Toroslar Kaymakamı iken istifa eden ve Cumhur ittifakının adayı olarak mahalli idareler seçimine giren İbrahim Çenet, Osmaniye Belediye Başkanı seçildi. 1975 Osmaniye doğumlu olan Çenet, 88. Dönem Adana Kaymakamı Adayı olarak mülki idare amirliğine girmiş, çok sayıda ilçede kaymakamlık yapmış, son olarak 2021 Eylül ayından itibaren Toroslar Kaymakamı olarak görev yürütmüştü.
Depremzede aileyle iftarda bir araya geldi
Mersin Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, depremzede Nefel Çakıl ve ailesiyle iftarda bir araya geldi.
Toroslar'ın yeni kaymakamı göreve başladı
27 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Mersin Toroslar Kaymakamlığına atanan Mehmet Soğukpınar, göreve başladı.
Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros kayınvalidesini kaybetti
Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros’un kayınvalidesi Hatun Koç vefat etti.
"Şehitlerimizin hatıraları her zaman hafızamızda olacak"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, şehit Uzman Çavuş Asım Türkel adına yapılan okulda inceleme yaptı. Vali Pehlivan, "Şehitlerimizin isimleri her zaman zihnimizde, gönlümüzde olacak. Onların hatıraları her zaman hafızamızda olacak" dedi.
Mehmet Soğukpınar Toroslar'a, Çağlar Tekin Zile’ye atandı
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Soğukpınar Mersin Toroslar, Mülkiye Müfettişi Çağlar Tekin ise Tokat Zile Kaymakamlığına atandı.
“Başarıyı katlayarak devam ettireceğiz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilin Göç İdaresi müdürleriyle bir araya geldi. Bakanlığın göç politikasını anlatan ve il müdürlerinden beklentilerini aktaran Yerlikaya, “Tedbirlerden asla taviz verilmeyecek” dedi.
Gençlik merkezlerini meslek lisesi donatacak
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, valilik himayesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün şehirde inşaatları tamamlanmış olup hizmete açılacak olan Yenişehir Gençlik Merkezi, Silifke Gençlik Merkezi, Tarsus Gençlik Merkezi, Toroslar Gençlik Merkezi ve Mezitli ilçesinde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezinde ihtiyaç duyulan donatım ve tefrişat malzemelerinin Toroslar İlçesi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından imal edilmesi için düzenlenen protokol imza törenine katıldı.
'Mobil göç noktası' yeni yılda katlanacak
Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran "Mobil Göç Noktası" uygulaması, tüm Türkiye'ye yayılıyor.
Antalyalı şehitlerin isimleri Şehitlik Parkı’nda yaşayacak
Antalya Valisi Hulusi Şahin, vatanı için canlarını feda eden 172 Antalyalı şehit için birer anıtın bulunduğu, 6 bin 600 metrekare alana kurulan Şehitlik Parkı’nın açılışına katıldı.
Tanrı Dağları’ndan Toroslar’a kardeşlik türküleri yankılandı
Kırgızistan’ın bağımsızlığının 32. yıl dönümü, Türkiye Yüzyılı ve Cengiz Aytmatov’un doğumunun 95. yıl dönümüne ithafen düzenlenen Kırgızistan Kültür Günleri, Antalya’da kapanış konseriyle sona erdi.
"ŞÖNİM başvuruları yüzde 30 azaldı ama yeterli değil"
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen farkındalık yürüyüşüne katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Çalışmalar neticesinde ŞÖNİM'lere yapılan başvuru yaklaşık yüzde 30, barınma talebinde bulunanların sayısı da yüzde 25 civarında azaldı. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Sıfır toleransla yaklaştığımız bu konuda kadına yönelik ve aile içi şiddeti tamamen sıfırlamayı hedefliyoruz" dedi.
Senirkent’te doğalgaz sevinci
Senirkent ilçesinin doğalgaza kavuşması dolayısıyla düzenlenen törende arz meşalesini yakan Isparta Valisi Aydın Baruş, “Bizim bugün yaşadığımız heyecan 1940’lardaki dedelerimizin elektrik geldiği zaman yaşadığı heyecana benziyor” dedi.
Meşalelerle Toros dağlarındaki Yörük çadırlarına yürüdüler
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, emniyet, jandarma, sağlık personelleri ile öğrenciler ve sporculardan oluşan 100 kişilik bir heyet ile birlikte Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Yörük çadırlarını ziyaret etti.
Göç İdaresi’nden TBMM’ye sunum
TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu’na sunum yapan Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesi için uygulanan İstanbul Modeli’yle 1 Haziran’dan 29 Eylül’e kadar 105 bin göçmenin yakalandığını açıkladı.
Mehmet Soğukpınar
Toroslar Kaymakamı
3 ilin valisi düzensiz göçü konuştu
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ valileri, düzensiz göçe yönelik koordinasyon toplantısı için Edirne’de bir araya gelerek, alınacak tedbirleri görüştü.
Atilla Toros
Göç İdaresi Başkanı
“Bir gün değil her gün otizmli çocuklarımızın farkında olacağız”
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte ilde faaliyet göstermekte olan Mersin Otizm Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde “Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı.
Sosyal market depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Kaymakamlığı’nın kurduğu ve depremzede vatandaşların gıda, giyim ve hijyen malzemeleri gibi ihtiyaçlarını karşılayan sosyal marketi ziyaret ederek, marketteki depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.
Şehit için 7. gün mevlidi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bir hafta önce şehit olan Uzman Çavuş Selçuk Kurt için düzenlenen 7. gün Mevlidinde şehit ailesini yalnız bırakmadı.
Roman vatandaşlar davul ve zurna ile karşıladı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Alsancak Mahallesinde roman vatandaşlar ile bir araya geldi.
Kurtuluş günü futbol müsabakası
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Mersin Şubesi tarafından Mersin Stadyumu’nda düzenlenen “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Şehitleri Futbol Müsabakası”na katıldı.
Dereceye giren öğretmenlere madalya
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Olimpiyat Tenis Kompleksinde düzenlenen, Masa Tenisi ve Kort Tenisi Turnuvasında dereceye giren takımlara ödüllerini verdi.